Η απόλυτη self-care δραστηριότητα που πρέπει να δοκιμάσεις με βάση το ζώδιό σου

Το self-care είναι απαραίτητο για τον εαυτό σου και δες ποια είναι η ιδανική δραστηριότητα για σένα σύμφωνα με το ζώδιό σου!

Η δημιουργία μιας ρουτίνας self care, που σε κάνει να νιώθεις καλά και σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής έχει να κάνει με το να βρεις δραστηριότητες που σου αρέσουν και μπορούν να τονώσουν τη διάθεσή σου. Έτσι, εάν αυτή την περίοδο αισθάνεσαι ότι δεν έχεις κίνητρα ή κουράζεσαι εύκολα με όλους και από τα πάντα, το self care είναι η απάντηση για να αλλάξεις τα πράγματα!

Κοιτάς τα αστέρια για «να σου πουν» πώς θα κυλίσει η ερχόμενη εβδομάδα ή αν το crush θα κάνει ποτέ κίνηση, οπότε γιατί να μην τους ρίξεις άλλη μια ματιά για να δεις ποια δραστηριότητα self care είναι ιδανική για σένα με βάση το ζώδιό σου;

Το ταξίδι στο εξωτερικό που πρέπει να κάνεις με βάση το ζώδιό σου

Κάνε γυμναστική

Εάν είσαι Κριός, είναι ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ και να πιάσεις… τα βαράκια γυμναστικής. Ξεκίνα να γυμνάζεσαι!

https://www.instagram.com/p/Cd3e0T9MvBj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χάρισε στον εαυτό σου την απόλυτη εμπειρία περιποίησης spa

Σαν Ταύρος είσαι πολύ συνδεδεμένη με τον φυσικό κόσμο και αγαπάς την πολυτέλεια. Έχεις τεράστια επίγνωση του σώματός σου και σου αρέσει η περιποίηση. Σε αυτό λοιπόν θα βρεις την παρηγοριά που ψάχνεις. Χάρισε στον εαυτό σου την απόλυτη εμπειρία spa at home, κάνε mani-pedi και φτιάξε μόνη σου DIY μάσκες προσώπου για λάμψη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα (θα σου έχω το αντίστοιχο άρθρο από κάτω).

Μάθε κάτι καινούργιο

Αν είσαι Δίδυμος, δοκίμασε να ερευνήσεις ένα νέο θέμα, να παρακολουθήσεις ένα μάθημα ή ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, αλλά ακόμη και να ξεκινήσεις να διαβάζεις ένα βιβλίο για προβληματιστείς και να θέσεις απορίες στον εαυτό σου!

Γράψε ημερολόγιο

Ως Καρκίνος, το να παρηγορείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα είναι αυτό που σε ικανοποιεί περισσότερο. Σου αρέσει να φροντίζεις άλλους ανθρώπους και να βοηθάς στα προβλήματά τους. Ωστόσο, έχεις την τάση να κάνεις των άλλων τα προβλήματα δικά σου και να ενδιαφέρεσαι λιγότερο για εσένα. Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσεις τον εαυτό σου είναι να αφιερώσεις χρόνο για να δουλέψεις ψυχικά και συναισθηματικά πάνω σου. Δοκίμασε να γράψεις ημερολόγιο για να αναλογιστείς τις ανάγκες σου και να αποτυπώνεις τυχόν αρνητικά συναισθήματα στο χαρτί.

https://www.instagram.com/p/ChAc5MaOity/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γίνε δημιουργική

Σαν Λέοντας είσαι γεννημένη αστέρι και πρέπει να λάμψεις, πώς να το κάνουμε. Για να φροντίσεις τον εαυτό σου, αξιοποίησε τη δημιουργική σου πλευρά και μετά μοιράσου τη με την παρέα. Μπορείς να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις ένα blog ή να τραβήξεις δημιουργικές φωτογραφίες για φίλους και οικογένεια.

Χάρισε το απόλυτο glow up στο δωμάτιό σου

Σαν Παρθένος, νιώθεις συχνά την ανάγκη να είσαι τέλεια και να μαζεύεις οτιδήποτε βλέπεις ακατάστατο δίπλα σου. Ωστόσο, ένα καθαρό δωμάτιο μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις περισσότερο τον έλεγχο της ζωής σου και να αισθάνεσαι πιο συγκεντρωμένη στον χώρο σου. BTW, μετράει επίσης το να αποφορτίζεις το μυαλό σου.

https://www.instagram.com/p/CS97CdpqsTW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σημείωσε όμορφα quotes στο τετράδιό σου

Ως Ζυγός σου αρέσει να διατηρείς την ηρεμία σου και την… ψυχραιμία σου. Ενώ η ικανότητά σου να φέρνεις αρμονία και να δίνεις προτεραιότητα στα συναισθήματα των άλλων είναι αξιοθαύμαστη, συχνά ξεχνάς τις δικές σου ανάγκες και ίσως επικεντρώνεσαι περισσότερο στο να είσαι αρεστή στην παρέα, παρά ευτυχισμένη. Έτσι, για να είσαι χαρούμενη πρώτα εσύ (και μετά οι άλλοι) κάντε μια λίστα με πράγματα που θες να βλέπεις καθημερινά ή να στρέφεσαι όταν χρειάζεσαι λίγη επιπλέον στήριξη.

Προγραμμάτισε να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου

Αν και μπορεί να μην αποκαλύπτεις εύκολα τα συναισθήματά σου σε άλλους ανθρώπους, σαν Σκορπιός έχεις έντονα συναισθήματα και είσαι ευαίσθητη. Για να φροντίσεις τον εαυτό σου, είναι απαραίτητο να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου και να μην τα «κλειδώνεις» μέσα σου. Σου αρέσει το private life, επομένως το ιδανικό self-care activity για σένα, είναι να αποσυρθείς από τους ανθρώπους και να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου κάνοντας οτιδήποτε σε ευχαριστεί.

Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα ζώδια της φωτιάς νιώθουν πιο ζωντανά όταν ζουν το πάθος. Ως Τοξότης νιώθεις ευχαρίστηση όταν εξερευνάς κάτι νέο, επομένως είναι σημαντικό να δοκιμάζεις συνεχώς πράγματα και να εκτίθεσαι σε νέες εμπειρίες για να νιώσεις καλύτερα.

Κάνε περισσότερα διαλείμματα

Αιγοκαιρίνα, έχεις την τάση να θέλεις να ξέρεις ότι κάθε τι στη λίστα υποχρεώσεών σου έχει ολοκληρωθεί, πριν αφιερώσεις χρόνο για αυτοφροντίδα ή ακόμα και για διασκέδαση. Το να θρέψεις το μυαλό και το σώμα σου δεν σου είναι εύκολο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να το δεις ακόμη και ως ανταμοιβή, όχι ως αναγκαιότητα. Το να κάνεις διαλείμματα (και να μάθεις να είσαι εντάξει με τα διαλείμματα) είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να φροντίσεις τον εαυτό σου.



Skincare

Ως τα πιο αποστασιοποιημένο από όλα τα ζώδια, εσύ Υδροχόε δεν δείχνεις, ούτε μιλάς για τα συναισθήματα σου πολύ συχνά. Δεν σου αρέσει να ασχολείσαι με ανθρώπους που σου προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και ενδιαφέρεσαι να βρίσκεις λύσεις περισσότερο από το να εστιάζεις στο πρόβλημα. Αν δεν σου κάνει το κλικ να γράφεις σε ημερολόγιο ή να διαλογιστείς με τον εαυτό σου, τότε δοκίμασε να συζητήσεις απλά με σένα και ταυτόχρονα να κάνεις το απόλυτο skincare στο πρόσωπό σου.

Να είσαι ο εαυτός σου

Σε αντίθεση με τον Υδροχόο, ως Ιχθύς είσαι πολύ άνετη στο να συζητάς τα συναισθήματα σου. Είσαι απίστευτα διαισθητική και συμπονετική και όταν σε έχουν ανάγκη πάντα τρέχεις γι’ αυτούς. Πιθανότατα όμως πιάνεις πολλές φορές τον εαυτό σου να πνίγεται και να νιώθει ότι δεν μπορεί άλλο να ασχολείται μόνο με τα προβλήματα των υπολοίπων.



Γι΄αυτό χαλάρωσε και κάνε απλώς αυτό που σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου και σε ευχαριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY: 4 μάσκες προσώπου με σοκολάτα για λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα

Αυτό το καλοκαιρινό nail art είναι ιδανικό για εσένα σύμφωνα με το ζώδιό σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved