Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας: 5+1 δραστηριότητες για εσένα και την παρέα σου

Η πρωτεύουσα είναι fun και αξίζει να την ανακαλύψεις καλύτερα!

Πάντα πίστευα πως η Αθήνα είναι μια πολυπολιτισμική πρωτεύουσα που έχει ειλικρινά αμέτρητες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια που δηλώνω μόνιμη κάτοικος Αττικής, έμαθα από την αρχή πως είναι να ζεις στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όλα όσα μπορείς να δεις-κάνεις αλλά και τι να αποφύγεις.

Αρχικά οφείλω να ομολογήσω πως είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα από τα πιο καθαρά μετρό στην Ευρώπη αλλά και αμέτρητες επιλογές μετακίνησης με ΜΜΜ. Όπως καταλαβαίνεις τα φοιτητικά μου χρόνια με βοήθησαν να μάθω κάθε δρομολόγιο και γραμμή της συγκοινωνίας, οπότε όταν είχα πια το δικό μου αυτοκίνητο, δεν χρειαζόμουν το gps παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Είτε είσαι λοιπόν, κι εσύ μόνιμη/ος κάτοικος στην Αθήνα και θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό με τους φίλους σου, είτε απλά επέλεξες την πρωτεύουσα της χώρας για το επόμενο ταξίδι σου, ορίστε μερικές από τις πολλές επιλογές που έχεις.

5+1 δραστηριότητες για εσένα και την παρέα σου

1. Σίγουρα το πρώτο που θα σου πρότεινα είναι να κάνεις μια βόλτα στην Ακρόπολη και να επισκεφτείς φυσικά το ανακαινισμένο της Μουσείο. Τι καλύτερο από το να έρθεις σε επαφή με τις ρίζες μας! Μπορείς να συνδυάσεις αυτή σου τη βόλτα με γενικότερο περπάτημα στο κέντρο της πόλης, αφού η Αθήνα είναι ένα «ζωντανό μουσείο» (σκέψου το Παναθηναϊκό Στάδιο, την Αρχαία Αγορά, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού). Παράλληλα, μπορείς να εντάξεις κι άλλα μουσεία στη λίστα σου - αν είσαι fan της ιστορίας - πέρα από το Μουσείο της Ακρόπολης, όπως για παράδειγμα το Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και - γιατί όχι - να απολαύσεις και τον καφέ σου σε έναν από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που υπάρχουν εκεί.

2. Θα παραμείνω στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας κι αν είσαι κι εσύ vintage lover, όπως εγώ, μια βόλτα στα vintage μαγαζιά στο Μοναστηράκι και το Θησείο θα σε αποζημιώσει. Κάθε Σαββατοκύριακο μάλιστα, στο Θησείο υπάρχει και παζάρι στο οποίο μπορείς να βρεις πραγματικά «διαμαντάκια».

3. Αν από την άλλη σου αρέσουν οι γρίφοι και είχες φανταστεί τον εαυτό σου να πρωταγωνιστεί σε κάποια ταινία περιπέτειας, τότε τα escape rooms είναι η λύση που έψαχνες. Μάλιστα, αν είσαι και fan των θρίλερ στο Μοναστηράκι υπάρχει ένα escape room που είναι όλο βασισμένο στην ιστορία ενός στοιχειωμένου ξενοδοχείου με live acting, δηλαδή ηθοποιούς. Η αδρεναλίνη, κοινώς, χτυπάει «κόκκινο». Η επιλογή για live acting ή δωμάτια πιο τρομακτικά υπάρχει βέβαια, σχεδόν σε όλα τα escape rooms που θα βρεις στην Αθήνα.

4 αγαπημένα καφέ για διάβασμα για τις στιγμές που η συγκέντρωση στο σπίτι μοιάζει όνειρο απατηλό

4. Η Αθήνα δεν είναι μόνο τα μνημεία της και η Ερμού. Μπορείς να πας προς τα νότια προάστια, που έχουν και μια essence από LA και Μαϊάμι και να κάνεις ποδήλατο δίπλα στη θάλασσα. Αντίστοιχα μπορείς να επισκεφτείς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ή το Experience Ellinikon Park και να απολαύσεις εκεί τη βόλτα σου είτε με ποδήλατο είτε χωρίς.

5. Φυσικά στην Αθήνα θα βρεις και πολλά μαγαζιά για φαγητό και για ποτό. Ειδικά την άνοιξη που ο καιρός είναι καλός μπορείς να κανονίσεις να πας για brunch ή για καφέ ή ποτό σε μια από τις δεκάδες ταράτσες που υπάχουν στην εστίαση για την πρωτεύουσα. Στο Μοναστηράκι υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως και στο Θησείο και στον Λυκαββητό.

6. Η έξτρα πρόταση που έχω να σου κάνω είναι ανατρεπτική αλλά πολύ διασκεδαστική αν είσαι ειδικά τύπος που αγαπάει τα τραγούδια. Στο Μοναστηράκι υπάρχει ένα karaoke bar - ναι καλά διάβασες - και μπορείς να τραγουδήσεις όποιο τραγούδι εσύ θες, αρκεί να υπάρχει σε μορφή karaoke στο YouTube. Αντί να πίνεις το ποτό σου ακούγοντας τη μουσική που έχει επιλέξει το εκάστοτε μαγαζί, περιμένοντας να βάλει το αγαπημένο σου τραγούδι, πολύ απλά μπορείς να το τραγουδήσεις εσύ.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved