Δεν είναι μόνο η σύγκριση με άλλους που ρίχνει την αυτοπεποίθησή σου

Σταμάτα να σαμποτάρεις, άθελα σου, τον ίδιο σου τον εαυτό και δες 4 συνήθειες που σε κάνουν να μην έχεις ίχνος αυτοπεποίθησης.

Η αυτοπεποίθηση επηρεάζει όχι μόνο την καθημερινότητά σου, αλλά και την ψυχική σου υγεία, αποτελώντας ένα απαραίτητο στοιχείο, καθώς όταν την κατέχεις αισθάνεσαι σίγουρη για τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου. Παρόλα αυτά, έχεις αναρωτηθεί εάν εσύ η ίδια κατακερματίζεις την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό, που τρέφεις για τον εαυτό σου, καταποτίζοντας το self-confidence σου;

Ναι, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες, τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς έχει τύχει να ακολουθήσουμε, που είναι εξαιρετικά επιζήμιες για την ψυχική μας υγεία. Αν αυτό το θέμα ακούγεται ενδιαφέρον και θέλεις να μάθεις περισσότερα, τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές.

Κεφάλαιο αυτοπεποίθηση: Τελικά το βάρος συνδέεται και επηρέαζει την αυτοεκτίμησή σου;

Μήπως καταστρέφεις εσύ η ίδια την αυτοπεποίθησή σου;

Υπεραναλύεις το παρελθόν σου

Άφησε το παρελθόν στην ησυχία του, για να μπορέσεις να ηρεμήσεις κι εσύ! Φυσικά και δεν είναι κακό να σκέφτεσαι τα λάθη που έχεις κάνει, ώστε να μην τα επαναλάβεις στο παρόν, αλλά και στο μέλλον σου, όμως, μην εστιάζεις σε παλαιότερες εμπειρίες και στιγμές, καθώς κατ’αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να απολαύσεις όλα όσα ζεις αυτή τη στιγμή, δημιουργώντας έλλειψη εμπιστοσύνης τόσο στον εαυτό σου όσο και στους γύρω σου.

Σταμάτα να συγκρίνεσαι με τους άλλους

Είσαι μοναδική, ξεχωριστή και υπέροχη... δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό! Ναι, η αλήθεια είναι ότι όλοι μας πολλές φορές μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης με τον περίγυρό μας, αλλά και με τους λαμπερούς influencers στα social media, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μειώνουμε εμείς οι ίδιοι την αυτοπεποίθησή μας.

Λες σε όλα «ναι»

Ο Caleb Backe, ειδικός σε θέματα υγείας και ευεξίας στο Maple Holistics στο Νιου Τζέρσεϊ, λέει ότι το να λες «ναι» σε όλους πηγάζει από την επιθυμία να νιώθεις απαραίτητος, αποδεκτός και αρεστός. Έτσι, καταλήγεις να εκπληρώνεις όλες τις επιθυμίες των άλλων, κάτι που μπορεί νασε οδηγήσει να συνδέσεις τη δική σου αυτοπεποίθηση με την έγκριση του περιβάλλοντός σου.

Δεν φροντίζεις τον εαυτό σου

Περιποιήσου, φρόντισε τον εαυτό σου και μην παραμελείς τις ανάγκες σου. Γυμνάσου, ντύσου με ρούχα, που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφη, chic και γοητευτική, βάλε τις κρέμες σου, κάνε τις μάσκες σου και ξεκίνα να τρέφεσαι σωστά από σήμερα κιόλας.

Σαφέστατα υπάρχουν καλές και κακές ημέρες και σίγουρα, όσο και να το θέλουμε, δεν γίνεται σε καθημερινή βάση να αισθανόμαστε υπέροχα με τον εαυτό μας και να είναι η διάθεσή μας στα ύψη. Παρόλα αυτά, ένας λόγος παραπάνω ακόμα και στις «συννεφιασμένες» ημέρες σου, να προσπαθήσεις να δώσεις ένα ισχυρό boost στον εαυτό σου, να προσπαθήσεις να σε «γνωρίσεις» καλύτερα, να ανακαλύψεις τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου και να αρχίζεις να ζεις ελεύθερη από τις αρνητικές σκέψεις! Επένδυσε σε εσένα... αξίζει τον κόπο.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved