Φοιτητικό Σπίτι: Πώς θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή καρμπονάρα - Η ευκολότερη συνταγή

Θα την απολαύσεις μαζί με την παρέα σου ξανά και ξανά.

Η καρμπονάρα είναι ένα πιάτο-μύθος της Ιταλικής κουζίνας, το οποίο κατάφερε να γίνει γνωστό και μοναδικά αγαπημένο σε ολόκληρο τον κόσμο την απλότητα της σύνθεσης της. Οι περισσότερες από εμάς νομίζουν πως η αυθεντική καρμπονάρα έχει μπέικον, κρέμα, αυγό και παρμεζάνα ωστόσο η αυθεντική συνταγή έχει μόνο 5 υλικά: σπαγγέτι, κρόκο αυγού, γκουαντσιάλε (είδος αλλαντικού), πεκορίνο Ρομάνο και πιπέρι. Εμείς στην Ελλάδα προτιμούμε περισσότερο το μπέικον ή το ζαμπόν στο συγκεκριμένο πιάτο.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου την πιο απλή, γευστική και δοκιμασμένη συνταγή για καρμπονάρα που θα λατρέψουν όλοι. Δοκίμασε να τη φτιάξεις σήμερα με τις φίλες σου και να απογειώσετε τον ουρανίσκο σας από την πλούσια, κρεμώδη γεύση της.

mpiftekia fournou

Φοιτητικό Σπίτι: Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα σπιτικά μπιφτέκια σε χρόνο dt

Πώς θα φτιάξεις την πιο yummy καρμπονάρα - Η απόλυτη συνταγή

https://www.instagram.com/p/CY8lKHuPEcg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Yλικά: 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο
1 αβγό
4 κρόκους
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
100 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

carbonara7 copy

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον, μία κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια. Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Yummy! Η πιο εύκολη και νόστιμη ομελέτα με αβοκάντο για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

3 νόστιμα και υγιεινά smoothies για να έχεις ενέργεια όλη την ημέρα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved