Sustainable fashion: 2 κορυφαία tips για μια eco-friendly γκαρνταρόμπα

Προστάτευσε το περιβάλλον, μέσω των fashionable επιλογών σου!

Η ιδέα της δημιουργίας μιας πιο βιώσιμης γκαρνταρόμπας είναι αναμφίβολα τρομακτική, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να μην μπορέσεις να φοράς πια ρούχα από τα αγαπημένα σου brands, περιορίζοντας τις επιλογές σου όσον αφορά τα trends της σεζόν, αλλά και τις συνολικές αγορές σου.

Όλες αυτές οι ανησυχίες είναι απολύτως λογικές, ωστόσο το εγχείρημα αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο νομίζεις. Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, να δομήσεις μια ντουλάπα πιο φιλική προς το περιβάλλον, συγκεντρώσαμε τα 2 κορυφαία μυστικά των experts, που αποκαλύπτουν όλο όσα πρέπει να γνωρίζεις για το sustainability, αναφορικά με τη μόδα.

Αυτά είναι τα 3 κορυφαία μυστικά για eco-friendly outfits

Κάνε ένα βήμα μπροστά

Επί πολλά έτη το σημείο αναφοράς, για να προβείς σε μια νέα αγορά, ήταν να φορέσεις αυτά που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου, μόλις, 30 φορές. Το 30 Wears Challenge επινοήθηκε από τη συνιδρυτή της Eco Age Livia Firth και τη δημοσιογράφο Lucy Seigle το 2015, ενθαρρύνοντας τους αγοραστές να αναρωτηθούν αν θα φορούσαν ένα ρούχο, τουλάχιστον, 30 φορές πριν το αγοράσουν.

Όμως, καθώς η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, τίθεται υπό αμφισβήτηση, εάν 30 φορές είναι αρκετές, όταν κάνουμε τα ψώνια μας. Σήμερα, καθώς γνωρίζουμε περισσότερο από ποτέ τα περιβαλλοντικά ζητήματα της βιομηχανίας της μόδας, όπως και τις επιπτώσεις στον πλανήτη μας, το 30 wears test φαντάζει πιο ανεπίκαιρο από ποτέ άλλοτε.

Προσπάθησε, λοιπόν, να απομακρυνθείς από την αγορά αυτού του statement κομματιού, που ξέρεις ότι θα φορέσεις μόνο για μία περίσταση, και επένδυσε σε κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, που μπορείς να τιμήσεις ξανά και ξανά (και ξανά). Επίλεξε πιο ευέλικτα κομμάτια, που μπορούν να φορεθούν και να συνδυαστούν ποικιλοτρόπως, αντί για ένα αντικείμενο που γνωρίζεις, ότι θα είναι out of fashion σε χρόνο μηδέν.

Ενημερώσου!

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα από τη στιγμή, που θα αποφασίσεις να ντύνεσαι sustainably είναι τα brands που θα προτιμήσεις και τα μαγαζιά από τα οποία θα ψωνίσεις. Ευτυχώς, πλέον, αυτή η πρόκληση φαντάζει ευκολότερη από ποτέ, καθώς πολλές επωνυμίες έχουν αποφασίσει να ακολουθούν πιο βιώσιμους τρόπους δημιουργίας των κολεξιόν τους.

Υιοθέτησε αυτές τις 3 συνήθειες και κάνε πιο eco friendly την πρωινή ρουτίνα σου

Η Amy Powney, Creative Director στη βιώσιμη εταιρεία «Mother of Pearl», μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η έρευνα. «Πάντα προτείνω να κάνεις λίγη έρευνα και ερωτήσεις αν δεν αισθάνεσαι σίγουρη» επισημαίνει η ίδια.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας τόσο εύκολος τρόπος για να επικοινωνήσεις απευθείας με τα brands. Το μυστικό είναι να προτιμήσεις μια μάρκα, που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες σου».

Πηγή κεντρικής: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved