Το σωστό λούσιμο έχει και τα μυστικά του – 7 tips για τέλεια μαλλιά

Μια good hair day ξεκινά πάντα… από το λούσιμο.

Μια good hair day μπορεί αμέσως να σου φτιάξει τη διάθεση, έτσι δεν είναι; Αντίστοιχα, αν μια μέρα ξυπνήσεις και τα μαλλιά σου είναι χάλια, οι φύτρες πετούν, το χτένισμα δεν «κάθεται»… τα νεύρα γίνονται τσατάλια.

Όχι δεν φταίει ο τρόπος που κοιμήθηκες χθες βράδυ, ούτε το καινούριο σαμπουάν που χρησιμοποίησες. Φταίει, όμως, ο λάθος τρόπος με τον οποίο λούζεσαι.

co wash

Έχεις σγουρά μαλλιά; Με αυτήν την τεχνική λουσίματος θα έχεις τις τέλειες μπούκλες

Για να μην ξυπνήσεις, λοιπόν, και αύριο με μαλλιά σε κακά χάλια, δες παρακάτω τα 7 μυστικά του σωστού λουσίματος και απόλαυσε από εδώ και στο εξής τα υπέροχα μαλλιά σου!

Τα tips για να λούζεις πάντα σωστά τα μαλλιά σου

#1 Δεν χρειάζεται να λούζεσαι κάθε μέρα

Το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας με αποτέλεσμα το τριχωτό της κεφαλής να «δουλεύει» διπλά για να παράγει ακόμα περισσότερο λάδι και τελικά να δημιουργείται περίσσια λιπαρότητα. Δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, λοιπόν, είναι μια καλή συχνότητα για να λούζεσαι.



#2 Λούσου με χλιαρό νερό

Ξέχνα το καυτό νερό και λούσου με χλιαρό προς κρύο νερό. Κι αυτό, γιατί όσο χαλαρωτικό κι αν είναι το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό, άλλο τόσο καταστροφικό είναι για την τρίχα. Κάνει τα μαλλιά αδύναμα, εύθραυστα και τα ταλαιπωρεί.

#3 Διάλεξε σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο μαλλιών σου

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, διάλεξε ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και πάει λέγοντας. Έτσι, τα μαλλιά σου θα πάρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται ανάλογα με τον τύπο τους.

via GIPHY

#4 Αν έχεις ξηρά μαλλιά, κάνε co-washing

Το co washing είναι το λούσιμο των μαλλιών μόνο με conditioner και είναι ιδανικό για τα πολύ ξηρά μαλλιά. Αναρωτιέσαι γιατί να μην επιλέξεις σαμπουάν; Διότι πολλά σαμπουάν περιέχουν θειικά άλατα, τα οποία ενώ καθαρίζουν σε βάθος τα μαλλιά, τα απογυμνώνουν από τα φυσικά τους έλαια, αφήνοντάς τα ξηρά και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Περίμενε! Στην gallery θα βρεις κι άλλα tips για το σωστό λούσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved