Έχεις αναρωτηθεί γιατί στις σειρές ακούς κόσμο να γελάει; Να η αιτία

Είναι μια περίεργη «μόδα» που τελικά έχει λογική!

Πάντα αναρωτιόμασταν γιατί σε γνωστές Αμερικανικές σειρές πρωταγωνιστούν τα γέλια των αγνώστων θεατών έπειτα από κάθε «πιασάρικη» ατάκα κάποιου ηθοποιού, ακόμη και σε ατάκες, όχι και τόσο αστείες.

Όχι μόνο σε σειρές αλλά πλέον και σε shows ακούγονται γέλια και επιτέλους λύθηκε η απορία μας χάρη σε μια παλαιότερη έρευνα του BBC της Sophie Scott. Η Sophie, νευροεπιστήμονας στην ειδικότητα, θέλησε να διαλευκάνει αυτό το άξιο απορίας φαινόμενο και πλέον μοιάζει απολύτως φυσιολογικό ό,τι συμβαίνει στα shows και τις σειρές.

Από τις γνωστές σειρές Φιλαράκια, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, μέχρι και τα shows The Tonight Show, Carpool Karaoke και The Ellen DeGeneres Show και σε πολλά άλλα θα έχει ακούσει ατάκες που συνοδεύονται από γέλια και από ό,τι φαίνεται αυτό βοηθά την κάθε σκηνή ή αντίστοιχα την κάθε ατάκα να μοιάζει πιο αστεία από ό,τι είναι.

Με την έρευνα της Sophie Scott διαπιστώθηκε ότι όταν μια ατάκα συνοδεύεται από ψεύτικα ή αυθόρμητα γέλια διασκεδάζει περισσότερο το κοινό.

Το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου επίσης τέσταρε 72 εθελοντές παρουσιάζοντας τους 42 αστεία. Τα αστεία αυτά κλιμακώνονταν από αστεία έως ξεκαρδιστικά. Κοινός παρανομαστής ήταν τα γέλια που ηχούσαν και φαίνεται ότι ακόμη και ψεύτικα να ήταν τα γέλια το κοινό αντιλαμβάνεται κάτι πιο αστείο αν υπάρχει το γέλιο που το συνοδεύει.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved