4 αγαπημένα καφέ για διάβασμα για τις στιγμές που η συγκέντρωση στο σπίτι μοιάζει όνειρο απατηλό

Τα 4 αγαπημένα μας καφέ για διάβασμα είναι ιδανικά τις στιγμές που δεν μπορείς με τίποτα να συγκεντρωθείς στο σπίτι.

Το διάβασμα πολλές φορές μοιάζει ανυπόφορο και η συγκέντρωση δεν φαίνεται να θέλει πάντα να συνεργαστεί τις στιγμές που τη χρειαζόμαστε. Για να λύσουν αυτό ακριβώς το πρόβλημα με την έλλειψη συγκέντρωσης φαίνεται να δημιουργήθηκαν τα «βιβλιοκαφέ», τα οποία σε βάζουν σε mood μελέτης, αλλά παράλληλα σε κάνουν να αισθάνεσαι πολύ πιο ευχάριστα και χαλαρά.

Προσωπικά, λατρεύω το διάβασμα σε βιβλιοθήκες, αλλά οι περισσότερες δεν ανοίγουν τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα εκείνες τις ημέρες να επιλέγω έναν εναλλακτικό τρόπο να συνδυάσω την μελέτη μου με την διάθεση για μία μικρή -ή και μεγάλη- βόλτα!

Έχοντας επισκεφτεί πολλές από τις καφετέριες που είναι ιδανικές για διάβασμα στην Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, σου προτείνω τις καλύτερες, για να μη χρειαστεί καν να ψάξεις!

Google maps και φύγαμε για βόλτα και διάβασμα!

Little Tree Books & Coffee

Ένας μικρός(κυριολεκτικά) παράδεισος γεμάτος βιβλία, ευχάριστη ατμόσφαιρα που μπορεί να σε εμπνεύσει, πολλούς «συναγωνιστές» της γνώσης που το έχουν κάνει στέκι για μελέτη και λαχταριστά σνακς για να απολαύσεις όσο μελετάς. Το Little Tree Books & Coffee είναι εδώ και χρόνια σε λίστες με ιδανικούς προορισμούς για μελέτη, αν και το καλοκαίρι του 2023 που το επισκέφτηκα τελευταία φορά φάνηκε να έχει αρχίσει να χάνει τον χαρακτήρα του και να επιδιώκει να προσεγγίσει περισσότερους τουρίστες. Ωστόσο, θέλω να ελπίζω ότι με την άφιξη του φθινοπώρου και την έναρξη των μαθημάτων ο χαρακτήρας του αγαπημένου μας βιβλιοκαφέ θα επανέλθει εκεί ακριβώς που τον αγαπήσαμε.

https://www.instagram.com/p/CxPkqSas42x/

Ζάτοπεκ

Το Ζάτοπεκ βρίσκεται στην Καλλιθέα, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό και αποτελεί έναν ακόμα μικρό παράδεισο για όσους αγαπούν τα βιβλία αλλά και το διάβασμα σε μέρη που εμπνέουν μελέτη. Με μία μεγάλη ποικιλία από βιβλία και όμορφη αισθητική, σίγουρα αποτελεί ένα μέρος που δεν έχει γίνει τυχαία στέκι για πολλούς που αγαπούν να διαβάζουν σε καφετέριες.

https://www.instagram.com/p/Cf4NmUGoG3c/

Έναστρον

Το Έναστρον βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και είναι ένας μεγάλος χώρος, ο οποίος τις περισσότερες φορές έχει λίγο κόσμο και αρκετή ησυχία. Ιδανικός συνδυασμός!

https://www.instagram.com/p/BlDtnYmHe66/

Gazi College στον Πειραιά

Το Gazi College στον Πειραιά είναι επίσης ένας μεγάλος χώρος που έχει και επάνω όροφο, ο οποίος είναι το ιδανικό σημείο να πάρεις το laptop σου και να αρχίσεις να «βυθίζεσαι» στις σελίδες του μαθήματος που ακόμα δυσκολεύεσαι να καταλάβεις.

https://www.instagram.com/p/CuCSt9pscRY/

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved