5 DIY μάσκες για απαλά και λαμπερά μαλλιά - Θα τις λατρέψεις!

Θα τις φτιάξεις εύκολα με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι.

Τα μαλλιά μας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της εμφάνισής μας. Η αλήθεια είναι πως όλα τα κορίτσια θέλουμε όσο το δυνατόν πιο πλούσια και μακριά μαλλιά. Δυστυχώς πολλές φορές τα καταστρέφουμε άθελά μας αφού η καθημερινή χρήση ισιωτικής και ψαλιδιού μαλλιών φθείρουν την τρίχα προκαλώντας σπασίματα και ψαλίδα.

Εμείς στο teenqueen.gr φροντίζουμε να λύνουμε κάθε beauty πρόβλημα γι'αυτό σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου τις απόλυτες συνταγές για σπιτικές μάσκες μαλλιών. Θα τις φτιάξεις πανεύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά, με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

maskes

3 πανεύκολες DIY μάσκες ομορφιάς για να ενυδατώσεις το δέρμα σου



5 DIY μάσκες μαλλιών που θα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

via GIPHY

1) Γάλα και μέλι

Σε ένα μπολ ρίξε 1 φλιτζάνι γάλα. Πρόσθεσε 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι και ρίξε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψέκασε καλά τα μαλλιά σου και ξέπλυνε καλά μετά από 20 λεπτά. Το μέλι περιέχει κερατίνη που βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας και αποτρέπει τα σπασίματα.

2) Μπανάνα και ελαιόλαδο

Η μπανάνα ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Για να φτιάξεις τη σπιτική μάσκα μαλλιών, χρησιμοποίησε μια ώριμη μπανάνα και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου και άφησέ την για 15 λεπτά. Ξέπλυνε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

3) Καστανή ζάχαρη και λάδι καρύδας

Μια μάσκα μαλλιών με καστανή ζάχαρη και λάδι καρύδας θα σε ανακουφίσει από την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Οι κόκκοι της ζάχαρης θα βοηθήσουν στην απολέπιση του τριχωτού ενώ το λάδι καρύδας θα τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Σε ένα μπολ ρίξε 3-4 μεγάλες κουταλιές καστανής ζάχαρης. Πρόσθεσε 4 μεγάλες κουταλιές λάδι καρύδας και ανακάτεψε. Εφάρμοσε στη ρίζα και στις άκρες των μαλλιών σου. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και σαμπουάν.

4) Μάσκα με γιαούρτι

Το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι ενυδατώνει τα μαλλιά σου και δρα κατά του φριζαρίσματος.

Σε ένα φλιτζάνι γιαούρτι ρίξε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά, άφησέ το για 10 λεπτά και ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μισό αβοκάντο αντί για ελαιόλαδο.

5) Αβοκάντο και ελαιόλαδο

Το αβοκάντο περιέχει μέταλλα, πρωτεΐνες και βιταμίνες που θρέφουν και μαλακώσουν τα μαλλιά. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού λιώσε μισό αβοκάντο μέσα σε ένα μπολ. Ρίξε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψε. Εφάρμοσε στις άκρες των μαλλιών σου και άφησέ την να δράσει για 20 λεπτά. Ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό.

Πηγή κεντρικής: @23_skin



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved