Μη φρικάρεις με το διάβασμα - 6 tips για γρήγορη και αποδοτική μελέτη

Με αυτά τα tips, το διάβασμά σου θα γίνει πιο οργανωμένο και αποδοτικό!

Το σχολείο, το πανεπιστήμιο και οι σπουδές γενικότερα, πέρα από τις κοινωνικές σχέσεις, τις παρέες, τις πλάκες και τις ομαδικές δραστηριότητες που κάνεις, συνδέεται επίσης με τη «μελέτη» ή αλλιώς διάβασμα.

Πρέπει να μελετάς για τις εξετάσεις που δίνεις στο τέλος κάθε χρονιάς, για τις εργασίες, για τα διαγωνίσματα, και φυσικά για τις Πανελλήνιες (κάτι που σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα).

asimi kosmimata

Μην τα πετάξεις! Πώς θα κάνεις τα ασημένια κοσμήματά σου να λάμψουν ξανά

Και ναι, υπάρχει σωστή μελέτη

Πολλές φορές μπορεί να σε έχει πιάσει άγχος ή πανικός από τις αμέτρητες μαθητικές υποχρεώσεις που έχεις, και να έχεις σκεφτεί ότι δε θα καταφέρεις να βγάλεις εις πέρας το διάβασμα της επόμενης μέρας ή την ύλη που έχεις για την εξεταστική και τις εργασίες σε μόλις λίγες ημέρες.

Να σου πω τη γνωστή ατάκα που ακούμε συχνά, το «μην αγχώνεσαι», δε θα το πω! Ξέρω ότι δε θα βοηθήσει καθόλου, girl, σε καταλαβαίνω. Όμως μπορώ να σε βοηθήσω με 6 tips για ένα πιο οργανωμένο διάβασμα που σίγουρα θα σε ηρεμήσουν από τον πανικό και θα δεις τη μελέτη… αλλιώς. Ψυχραιμία λοιπόν, και διάβασε παρακάτω τι μπορείς να κάνεις. You ''ll get it!

Προγραμμάτισε τον χρόνο σου

Η στρατηγική είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για σπουδές και σχολείο. Το να σχεδιάζεις τα πάντα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευκολύνεις τη διαδικασία, γι' αυτό έχε ένα ημερολόγιο μελέτης, όπου μπορείς να σημειώνεις τι πρέπει να κάνεις ή να προετοιμάσεις για το εγγύς μέλλον. Η δημιουργία μιας λίστας υποχρεώσεων είναι επίσης χρήσιμη, καθώς και η ρύθμιση υπενθυμίσεων στο κινητό σου.

https://www.instagram.com/p/CZST-RJuant

Κάνε τα πάντα βήμα-βήμα

Έχουμε περάσει όλοι από εκεί: είναι το βράδυ πριν από τις εξετάσεις και δεν ξέρεις τίποτα. Το να προσπαθείς να συμπιέσεις όλες τις πληροφορίες στον εγκέφαλό σου ταυτόχρονα δεν λειτουργεί τόσο καλά. Είναι σημαντικό να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι για κάτι τουλάχιστον μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα. Έτσι, θα έχεις λίγο χρόνο για να επεξεργαστείς όλα όσα έχεις μάθει.

Οργάνωσε τις σημειώσεις σου

Το να κρατάς σημειώσεις μέσα στο μάθημα θα σε σώσει. Είναι η πιο σοφή κίνηση που μπορείς να κάνεις!

Κάνε και μερικά διαλείμματα

Όταν τελικά αποφασίσεις να καθίσεις και να μελετήσεις, έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μερικά διαλείμματα σίγουρα χρειάζονται. Μπορεί να φαίνεται ότι θα είναι καλύτερα να τελειώσεις τα πάντα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε υπερβολική κούραση.

Το να έχεις πέντε έως δέκα λεπτά για να ξεκουραστείς είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν μελετάς για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως άφησε τον εαυτό σου να χαλαρώσει και περιστασιακά να τρώει ένα σνακ ή να χαζεύει λίγο στο κινητό. Μην ξεχνάς, και το μυαλό χρειάζεται ξεκούραση για να συνεχίσει να αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εάν είσαι ήδη αρκετά σίγουρη για τις γνώσεις σου, αλλά εξακολουθείς να μην αισθάνεσαι έτοιμη να περάσεις μια εξέταση ή να κάνεις μια παρουσίαση, τότε φαντάσου ότι είσαι εσύ ο δάσκαλος. Μπορεί να σου ακούγεται τρελό, αλλά πίστεψέ με δεν είναι καθόλου!

Είναι κάτι που έκανα και εγώ η ίδια, έλεγα το μάθημα στον εαυτό μου ή προσποιούμουν ότι είχα κάποιον άλλον απέναντι μου και προσπαθούσα να του μάθω τα όσα έμαθα. Με βοηθούσε πάρα πολύ και μάθαινα από τυχόν λάθη μου. Αυτό θα σε βοηθήσει να θυμάσαι τα πιο σημαντικά σημεία και να είσαι 100% σίγουρη ότι έχεις κατακτήσει αυτές τις πληροφορίες.

Μην ξεχνάς τον στόχο σου

Όταν είσαι κουρασμένη ή δεν αισθάνεσαι και τόσο καλά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις έναν λόγο για να συνεχίσεις ή ακόμη και να ξεκινήσεις τη μελέτη σου. Σε τέτοιες στιγμές, σκέψου εκείνο το συναίσθημα που έχεις όταν η βαθμολογία στο τεστ δεν ήταν τόσο καλή ή όταν τελικά έπαιρνες έναν πολύ καλό βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυμναστική και παιχνίδι μαζί; Κι όμως γίνεται!

Η Dua Lipa τώρα και στο σινεμά - Θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Argylle»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved