Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς άκου Billie Eilish και BTS – Δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη

Ενώ ο περισσότερος κόσμος χαλαρώνει και κοιμάται με slow κομμάτια, οι ερευνητές λένε ότι τελικά τα τραγούδια με beat μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεκουραστείς και να κοιμηθείς ουσιαστικά. Και ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές είναι η Billie Eilish και οι BTS.

Στριφογυρίζεις ξανά και ξανά, κοιτάς το κινητό, σκρολάρεις, κλείνεις το Wi-Fi, ξαναγυρνάς από το άλλο πλευρό και τελικά δεν μπορείς με τίποτα να κοιμηθείς. Η τελευταία σου ελπίδα; Να ακούσεις χαλαρωτική μουσική για να ξεχαστείς και να σε πάρει επιτέλους ο ύπνος. Και πάλι τίποτα.

Μήπως, τελικά, θα έπρεπε να επιλέξεις πιο beat μουσική; Κουλό; Κι όμως, οι ερευνητές αυτό λένε. Συγκεκριμένα, αναλύοντας περίπου 1000 τραγούδια στο Spotify, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ακούς πιο ενεργητική μουσική, καθώς αυτή θα σε στείλει κατευθείαν… στο 7ο όνειρο.

H εξομολόγηση της Billie Eilish για τη σχέση με το σώμα της και το μεγάλο όνειρο που γκρεμίστηκε

Οι ερευνητές μίλησαν! Άκου BTS και Billie Eilish για να κοιμηθείς

Οι ερευνητές του Aarhus University ανέλυσαν περισσότερα από 200.000 τραγούδια από 985 λίστες αναπαραγωγής που σχετίζονται με τον ύπνο χρησιμοποιώντας το Spotify API – ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανακτήσει και να διαχειριστεί δεδομένα.

South Korea BTS Military Duties

AP Photo/Lee Jin-man, File

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Προσδιόρισαν, στη συνέχεια, 6 διακριτές υποκατηγορίες μουσικής που ακούνε οι άνθρωποι για να μπορέσουν να κοιμηθούν, 3 από τις οποίες είχαν την τυπική πιο αργή και πιο ήσυχη μελωδία, η οποία περιλάμβανε συχνότερα ακουστικά όργανα και λίγες λυρικές νότες.

Οι άλλες κατηγορίες περιλάμβαναν πιο γρήγορα και δυνατά τραγούδια που είχαν περισσότερη ενέργεια, όπως το Dynamite των BTS, τα οποία είχαν αποτέλεσμα. Το Lovely, ένα τραγούδι των Billie Eilish και Khalid, ήταν επίσης ανάμεσα στα κομμάτια που βοήθησαν στη χαλάρωση και τον ύπνο.

Οι συγγραφείς της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One, διαπίστωσαν ότι αυτά τα τραγούδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ηρεμήσουν λόγω του ότι μοιάζουν οικεία. Τα ακούνε πιο συχνά. Πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να διερευνηθεί αυτό και «να εντοπιστούν οι διάφοροι λόγοι για τους οποίους διαφορετικοί άνθρωποι επιλέγουν διαφορετική μουσική για ύπνο».

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved