6 tips για να μη λαδώνουν συχνά τα μαλλιά σου

Είναι πράγματα που κάνεις και πρέπει… να αρχίσεις να αποφεύγεις!

Τα μαλλιά είναι το στοιχείο της εμφάνισής σου που σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Όταν τα βλέπεις να λάμπουν, να μην έχουν ψαλίδα και να είναι υγιή νιώθεις αμέσως πιο καλά με τον εαυτό σου. Αλλάζει εντελώς η διάθεσή σου! Σίγουρα, όμως, θα υπάρχουν #badhairdays, όπως για παράδειγμα τις μέρες εκείνες που βλέπεις τα μαλλιά σου λαδωμένα.

Και εκεί είναι η στιγμή που αναρωτιέσαι γιατί γίνεται αυτό το πράγμα; Άκου πώς έχουν τα πράγματα… Οι ρίζες των μαλλιών έχουν σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι εκκρίνουν σμήγμα. Αυτή η λιπαρή ουσία είναι ωφέλιμη για τα μαλλιά, μιας και τα προστατεύει από την αφυδάτωση. ΟΜΩΣ, όταν γίνει υπερβολική έκκριση σμήγματος, τότε οι σμηγματογόνοι αδένες φράσσουν τις ρίζες των μαλλιών και τα μαλλιά καταλήγουν να είναι πολύ λιπαρά.

Αυτή η υπερβολική έκκριση σμήγματος, ωστόσο, δε συμβαίνει πάντα τυχαία. Συνήθως, οφείλεται σε συγκεκριμένες «κακές» συνήθειες που ακολουθείς στη hair routine σου, ή ακόμα και σε… ασυναίσθητες κινήσεις που κάνεις εσύ η ίδια. Το αποτέλεσμα; Να τα βλέπεις όλο και πιο συχνά λιπαρά και να θέλεις να τα λούζεις κάθε τρεις και λίγο. Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery έξι μυστικά, που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις τη λιπαρότητα και να έχεις πάλι υπέροχα, υγιή και κανονικά μαλλιά. Κάνε scroll και δώσε βάση…

Διάβασε ακόμα: Η Zendaya άλλαξε πάλι τα μαλλιά της και είναι απλά πανέμορφη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved