Κεφάλαιο Αυτοπεποίθηση: 2+1 tips για να την αποκτήσεις σήμερα κιόλας

«Θέλω αυτοπεποίθηση και τη θέλω τώρα!»...και θα σε βοηθήσουμε να την αποκτήσεις!

Ας είμαστε ειλικρινείς στις πιο τρυφερές ηλικίες όλες έχουμε αμφιβάλλει για τον εαυτό μας, έχουμε «αυτομαστιγωθεί», δεν έχουμε εκτιμήσει τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα μας και δεν έχουμε «αγκαλιάσει» όλες τις υπέροχες πτυχές του εαυτού μας. Από την εικόνα που έχουμε για την προσωπικότητα μας, έως και το σώμα μας, η αλήθεια είναι πως έστω σε κάποια περίοδο της ζωής μας η αυτοπεποίθηση μας έχει κατακρεουργηθεί και υπαίτιοι για αυτό είμαστε εμείς. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Εσύ είσαι μαζί μας;

2+1 tips για να αποκτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά. Τι είναι η αυτοπεποίθηση; Ναι, μπορεί να σου φαίνεται λίγο περιττή αυτή η ερώτηση, ωστόσο θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε την συγκεκριμένη έννοια. Η αυτοπεποίθηση, λοιπόν, είναι όταν έχεις μία θετική εικόνα για τον εαυτό σου σε όλες του τις εκφάνσεις και ένα ισχυρό αίσθημα αυτοεκτίμησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει να μπορείς να «σταθείς» κοινωνικά, να μη φοβάσαι να μιλήσεις δημόσια σε μία παρέα ή ακόμα και στην τάξη σου, να κάνεις θετικές σκέψεις για εσένα, να σου μιλάς όμορφα και να «αγκαλιάζεις» τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σου.

https://www.instagram.com/p/ChxXwl-D_Uw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για να δούμε, όμως, τα tips που θα σου αλλάξουν την οπτική!

Κάνε μία λίστα με τα θετικά σου χαρακτηριστικά

Κάθισε στο γραφείο σου και προσπάθησε να γράψεις σε μία λίστα όλα τα θετικά σου χαρακτηριστικά και όλες εκείνες τις στιγμές, που σε έκανες πραγματικά υπερήφανη. Ναι, στην αρχή κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει λίγο δύσκολο. Παρόλα αυτά, μην απογοητευτείς και συνέχισε να προσπαθείς να αποτυπώσεις σε ένα φύλλο χαρτί, όλα τα πλεονεκτήματα και τις ξεχωριστές στιγμές σου.

https://www.instagram.com/p/CJoUkHnDl8Q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου

Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις το mindset σου και τον τρόπο, με τον οποίο μίλαγες στον εαυτό σου μέχρι και σήμερα. Σταμάτησε, επιτέλους, να εκφράζεσαι με σκληρά λόγια και να σε «αυτομαστιγώνεις». Αντ’αυτού προσπάθησε να αποδεχθείς τον εαυτό σου για αυτό που είναι και μη διστάσεις να σου κάνεις ένα μικρό κομπλιμέντο σε καθημερινή βάση. Είναι κι αυτό μία πολύ καλή αρχή!

Δεν είσαι μόνη!

Το ταξίδι της αυτογνωσίας και της ανάκτησης της χαμένης σου αυτοπεποίθησης είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολο και πολλές φορές μπορεί να νομίζεις, πως είσαι η μόνη που περνά μία τέτοια κατάσταση. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από όσο πιστεύεις. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι, αν όχι όλοι, έχουν παλέψει με τους εσωτερικούς τους «δαίμονες» προσπαθώντας να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φάση ζωής, στην οποία βρίσκονται.

https://www.instagram.com/p/CHddK9zD7bb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εν τέλει, σε περίπτωση που θέλεις να μοιραστείς όλα όσα σε προβληματίζουν και σε ανησυχούν, δεν έχεις παρά να «ανοιχτείς» σε ένα οικείο άτομο του οικογενειακού ή φιλικού σου περιβάλλοντος, το οποίο πέρασε ή μπορεί να περνάει ταυτόχρονα με εσένα το ίδιο. Η συζήτηση και η επικοινωνία με αγαπημένους ανθρώπους θα σου δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη να προχωρήσεις παρακάτω με μία άλλη δυναμική.

Και μην ξεχνάς...love yourself first (όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται).

3 τρόποι να καθαρίσεις τη θήκη του κινητού και να είναι σαν καινούρια

Πηγή κεντρικής: heyamberrae

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

16 Ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου για το 2023

Η Danae Mercer προωθεί το Body Love γράφοντας inspiring quotes πάνω στο σώμα της

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved