Ο ύπνος και 2 ακόμη λόγοι για τους οποίους «κόλλησε» το νούμερο στη ζυγαριά

Ανακάλυψε τι συμβαίνει στον οργανισμό και πώς μπορείς να κάνεις τη διαφορά!

Πόσες φορές έχεις μπει στη διαδικασία απώλειας κιλών και έχεις παρατηρήσει πως σε κάποια φάση το νούμερο στη ζυγαριά σου, δε λέει να ξεκολλήσει με τίποτα; Απογοήτευση, θυμός, θλίψη, «αυτομαστίγωμα», ψυχολογικός «πόλεμος» στον ίδιο σου τον εαυτό, αλλά και εξαντλητικές δίαιτες είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που ακολουθούν. Ηρέμησε, πάρε μία βαθιά ανάσα και θυμήσου πως ο αριθμός των κιλών σου δε καθορίζει την αξία, τη μοναδικότητα και την ομορφιά σου. Για όλα υπάρχει μία λύση και δε χρειάζεται να σε πιάνει πανικός! Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί τις 3 κυριότερες αιτίες, για τις οποίες το νούμερο στη ζυγαριά δε λέει να μειωθεί με τίποτα.

Γιατί δε χάνεις βάρος, ενώ δοκίμασες τα πάντα;

Ύπνος και ψυχολογία

Ναι, είναι οι δύο βασικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν κατά πολύ την πρόοδο σου, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο. Οι μειωμένες ώρες ύπνου, αλλά και η κακή ψυχολογία, το άγχος και το στρες βάζουν «φρένο» στην προσπάθεια σου, επηρεάζοντας τις ορμόνες και τη διάθεση σου. Σου εγγυώμαστε πως μόλις αρχίσεις να κοιμάσαι επαρκώς, αλλά και να μην είσαι τόσο εμμονική με τη διατροφή σου, τότε θα παρατηρήσεις θεαματικά αποτελέσματα στη ζυγαριά και στην εικόνα σου.

https://www.instagram.com/p/CgfF0oZocBt

Νερό και ενδιάμεσα γεύματα

Μήπως ξεχνάς να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου, πίνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας; Εκτός αυτού, όμως, μήπως δεν καταναλώνεις και μικρά, ενδιάμεσα γεύματα, περιμένοντας να γυρίσεις από τις υποχρεώσεις σου και να «πέσεις» με τα μούτρα στο μεσημεριανό ή στο βραδινό σου, καθώς έχεις φέρει τον οργανισμό σου στα όρια του, έπειτα από τόσες ώρες αφαγίας; Ώρα να αλλάξεις τις συνήθειες σου!

Η Danae Mercer προωθεί το Body Love γράφοντας inspiring quotes πάνω στο σώμα της

https://www.instagram.com/p/Cf4c4g7IQK2

Γυμναστική

Έχεις σκεφτεί πως,ίσως, δεν κινείσαι αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας; Ενδεχομένως η καθημερινότητα σου να είναι περισσότερο καθιστική από όσο θα έπρεπε. Προσπάθησε να εντάξεις την άσκηση στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, χωρίς ιδιαίτερες ακρότητες. Έστω και ένα 20λεπτο περπάτημα κάθε ημέρα, μπορεί να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και να κάνει τη διαφορά!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σου υπενθυμίσουμε πως η αξία σου δεν καθορίζεται από τα κιλά και την εικόνα σου. Να σε αγαπάς για αυτό που είσαι, αποδεχόμενη τις «ατέλειες» σου και χωρίς να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τα «πρότυπα» που προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ζήσε την κάθε στιγμή της ζωής σου και απόλαυσε τη στο επάκρο!


Πηγή κεντρικής: alexlight_ldn

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

16 Ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου για το 2023

Συναισθηματική πείνα: Τι είναι και πώς μπορείς να την περιορίσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved