Κεφάλαιο αυτοπεποίθηση: Τελικά το βάρος συνδέεται και επηρέαζει την αυτοεκτίμησή σου;

Ευθύνεται τελικά για όλα το νούμερο στη ζυγαριά σου;

Τα trends αναφορικά με την «τέλεια» εικόνα του σώματός μας εναλλάσσονται και διαφοροποιούνται συνεχώς. Οι φωτογραφίες που βλέπουμε στα social media και στα περιοδικά, η φιλτραρισμένη πραγματικότητα και η λαμπερή όψη της ζωής των Influencers σίγουρα πολλές φορές μας έχουν κάνει, λανθασμένα, να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας, επιβάλλοντας σε εμάς τις ίδιες εξαντλητικές και επικίνδυνες δίαιτες, ώστε να μειώσουμε το νούμερο που αντικρίζουμε στη ζυγαριά μας με κάθε δυνατό τρόπο. Κάπου εδώ, λοιπόν, θέτουμε και εμείς ένα εύλογο ερώτημα: Τελικά αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνο είναι το βάρος μας, που συνδέεται και επηρέαζει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μας;

Το mindset και ακόμη 2 tips για να βρεις σήμερα κιόλας τη χαμένη αυτοπεποίθησή σου

https://www.instagram.com/p/CklzCmAuVuV

Γιατί το νούμερο στη ζυγαριά σου δεν έχει καμία απολύτως σημασία;

Η «σύνθεση» του σώματός μας αλλάζει

Το νούμερο στη ζυγαριά μας αυξομειώνεται καθημερινά, κάτι το οποίο μπορεί να οφείλεται σε πολλαπλούς παράγοντες, όπως η κατακράτηση υγρών, το είδος γυμναστικής που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε, οι ορμονικές αλλαγές και η πρόσληψη νατρίου. Παράλληλα, μην ξεχνάς πως το βάρος σου μπορεί να παραμείνει το ίδιο ή ακόμη και να αυξηθεί, αλλά η εικόνα σου να παραμείνει η ίδια. Η αιτία; Η αυξημένη μυική σου μάζα, η οποία ζυγίζει βαρύτερα, συγκριτικά με το λίπος.

https://www.instagram.com/p/CgPwl5DJ8pe

Το βάρος δεν υποδηλώνει πάντα πως είσαι υγιής

Η αλήθεια είναι πως έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα. Συνήθως θεωρούμε πως κάποιος που είναι αδύνατος είναι σίγουρα πιο υγιής, από κάποιον που είναι πιο juicy (και όχι αυτό δεν ισχύει). Εκείνο στο οποίο ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να δίνει σημασία είναι η ποιότητα ζωής του, οι καθημερινές του συνήθειες, το διατροφικό του πρόγραμμα και η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά του.

Μην αφήνεις τη ζυγαριά σου να επηρεάζει τη διάθεσή σου και να λειτουργεί ως τροχοπέδη στη ζωή σου. Απόλαυσε την κάθε στιγμή, σταμάτα να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου και να σου συμπεριφέρεσαι με τον πιο σκληρό τρόπο. Άλλωστε, όλα είναι θέμα τρόπου σκέψης. Επομένως, αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να βελτιώσεις το mindset σου. Το βάρος σου δεν καθορίζει την αξία σου και την ομορφιά σου και σίγουρα δεν πρέπει να ευθύνεται για την έλλειψη ή ανάκτηση της αυτοπεποίθησής σου. Ας προσπαθήσουμε όλες μαζί να δώσουμε ένα τέλος στις λανθασμένες παρελθοντικές αντιλήψεις της κοινωνίας μας.

Εσύ είσαι μαζί μας;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved