DIY μάσκα ομορφιάς με βρώμη: Το συστατικό για λάμψη και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σου

Από εδώ και πέρα δε θα χρησιμοποιείς τη βρώμη μόνο στο πρωινό σου αλλά και… για το skincare σου!

Κάπου εδώ θα έρθω να σε ενημερώσω ότι η βρώμη που είναι η νούμερο ένα επιλογή σου για πρωινό (αν είσαι healthy eating girl ή έχεις αποφασίσει να το προσπαθήσεις τέλος πάντων), είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό δημητριακό!

Μπορεί να είναι ό,τι πρέπει για να έχεις καλή υγεία αλλά… βοηθάει εξίσου και στην επιδερμίδα του προσώπου. Ναι, η βρώμη είναι το συστατικό που πρέπει να βάλεις στη skincare routine σου και παρακάτω θα σου τα εξηγήσω όλα.

Κοραλλί, φούξια, κίτρινο - 6 μακιγιάζ με χρώμα για να καλωσορίσεις τον Μάη

Από εδώ και πέρα δε θα χρησιμοποιήσεις τη βρώμη μόνο στο πρωινό σου αλλά και… για το skincare σου!

Η βρώμη περιέχει αβενθραμίδες, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που καταπραΰνουν τον κνησμό, το ξηρό και το ερεθισμένο δέρμα. Είναι επίσης εξαιρετική για το δέρμα με τάση ακμής επειδή μπορεί να απορροφήσει τη λιπαρότητα από την επιφάνεια του δέρματος. Όλα αυτά, κάνουν τη βρώμη ένα τέλειο συστατικό για μάσκες προσώπου.

face mask with outmeal

Μαζί θα δούμε πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βρώμη σαν μάσκα προσώπου και 3 συνταγές που είναι κατάλληλες για τους περισσότερους τύπους δέρματος και είναι συνήθως ασφαλείς ακόμα και για άτομα με ευαίσθητο δέρμα (αν και είναι πάντα καλή ιδέα να συνομιλείς με τον δερματολόγο σου πριν δοκιμάσεις ένα νέο προϊόν ή θεραπεία, ειδικά εάν το δέρμα σου δεν είναι και στα καλύτερά του)!

3 DIY μάσκες προσώπου με βρώμη

Μάσκα βρώμης για όλους τους τύπους δέρματος

Η βρώμη είναι καλή για τη θεραπεία της φλεγμονής και της ερυθρότητας του δέρματος. Έχει αποδειχθεί, επίσης, ότι ενισχύει τον φραγμό του δέρματος, βελτιώνοντας την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιείται για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι παρέχει ανακούφιση από τα συμπτώματα του ξηρού δέρματος και του εκζέματος.

https://www.instagram.com/p/CV4t53WgbaM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Άλεσε τη βρώμη, βάλε τη σε ένα μπολ και πρόσθεσε λίγο νερό. Το μείγμα σου πρέπει να είναι σαν χυλός. Έπειτα πάρε μια γάζα και τοποθέτησέ τη στο πρόσωπό σου (αφού πρώτα το έχεις πλύνει και καθαρίσει με το σαπούνι σου). Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άφησε να δράσει για 10-15 λεπτά. Ξέπλυνε με δροσερό νερό. Η επιδερμίδα σου θα είναι πιο λαμπερή και ενυδατωμένη από ποτέ!

Μάσκα προσώπου με βρώμη και μέλι

Η βρώμη έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά επίσης μειώνει τον κνησμό και προάγει τον δερματικό φραγμό.



Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό υγραντικό και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες. Βρώμη και μέλι είναι ο απόλυτος συνδυασμός αν θες μια μάσκα που θα προσφέρει στο δέρμα σου βαθιά ενυδάτωση. Τι θα χρειαστείς:

Μισή κούπα βρώμη

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Βράσε τη βρώμη. Πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας μέλι στη ζεστή βρώμη. Άφησε το μείγμα να κρυώσει και μετά άπλωσέ το στο πρόσωπό σου. Άφησέ το να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνε με χλιαρό νερό.

Μάσκα απολέπισης με μήλο και βρώμη

Το μήλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Περιέχει επίσης ένα AHA που ονομάζεται μηλικό οξύ, το οποίο αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το ροδόνερο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα και είναι καλό επίσης για το ευαίσθητο δέρμα. Για να φτιάξεις μάσκα με μήλο και βρώμη θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας βρώμη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένο μήλο

Λίγες σταγόνες ροδόνερο



Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, τοποθέτησέ το στο πρόσωπό σου και άφησέ το να δράσει για 10-15 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Glossy makeup look: Η τάση που θα δώσει τόση λάμψη όση χρειάζεσαι στο μακιγιάζ σου

Το TikTok hack της Selena Gomez με τη mascara έγινε viral και θα αλλάξει το βλέμμα σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved