7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις pilates για πρώτη φορά

Το pilates θα βελτιώσει τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Τα τελευταία χρόνια το πιλάτες είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι ότι το επιλέγει πολύς κόσμος. Πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής που στόχο έχει να ενδυναμώσει τον πυρήνα του κορμιού και τη σπονδυλική στήλη, ενώ είναι ιδανικό για όλους, είτε κάνουν γυμναστική για χρόνια, είτε δεν έχουν κάνει ποτέ ξανά στη ζωή τους.

Σε όσους δεν έχουν ξανακάνει ποτέ pilates, υπάρχει περίπτωση να τους φανεί αρκετά περίεργη γυμναστική ή μπορεί να ακούσουν περίεργες ονομασίες στις ασκήσεις. Εσύ μην αγχώνεσαι. Όλα είναι μια συνήθεια. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι και να σε κινητοποιήσει να ξεκινήσεις pilates είναι ότι θα σε μάθει να έχεις τέλεια ευθυγράμμιση στο σώμα σου, να γίνεις πιο ευλύγιστη και να βλέπεις από μάθημα σε μάθημα τρομερή διαφορά και εξέλιξη στο σώμα σου. Εκτός αυτού, το σύνολο των ασκήσεων θα σου προσφέρει τεράστια ψυχική ανάταση, που είναι εξίσου σημαντικό.

Στο πιλάτες υπάρχουν δύο κατηγορίες μαθημάτων: το pilates class, μια αίθουσα διδασκαλίας που όλη η ομάδα χρησιμοποιεί το κλασικό στρωματάκι πάνω στο οποίο γίνονται όλες οι ασκήσεις, και το pilates reformer, που είναι ειδικό κρεβάτι εκγύμνασης και εκεί γίνεται λίγο πιο personal training η κατάσταση. Ως pilates addict που είμαι, θα σου πρότεινα αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ αυτό το είδος γυμναστικής, να επιλέξεις pilates class, καθώς το reformer είναι αρκετά πιο απαιτητικό.



Στην παρακάτω gallery θα μάθεις αναλυτικά τα 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις pilates για πρώτη φορά.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved