Φτιάχνεις το φοιτητικό σου σπίτι; Τον φίκο μην ξεχάσεις #ισχύει

Πέντε φυτά για να καθαρίζουν τον αέρα και πέντε γλαστράκια για να ομορφύνεις κάθε σημείο του φοιτητικού σπιτιού σου.

Το ήξερες ότι υπάρχουν φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού; Αν όχι, ώρα… να το μάθεις. Ναι! Υπάρχουν φυτά, που απομακρύνουν από τον αέρα τοξίνες και μικρόβια, τα οποία μόνο βλαβερά μπορεί να αποδειχθούν για την υγεία σου.

Και όχι μόνο… Τα φυτά αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το πιο eco-friendly, φοιτητικό σπίτι. Είσαι έτοιμη να τα ανακαλύψεις;

Φοιτητικό σπίτι: 7 tips για να δημιουργήσεις έναν eco-friendly χώρο

Τα πέντε φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού

#1 Φίκος Benjamin

Ο Φίκος Benjamin έχει την ικανότητα να απομακρύνει από την ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες, όπως το ξυλόλιο και το τολουόλιο, τα οποία είναι διαλύτες που συναντάμε σε μπογιές, μελάνια και κόλλες.

Πού να το βάλεις; Στην είσοδο του σπιτιού σου, στο σαλόνι σου ή στο γραφείο σου. Και θα σε προστατεύει, αλλά και θα εντυπωσιάζει όποιον έρχεται στο σπίτι σου λόγω του υπέροχου πράσινου γυαλιστερού χρώματός του.

via GIPHY

#2 Κισσός

Ο κισσός είναι ένα ανθεκτικό αναρριχόμενο φυτό που ευδοκιμεί και σε εσωτερικό χώρο και σε εξωτερικό χώρο. Μπορεί να καθαρίσει τον αέρα του χώρου σου και συγκεκριμένα να απομακρύνει από τον αέρα τη μούχλα και τη φορμαλδεΰδη, η οποία βρίσκεται- μεταξύ άλλων- σε χαρτικά είδη που μπορεί να έχεις.

Όχι μόνο, όμως! Ο κισσός, λόγω του πυκνού φυλλώματός του, είναι και το τέλειο φυτό για μερική ηχομόνωση στους εσωτερικούς χώρους. Δύο σε ένα, όχι αστεία!

#3 Αλόη

Σίγουρα την έχεις ακούσει ή την έχεις χρησιμοποιήσει σε κάποιο ηλιακό έγκαυμα που έπαθες. Ναι, η αλόη είναι το «φυτό των εγκαυμάτων», μιας και ανακουφίζει το δέρμα, όμως κάνει και πολλά άλλα. Για να καταλάβεις, η αλόη φιλτράρει τον αέρα του σπιτιού και του γραφείου από τοξικές ουσίες, όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη.



#4 Χρυσάνθεμο

Και όμορφο και ευεργετικό λουλούδι για το νέο, φοιτητικό σου σπίτι. Το χρυσάνθεμο καθαρίζει πολύ εύκολα το σπίτι ή το γραφείο από βασικές τοξικές ουσίες, όπως το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη, το ξυλόλιο και την αμμωνία.

Α! Άσε που ανθίζει μέσα στο φθινόπωρο, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να το αποκτήσεις. Θα το βρεις σε διάφορα σχήματα, μεγέθη, αλλά και χρώματα. Η επιλογή… δική σου!

#5 Φτέρη

Σου έμεινε κάποιος τοίχος άδειος; Κρέμασε μια φτέρη! Και θα τον ομορφύνεις, αλλά και θα καθαρίζει ο αέρας στον χώρο σου. Κρέμασέ τη σε τοίχο κοντά σε ηλιακό φως (δίπλα σε παράθυρο ή μπαλκόνι) και μην ξεχνάς κάθε χειμώνα να κόβεις τα φύλλα της περίπου πέντε εκατοστά. Έτσι, θα αναπτύσσεται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πού πας χωρίς γλαστράκια;

Τώρα που είσαι πάνω στην αναμπουμπούλα της μετακόμισης στο νέο, φοιτητικό σπίτι σου, είναι λογικό να ξεχάσεις να αγοράσεις κάποια πράγματα. Μην ξεχάσεις, όμως, τα γλαστράκια. Πού θα βάλεις, καλέ, τα φυτά που λέγαμε παραπάνω;

Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ! Για να σου το θυμίσω. Δες παρακάτω τα super cute γλαστράκια που βρήκα για εσένα και μην αργείς. Ώρα για shopping για το νέο φοιτητικό σπίτι σου.

ikea1

ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ, IKEA

Απλό, λιτό και πολύ κομψό!

ikea2

ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ, IKEA

Λευκό, αλλά... με την τσαχπινιά του!

PLAISIO1

ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ, ΠΛΑΙΣΙΟ

Ωραίο κι αυτό το κεραμιδί χρώμα, τι λες;

Μισό λεπτό! Μην πας πουθενά! Σου έχω άλλα δύο super cute γλαστράκια στην παρακάτω gallery.

Photos: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved