Μη χάσεις το Turning Red! Όλα τα άγχη και οι ανησυχίες σου... σε μια ταινία

Στη νέα ταινία της Pixar ένα γιγάντιο και κατακόκκινο πάντα αποδεικνύει πως το να μεγαλώνεις είναι πράγματι μπελάς!

Το Turning Red είναι η νέα ταινία της Disney που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2022. Η σκηνοθέτης της ταινίας είναι η Καναδοκινέζα Domee Shi (κέρδισε ένα Όσκαρ για το μικρού μήκους «Bao» το 2018), η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που σκηνοθέτησε μικρού μήκους ταινία για την Pixar.

Η πλοκή της ταινίας

Το «Turning Red» (Πάντα στο Κόκκινο) πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης με πρωταγωνίστρια τη 13χρονη Mei Lee, η οποία μεταμορφώνεται σε ένα κόκκινο χνουδωτό πάντα τεραστίων διαστάσεων κάθε φορά που ενθουσιάζεται υπερβολικά, αγχώνεται ή θυμώνει. Το πρώτο teaser φανερώνει μια τέτοια στιγμή, όταν η Mei Lee βρίσκεται στο σχολείο και την επισκέπτεται η υπερπροστατευτική μητέρα της για να την παρακολουθήσει όσο κάνει μάθημα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είναι η νεαρή Rosalie Chiang, ενώ τη μαμά της θα υποδυθεί η Sandra Oh (Killing Eve, Grey’s Anatomy).

Μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία της και αρχίζει να νιώθει άβολα...πουφ! Μεταμορφώνεται σε ένα κατακόκκινο πάντα. Ενώ προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τη νέα της πραγματικότητα, η Mei Lee πρέπει επίσης να διατηρήσει τη σχέση της με τη μαμά της, πράγμα που σημαίνει να κρύψει την εμμονή της με ένα boy band (Billie Eilish και FINNEAS).



minnie1.jpg

Επιτέλους! Η Disney+ έρχεται στην Ελλάδα - Από πότε θα μπορείς να βλέπεις σειρές και ταινίες

Οι συμβολισμοί της ταινίας

Σύμφωνα με την Shi, το κόκκινο πάντα είναι μια μεταφορά όχι μόνο για την εφηβεία, αλλά και για το τι κληρονομούμε από τις μαμάδες μας και πώς αντιμετωπίζουμε τα πράγματα που κληρονομούμε από αυτές. «Η Mei μεγαλώνει εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους, Ανατολή και Δύση, αλλά βρίσκεται επίσης σε αυτήν τη φάση της ζωής της όπου συμβαίνουν πολλές αλλαγές, όχι μόνο στο σώμα της, αλλά και στη σχέση της με τη μαμά της και τους φίλους της», δήλωσε η Domee Shi.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @almanaquedisney

Διάβασε επίσης:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved