Rosalie Chiang: «Το Turning Red ήταν ο οδηγός μου για την εφηβεία»

Όσα αποκάλυψε η 16χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Turning Red».

Το «Turning Red» επαινείται ως μια ακριβής απεικόνιση της εφηβείας - και φυσικά η ηθοποιός που δανείζει τη φωνή της στην κεντρική ηρωίδα δε θα μπορούσε να μη συμφωνήσει με αυτό! Η 16χρονη Rosalie Chiang υποδύεται τη Mei Lee, ένα κορίτσι γυμνασίου που μεγαλώνει στο Τορόντο και αντιμετωπίζει όλες τις συνηθισμένες προκλήσεις της νεαρής ενηλικίωσης, από οικογενειακές πιέσεις μέχρι ερωτικές απογοητεύσεις.

Και ενώ οι περισσότεροι έφηβοι μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματά τους, η Mei έχει μια επιπλέον πρόκληση να αντιμετωπίσει. Κληρονόμησε προγονικές δυνάμεις που τυχαίνει να τη μεταμορφώνουν σε ένα γιγάντιο κόκκινο πάντα κάθε φορά που τα συναισθήματά της ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Κάτι που συμβαίνει συνέχεια δηλαδή!

https://www.instagram.com/p/CaqRsJnLBRW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μη χάσεις το Turning Red! Όλα τα άγχη και οι ανησυχίες σου... σε μια ταινία

Ο ρόλος βοήθησε τη Rosalie να κατανοήσει τις αλλαγές που βιώνει ως έφηβη

Μιλώντας για τον συγκεκριμένο ρόλο, η Rosalie Chiang είπε στο SF Gate νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι το να δανείσει τη φωνή της στη συγκεκριμένη ηρωίδα, ήταν κάτι που τη βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό της και τα συναισθήματα που βιώνει σε αυτή την ιδιαίτερη φάση της ζωής της (δηλαδή την εφηβεία). «Το "Turning Red" είναι ο οδηγός μου για την εφηβεία, γιατί βιώνω πολλές αλλαγές και με τρόμαζε αυτό. Με βοήθησε πραγματικά. Και η σχέση με τη μητέρα μου μοιάζει τόσο πολύ με αυτή που έχουν στην ταινία. Η μαμά μου κι εγώ, αφού είδαμε την ταινία, είπαμε "Είναι τρομακτικό ίδιο», αποκάλυψε.

Η ταινία εστιάζει στις τεταμένες σχέσεις που μπορεί να οικοδομηθούν μεταξύ μητέρας και κόρης κατά τη διάρκεια της εφηβείας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι φταίει κάποια από τις δύο. «Η μαμά δεν είναι η κακιά της υπόθεσης, αλλά ούτε και η Mei. Δεν υπάρχει κακός άνθρωπος. Έχουν συγκρούσεις, αλλά όλοι έχουν τα μειονεκτήματά τους και τις κακές στιγμές τους», ανέφερε η Rosalie Chiang σε συνέντευξή της στο People.



Η υποστήριξη των γονιών της και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Στην πραγματική της ζωή, οι γονείς της τη βοήθησαν πολύ στο να πάρει τον ρόλο. Για την ακρόασή της, χρησιμοποίησε το κινητό της μαμάς της (παρόλο που «ο ήχος ήταν πολύ κακός», είπε στο SF Gate), και μετά, μόλις ξεκίνησε η πανδημία, έπρεπε να χρησιμοποιήσει το δωμάτιο του μπαμπά της ως αυτοσχέδιο στούντιο ηχογράφησης.

Ωστόσο, η 16χρονη ήταν πάντα ένα παιδί με αυτοπεποίθηση και πείσμα. Ο πατέρας της, Robin Chiang, είπε στο SF Gate: «Πάντα ήταν πολύ περίεργη και ενδιαφερόταν για διαφορετικές δραστηριότητες. Η γυναίκα μου και εγώ, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι έχει την ευκαιρία να αναπτύξει όσα ενδιαφέροντα έχει».

Η Rosalie Chiang ήξερε από τότε που ήταν 8-9 ετών ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός. Έβλεπε το Disney Channel και ονειρευόταν να κάνει ακριβώς αυτό που έκαναν. Όταν μίλησε για πρώτη φορά στους γονείς της για τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες, εκείνοι είχαν τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις τους. Η ίδια εξομολογήθηκε στο People ότι η μητέρα της «ήταν διστακτική», αλλά τελικά και οι δύο γονείς της την ενθάρρυναν να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και να κυνηγήσει τα όνειρά της.

https://www.instagram.com/tv/CYcZKwHM3_z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η πλοκή της ταινίας

Το «Turning Red» (Πάντα στο Κόκκινο) πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης με πρωταγωνίστρια τη 13χρονη Mei Lee, η οποία μεταμορφώνεται σε ένα κόκκινο χνουδωτό πάντα τεραστίων διαστάσεων κάθε φορά που ενθουσιάζεται υπερβολικά, αγχώνεται ή θυμώνει. Το πρώτο teaser φανερώνει μια τέτοια στιγμή, όταν η Mei Lee βρίσκεται στο σχολείο και την επισκέπτεται η υπερπροστατευτική μητέρα της για να την παρακολουθήσει όσο κάνει μάθημα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η νεαρή Rosalie Chiang, ενώ τη μαμά της υποδύεται η Sandra Oh (Killing Eve, Grey’s Anatomy).

Μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία της και αρχίζει να νιώθει άβολα...πουφ! Μεταμορφώνεται σε ένα κατακόκκινο πάντα. Ενώ προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τη νέα της πραγματικότητα, η Mei Lee πρέπει επίσης να διατηρήσει τη σχέση της με τη μαμά της, πράγμα που σημαίνει να κρύψει την εμμονή της με ένα boy band (Billie Eilish και FINNEAS).

Πηγή φωτογραφιών: @rosaliecchiang

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτέλους! Η Disney+ έρχεται στην Ελλάδα - Από πότε θα μπορείς να βλέπεις σειρές και ταινίες

Billie Eilish και Finneas μαζί στο... Turning Red - Ακόμα να ακούσεις το τραγούδι τους;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved