#DIY: Πώς θα φτιάξεις body lotion για ενυδατωμένη επιδερμίδα

Απόκτησε αψεγάδιαστο δέρμα για το καλοκαίρι, που βρίσκεται προ των πυλών!

Πολλές φορές ασχολούμαστε περισσότερο με την περιποίηση, ενυδάτωση και προστασία του προσώπου μας, παραλείποντας να φροντίσουμε και το υπόλοιπο σώμα μας. Μην ξεχνάς, πως εκτός από την ισορροπημένη διατροφή και την εκγύμνασή του, το κορμί σου έχει και άλλες ανάγκες, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με δερματολογικά ελεγμένα σκευάσματα, τα οποία περιέχουν φυσικά συστατικά και δρουν άμεσα για γρήγορα αποτελέσματα.

Τι γίνεται, όμως, αν η αγαπημένη σου body lotion βρίσκεται out of stock ή αν δεν θέλεις πολύ απλά να προβείς σε κάποια αγορά; Σε προκαλούμε και σε προσκαλούμε, να φτιάξεις τη δική σου κρέμα σώματος στην άνεση του σπιτιού σου με υλικά που έχεις στο μπάνιο σου ή που μπορείς να βρεις πανεύκολα στο φαρμακείο της γειτονιάς σου. Αν αυτό σου ακούγεται καλή ιδέα, πάμε να ξεκινήσουμε!

Η Halle Bailey στην πρεμιέρα της «Μικρής Γοργόνας» της Disney ήταν ίδια η Ariel

Πώς θα φτιάξεις ενυδατική body lotion στο σπίτι

«Η δημιουργία της είναι πολύ πιο απλή, από όσο φαντάζεσαι» αναφέρει η Jana Blankenship, δημιουργός προϊόντων και ιδρύτρια της μάρκας φυσικής ομορφιάς Captain Blankenship. Στην πραγματικότητα χρειάζεσαι μόνο τρία υλικά, τα οποία είναι ένα λαδάκι, όπως jojoba, καρύδας ή αμυγδάλου, ένα υγρό, για παράδειγμα ανθόνερο, αλόη ή απλώς νεράκι και κερί, ώστε να μπορέσει το μείγμα να πήξει.

Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε μια πανεύκολη συνταγή, που μπορείς να ακολουθήσεις για να δημιουργήσεις μια super ενυδατική κρέμα σώματος, που θα σου χαρίσει λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα!

Βασική συνταγή body lotion

Υλικά

½ κούπα έλαιο jojoba (ή οποιοδήποτε άλλο έχεις στο σπίτι)

½ κούπα αλόη, ½ κούπα ανθόνερο ή ½ κούπα νερό

½ κούπα κερί μέλισσας (το κερί candellila αποτελεί μια εξαιρετική vegan επιλογή)

Προαιρετικά: Μπορείς να προσθέσεις 1 κ.σ. βούτυρο καριτέ για περισσότερη θρέψη, 1κ.σ. βιταμίνη Ε ή εκχύλισμα από δεντρολίβανο και 10-15 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

Εκτέλεση

Τοπόθετησε το έλαιο, το κερί και το βούτυρο καριτέ (σε περίπτωση που το χρησιμοποιήσεις) σε ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης και βύθισε το σε μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ανακάτεψε το μείγμα σου, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Ρίξε το σε ένα άλλο μπολ (γυάλινο ή μεταλλικό) και άφησε το να κρυώσει, έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ύστερα πρόσθεσε το υγρό και τα υπόλοιπα προαιρετικά συστατικά και ανακάτεψε με ένα μπλέντερ, μέχρι η σύσταση να γίνει κρεμώδης. Βάλε την body lotion σου σε ένα γυάλινο βάζο και φύλαξέ την στο ψυγείο για έναν μήνα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved