Θα βάψεις το σπίτι σου; 2 χρώματα υπόσχονται να σε κάνουν πιο... ευτυχισμένη

Για να κάνεις τον χώρο σου χαρούμενο και γεμάτο ενέργεια.. επίλεξε το μωβ και το κίτρινο!

Αν σε ενδιαφέρει η διακόσμηση, πιθανότητα έχεις ακούσει ότι το απαλό πράσινο είναι το «it» χρώμα του 2022, ότι μια κόκκινη κουζίνα μπορεί να μειώσει την αξία του σπιτιού σου αν πας να το πουλήσεις και ότι όποιος ονειρεύεται μια απόδραση σε spa resort βάφει το μπάνιο του μπλε. Τι ισχύει όμως με όσα μπορούν να φέρουν ευτυχία στην ζωή σου;



Ετοιμάσου να βάψεις τον χώρο σου… μωβ και κίτρινο

Η υπηρεσία εσωτερικής διακόσμησης, Modsy, αφού έκανε έρευνα σε πάνω από 1500 άτομα, διαπίστωσε ότι το μωβ και το κίτρινο, παρόλο που ήταν από τα λιγότερο δημοφιλή χρώματα, έκαναν τους ανθρώπους που τόλμησαν να τα δοκιμάσουν να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι μέσα στα σπίτια τους.

tips_gia_na_deixnei_to_saloni_soy_megalitero2.jpg

Φοιτητικό σπίτι: 6 genius tips για να δείχνει το σαλόνι σου μεγαλύτερο

Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό, εκτός από το γεγονός ότι το κίτρινο έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με συναισθήματα θετικότητας και ευτυχίας; Όσοι έβαψαν το δωμάτιό τους ένα από αυτά τα χρώματα, έτειναν επίσης να αισθάνονται ασφαλείς μέσα στα σπίτια τους (98% όσον επέλεξαν το βιολετί και 87% όσον διάλεξαν το κίτρινο) και πως είχαν τον έλεγχο του χώρου τους (71 και 68%, αντίστοιχα).



Το κίτρινο, συγκεκριμένα, είναι ένας τρόπος να ζωντανέψει κανείς την κουζίνα του – θα είναι ένα πολύ δημοφιλές χρώμα τα επόμενα χρόνια. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον σε αυτήν την απόχρωση δείχνει μια αλλαγή στην νοοτροπία των καταναλωτών. Μετά την ύφεση, βγάλαμε το έντονο χρώμα από τις κουζίνες μας. Όλοι ήθελαν λευκούς, ουδέτερους χώρους. Αυτό όμως έχει αλλάξει, ειδικά σχεδόν δύο χρόνια μετά την πανδημία. Πλέον όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στα σπίτια μας και δεν φοβόμαστε να αναδείξουμε την τολμηρή προσωπικότητά μας.

Πώς να το κάνεις

Αν θέλεις να βάψεις οποιοδήποτε δωμάτιο κίτρινο, σου προτείνουμε να επιλέξεις μια πιο σκούρα απόχρωση, όπως το μουσταρδί. Όσο για το μωβ, το δαμασκηνί μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ μια μελιτζανί απόχρωση μπορεί να κάνει τον χώρο σου πιο relaxed.



Η ουσία: επίλεξε αυτό που σε κάνει χαρούμενη!

Συνέχισε παρακάτω για να πάρεις έμπνευση.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @archdigest

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήζεις πάλι στο διάβασμα; 7 ιδέες διακόσμησης του γραφείου που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Φοιτητικό σπίτι: 7 deco trends για να δημιουργήσεις τον δικό σου cozy παράδεισο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved