Είσαι ακόμα κολλημένη με τον πρώτο σου έρωτα; Καιρός να προχωρήσεις!

Καιρός να ξεκολλήσεις από τον πρώτο σου έρωτα, και εμείς έχουμε τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις!

Έκανες την πρώτη σου σχέση στο λύκειο και ερωτεύτηκες πολύ αυτόν τον τύπο... Ωστόσο, χωρίσατε και τώρα εσύ δεν μπορείς να προχωρήσεις τη ζωή σου, παρόλο που έχεις μπει την υπέροχη φάση της φοιτητικής ζωής. Μήπως έχει έρθει η ώρα να το κάνεις;

Η πρώτη αγάπη μένει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από τη στιγμή της ενηλικίωσής μας, τα δεδομένα αλλάζουν.

Τι κι αν ζήσατε το πιο ρομαντικό story που υπάρχει, η ζωή σάς ανάγκασε να πάρετε χωριστούς δρόμους. Δεν είναι η αδελφή ψυχή σου, ούτε ο ένας και μοναδικός όπως νομίζεις. Αλλιώς δε θα χωρίζατε! Γι' αυτό ξεκόλλα και κοίτα γύρω σου... Τα καλύτερα σε περιμένουν και εσύ διανύεις την πιο ωραία φάση της ζωής σου, η οποία δεν είναι άλλη από τη φοιτητική. Και έχει έρθει η ώρα να αφεθείς σε έναν νέο έρωτα, που οι ζωές σας θα συμβαδίζουν περισσότερο.

Σκέφτεσαι να γυρίσεις στον πρώην; Κάνε πρώτα αυτές τις 8 ερωτήσεις στον εαυτό σου

Σταμάτα να μένεις προσκολλημένη στις παλιές αναμνήσεις... Πραγματικά, περσινά ξινά σταφύλια! Στα 16 όλα είναι αλλιώς και η δέσμευση είναι κάτι πολύ καινούργιο για όλους μας.

Συχνά, μπορεί να χρησιμοποιείς την άρνηση ως τρόπο αντιμετώπισης του φόβου. Ο εγκέφαλος παρασύρεται όταν εμφανίζονται καταστάσεις όπως το να μένεις κολλημενη στον πρώτο σου έρωτα. Νιώθεις την αγάπη που είχες για το άτομο αυτό, σα να συμβαίνει τώρα. Νομίζεις ότι είσαι ακόμα ερωτευμένη, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι και απλά όλα βρίσκονται στο μυαλό σου!

https://www.instagram.com/p/CUOjcYLNEn0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και τώρα τι κάνεις για να αλλάξεις την κατάσταση;

Σκέφτεσαι το παρελθόν και ένα ενδεχόμενο μέλλον με τον πρώτο σου έρωτα. Φαντάζεσαι ότι η ζωή θα σας φέρει και πάλι μαζί... Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά!

Αυτή είναι μια ένδειξη ότι δεν είσαι ικανοποιημένη και ευχαριστημένη με τη ζωή που έχεις τώρα. Γι' αυτό πρέπει αρχικά να κοιτάξεις τη ζωή σου, τις σπουδές σου και το μέλλον που διαγράφεται λαμπρό για εσένα, και να βρεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις μοναξιά και αναζητάς να βρεις αποκούμπι σε άτομα του παρελθόντος.

Καλό είναι να επιτρέψεις στον εαυτό σου να μπει σε μια νέα σχέση και να ανθίσει! Η θεραπεία αυτής της παλιάς πληγής και η έναρξη μιας νέας αρχής μπορεί να είναι δύσκολες διαδικασίες, αλλά όχι ακατόρθωτες!



Εμείς έχουμε για εσένα 5 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκολλήσεις από την πρώτη σου αγάπη και να πας παρακάτω!

  1. Κάνε κάτι που σε βοηθά να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου και σου αποσπά την προσοχή από τις σκέψεις! Αυτό μπορεί να είναι το να ξεκινήσεις το τρέξιμο, να πας μια βόλτα στη φύση, να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική ή να αρχίσεις διαλογισμό... Ό,τι κι αν είναι αυτό, ο σκοπός είναι να βρεις ένα νέο χόμπι!
  2. Κάνε μια λίστα με τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη ζωή σου και θα καταλάβεις ότι η ευτυχία μάλλον δε βρίσκεται εκεί που την ψάχνεις, αλλά την έχεις ήδη!
  3. Μίλα με μια φίλη που εμπιστεύεσαι πολύ, με τη μαμά σου, ή ακόμη και με κάποιον ψυχολόγο. Το να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου, αλλά και οι συμβουλές που θα σου δώσουν, είναι κάτι που θα σε βοηθήσει πολύ.
  4. Ξεκίνα να γράφεις για όλα όσα νιώθεις. Θα αισθανθείς μια απίστευτη απελευθέρωση και καθώς τα διαβάζεις μετά, θα μπορείς πιο εύκολα να συνειδητοποιήσεις πού κάνεις λάθος!
  5. Last but not least, συνειδητοποίησε επιτέλους ότι το άτομο με το οποίο παραμένεις κολλημένη, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ακόμα δκό σου. Για να μην είναι, κάποιος σοβαρός λόγος θα υπάρχει! So, move on!

Ελπίζω αυτά που σου έγραψα να απολέσουν το έναυσμα για μια νέα αρχή στη ζωή σου!

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved