Do it girl! Πώς να λούσεις τα μαλλιά σου σωστά σε 6 απλά βήματα

Και όμως, υπάρχει σωστός τρόπος για να λούσεις τα μαλλιά σου!

Αναρωτήθηκες ποτέ αν υπάρχει τρόπος για να λούσεις σωστά τα μαλλιά σου και αν ναι, ποιος είναι αυτός; Αν όχι, θα έπρεπε! Ο πραγματικός λόγος που τα μαλλιά σου φαίνονται και είναι τόσο λαμπερά και όμορφα μετά από ένα ραντεβού στο κομμωτήριο είναι επειδή οι επαγγελματίες ξέρουν ότι το κλειδί για λαμπερά και υγιή μαλλιά είναι το σωστό λούσιμο.

Γι’ αυτό και εγώ, για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα όχι μόνο στο κομμωτήριο αλλά και στο σπίτι σου, βρήκα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να λούσεις σωστά τα μαλλιά σου και να τα νιώθεις πιο απαλά και υγιή από…πότε! Οι καλύτερες συμβουλές λοιπόν για μεταξωτά, λαμπερά, όμορφα μαλλιά είναι εδώ. Πάμε να δούμε!

money piece 1 1

Money Piece: Το hair color trend που θα φωτίσει το πρόσωπό σου και θα σε ανανεώσει

#1. Less is More: Απόφυγε το καθημερινό λούσιμο

Το όχι και τόσο μυστικό των κομμωτών είναι η φράση «Όχι στο καθημερινό λούσιμο, ιδανικά 2 φορές την εβδομάδα». Οι περισσότερες νέες γυναίκες σήμερα λούζουν τα μαλλιά τους πολύ συχνά. Τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για τους περισσότερους τύπους μαλλιών.

Αν αυτό σου φαίνεται αδιανόητο, σκέψου το εξής: Τα μαλλιά σου παράγουν στην πραγματικότητα περισσότερη λιπαρότητα όταν λούζεσαι σε καθημερινή βάση. Έτσι, για να στο πω και λίγο πιο fun, ο καλύτερος τρόπος για να λούζεις τα μαλλιά σου μπορεί να περιλαμβάνει το να μην τα λούζεις καθόλου.

#2. Λέμε ναι στο χλιαρό νερό (μη σου πω και στο κρύο)

Όσο χαλαρωτικό κι αν είναι ένα ντους με ατμό, η έκθεση της τρίχας σου σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες την κάνει να φαίνεται θαμπή και οδηγεί σε ταχύτερο ξεθώριασμα χρώματος για όσες βάφουν τα μαλλιά τους. Αν και δεν υπάρχει ακριβής θερμοκρασία που να έχει αποδειχθεί ιδανική, είναι προτιμότερο να διατηρείς το νερό χλιαρό παρά ζεστό.

One secret for you! Λίγο πριν βγεις από το ντους, ξέπλυνε με δροσερό (ή ακόμα και κρύο) νερό. Ενώ το ζεστό νερό ανοίγει τα λέπια της τρίχας, το κρύο νερό θα τα «σφραγίσει», κάτι που βοηθά να κλειδώσει την υγρασία και τα προϊόντα που χρησιμοποίησες στα μαλλιά σου.

#3. Κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στις ρίζες των μαλλιών

Δεδομένου ότι τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από το τριχωτό της κεφαλής, ένα εξαιρετικό και πολύ χρήσιμο βήμα είναι το ήπιο μασάζ στη ρίζα. Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσεις τα νύχια σου και να μην κάνεις πολύ σκληρό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, θέλει να ασκήσεις ελάχιστη πίεση.

Ιδανικά, πρέπει να λούζουμε δύο φορές τα μαλλιά μας. Ο πρώτος είναι καθαρά για να αφαιρέσεις τη συσσώρευση των προϊόντων hairstyling. Δεν χρειάζεται να βιαστείς γι’ αυτή τη διαδικασία! Αφιέρωσε ένα με δύο λεπτά στο μασάζ. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το μασάζ θα ενισχύσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση και στην ανάπτυξη των μαλλιών.

#4. Επίλεξε ένα σαμπουάν που ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σου

Δεν σε ενδιαφέρει και πολύ τι σαμπουάν θα χρησιμοποιήσεις γιατί σε λίγες βδομάδες πάλι θα το αλλάξεις, και πάλι θα το αλλάξεις και ούτω καθεξής! Λάθος, λένε οι επαγγελματίες. Όπως και με την περιποίηση του δέρματος, το παν είναι να προσδιορίσεις τον τύπο των μαλλιών σου και να επιλέξεις μια σύνθεση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

#5. Άφησε το Conditioner σου για όσα λεπτά λέει το μπουκάλι

Η υπομονή είναι αρετή, ειδικά όταν πρόκειται για προετοιμασία. Σε αντίθεση με το σαμπουάν, στο conditioner δεν χρειάζεται να κάνεις γρήγορο μασάζ και ξέβγαλμα. Θα πρέπει να αρχίσεις να απλώνεις τη μαλακτική σου από τη μέση των μαλλιών σου μέχρι τις άκρες. Ενώ το προϊόν είναι ακόμα στα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να τα ξεμπερδέψεις.

#6. Στέγνωσε τα μαλλιά με πετσέτα και συνέχισε με προϊόν θερμοπροστασίας

Μπορεί να έχεις βγει από το ντους, αλλά η δουλειά σου δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο έχει μεγάλη σημασία για τη συνολική υγεία και την εμφάνισή τους. Μετά το στέγνωμα με πετσέτα (στέγνωσε ταμποναριστά, μην τα τρίβεις γιατί θα σπάσει η τρίχα), είναι πάντα καλό να βάζεις κάποιο προϊόν θερμοπροστασίας, ειδικά αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις εργαλεία styling .



Reminder! Εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις ένα ζεστό εργαλείο, δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιήσεις σε μαλλιά που είναι έστω και ελαφρώς νωπά. Τα μαλλιά πρέπει να είναι τελείως στεγνά πριν ξεκινήσεις το hairstyling.



Απλά ήθελα να στο θυμίσω, ήμουν σίγουρή ότι το ήξερες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

#NailTok: Οι 10 καλύτερες nail artists του TikTok που πρέπει να ακολουθήσεις ASAP

#MatteNails: Το επόμενο μανικιούρ σου θα έχει ματ υφή - 10 nail art για να διαλέξεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved