Πας στο πατρικό και αφήνεις για λίγες ημέρες το φοιτητικό σπίτι! Τι κάνεις με τα φυτά

Φως, υγραντήρας, βοηθήματα ποτίσματος και πολλά άλλα βοηθούν στη διατήρηση των φυτών όσο εσύ λείπεις!

Εάν είσαι planet lover, μπορείς σίγουρα να καταλάβεις αυτό το άσχημο feeling του να επιστρέφεις μετά από ημέρες στο σπίτι σου και να βρίσκεις τα φυτά σου ξεραμένα.

foititiko spiti

Φτιάχνεις το φοιτητικό σου σπίτι; Τον φίκο μην ξεχάσεις #ισχύει

Και αν αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσες να διατηρήσεις τα φυτά σου καταπράσινα, όπως ακριβώς τα άφησες την ημέρα που έφυγες από το σπίτι, η Lindsay Pangborn, ειδικός στον τομέα της κηπουρικής, σου δίνει τα... φώτα της.Πώς να διατηρήσεις τα φυτά σου για όσες ημέρες λείπεις από το σπίτι

Σύμφωνα με την ίδια, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού, «τα φυτά μπορεί να ξεραθούν γρήγορα υπό ορισμένες συνθήκες». Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψεις τις διακοπές για πάντα. Σημαίνει απλώς ότι είναι σημαντικό να διατηρείς ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για τα φυτά σου για όσο διάστημα δεν είσαι εκεί.

«Ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προετοιμαστείς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από το σπίτι είναι να βεβαιωθείς ότι τα φυτά σου θα βιώσουν τις ίδιες συνθήκες που έχουν συνηθίσει όταν είσαι στο σπίτι», υποστηρίζει η Pangborn.

Πριν φύγεις για να πας στο πατρικό σου, θα πρέπει να λάβεις υπόψη την εποχή, τον τύπο των φυτών σου και το χρονικό διάστημα που θα λείπεις πριν δημιουργήσεις το πλάνο... επιβίωσής τους.

Τον χειμώνα, τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να περάσουν σε κατάσταση λήθαργου ή ημι-λήθαργου. Και επειδή τα φυτά απορροφούν νερό μόνο με βάση την ποσότητα φωτός που λαμβάνουν, χρειάζονται λιγότερο από ό,τι το καλοκαίρι.

Η ειδικός προτείνει να ομαδοποιήσεις τα φυτά που αγαπούν την υγρασία μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο τους επιτρέπει να δημιουργήσουν τη δική τους υγρασία, ενώ επίσης να διασφαλίσεις ότι τα φυτά που απολαμβάνουν περισσότερο τον ήλιο έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο φυσικό φως.

«Τα ''προβλήματα υγείας'' των φυτών που σχετίζονται με το πότισμα μπορούν να συμβούν γρήγορα, επομένως και πάλι, η συνέπεια είναι το κλειδί. Σχεδίασε το πρόγραμμα ποτίσματος, ώστε να μπορείς να εμποτίσεις καλά τα φυτά σου την ημέρα πριν φύγεις. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει υπερβολικό νερό στα πιατάκια που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σήψης», προσθέτει.Τα εργαλεία που βοηθούν στη διατήρηση των φυτών

Όσο δύσκολη και αν είναι η φροντίδα των φυτών, ειδικά όταν τα αφήνεις χωρίς επίβλεψη, υπάρχουν επίσης διαθέσιμα εργαλεία και προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ένα συνεπές περιβάλλον.

Στην παρακάτω photo gallery θα δεις ποια είναι τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν στο να διατηρήσεις τα φυτά σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αν είσαι plant lover... δες τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν το σπίτι σου

Φοιτητικό σπίτι: Τέλεια διακόσμηση χωρίς... να αδειάσει το πορτοφόλι σου; Γίνεται!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved