Shadow and Bone: Ένα γρήγορο catch-up για να βγάλεις νόημα από το νέο trailer του Netflix

Πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο trailer για την δεύτερη σεζόν του Shadow and Bone του Netflix και εμείς σου κάνουμε ένα γρήγορο recap.

Αν δεν θυμάσαι και πολύ καλά τι είχε γίνει στο "Shadow and Bone" αλλά παρόλα αυτά χάρηκες με το νέο trailer, τότε είσαι στο σωστό μέρος.

Shadow and Bone: Ένα αξιοπρεπέστατο fantasy επιτέλους από το Netflix

Το "Shadow and Bone" πρόκειται για μια τηλεοπτική δραματική περιπέτεια φαντασίας, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Leigh Bardugo. Η πρώτη σεζόν των 8 επεισοδίων έγιναν διαθέσιμα στην streaming πλατφόρμα τον Απρίλιο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι όταν κυκλοφόρησε πριν μόλις λίγες ημέρες το trailer για την επερχόμενη 2η σεζόν, έπρεπε να προσπαθήσουμε αρκετά για να θυμηθούμε τι είχε γίνει και πού μας άφησε.

Τι έγινε στην 1η σεζόν του "Shadow and Bone"

Σε μια γενική περίληψη, η σειρά έχει στο επίκεντρο μια νεαρή στρατιώτη που ανακαλύπτει μια δύναμη που μπορεί να ενώσει τη χώρα της. Πρέπει πρώτα όμως να πολεμήσει επικίνδυνες δυνάμεις που συνωμοτούν εναντίον της.

Ο πρώτος κύκλος μας εισήγαγε στον μαγικό κόσμο του "Shadow and Bone", όπου ο μισός πληθυσμός είναι Grisha: Grisha είναι οι άνθρωποι που μπορούν να μεταχειρίζονται τα στοιχεία με διάφορους τρόπους, όπως να θεραπεύουν, να πολεμούν ή να δημιουργούν. Πρόκειται για έναν λαό που έχει χαρακτηριστεί ως "χρήστες της μαγείας", όμως σύμφωνα με τους ίδιους είναι εφαρμοστές της "Μικρής Επιστήμης", η οποία υποστηρίζει ότι ο καθένας έχει το χάρισμα να χειρίζεται την ύλη σε "μοριακό επίπεδο".

Στο επίκεντρο της ιστορίας μας έχουμε την Alina (Jessie Mei Li), ένα ορφανό νεαρό κορίτσι, που είναι μέρος του στρατού με την ιδιότητα της χαρτογράφου. Ο καλύτερος παιδικός της φίλος είναι ο Mal, επίσης μέλος του στρατού στον ρόλο του ιχνηλάτη.

Ο Orlando Bloom δεν ξενέρωσε με Rings of Power - Ίσα ίσα ανυπομονεί για τη συνέχεια

https://www.instagram.com/p/Co5gXHRPEZu

Εντάξει ο στρατός, υπάρχει όμως και συναίσθημα

Η Alina δεν το βλέπει μόνο φιλικά τον Mal όμως, παρόλο που δεν του έχει πει ποτέ τίποτε. Είναι όμως διατεθειμένη να μπει στην Πτυχή γι' αυτόν (Shadow Fold, γνωστό και ως Unsea η σκέτο Fold). Η πτυχή είναι μια τεράστια σκοτεινή έκταση που κρύβει μέσα της τέρατα που επιτίθενται σε κάθε έναν που τολμάει να τη διαπεράσει. Η Alina τολμάει όμως γιατί ο Mal κινδυνδεύει και τότε είναι που της αποκαλύπτονται οι δυνάμης της: είναι μια Sun Summoner, ένα σπάνιο είδος Grisha με την ικανότητα να ελέγχει το φως (μάλιστα μια προφητεία των Grisha θέλουν τον επόμενο Sun Summoner να είναι ο μοναδικός που μπορεί να νικήσει το Shadow Fold).

Στην ιστορία έρχεται και ο μυστηριώδης και αινιγματικός επικεφαλής των Grisha, που τον υποδύεται ο Ben Barnes.

https://www.instagram.com/p/Cl6ilrOJhHi

Πού μας άφησε το Shadow and Bone;

Προσοχή, ακολουθούν spoiler: Στο φινάλε της πρώτης σεζόν η πρωταγωνίστριά μας κατάφερε να απελευθερωθεί από την επιρροή του μελαγχολικού, χειριστικού στρατηγού Kirigan (Ben Barnes), ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις της χρησιμοποιώντας το κολάρο της Morozova. Αυτή είναι η στιγμή που η Alina επιλέγει να αξιοποιήσει πραγματικά τη δύναμή της και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να ελευθερωθεί.

Αποφασίζει να κρυφτεί μαζί με τον Mal (Archie Renaux) και να ευελπιστεί πως η βασιλεία του Darkling έχει επιτέλους φτάσει στο τέλος της. Δεν γνωρίζουν όμως ότι ο Kirigan είναι ολοζώντανος και πιο αποφασισμένος από ποτέ να εντοπίσει την Alina, με οποιοδήποτε κόστος.

Στην επερχόμενη σεζόν, η οποία θα αποτελείται και αυτή από 8 επεισόδια, όπως μας δείχνει και το trailer, η Alina τρέχει για να καταστρέψει την Πτυχή και να σώσει όλη την Ravka. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσει όμως πέρα από το σκοτάδι, είναι ο στρατηγός Kirigan, ο οποίος όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά έχει μαζί του και έναν ολόκληρο στρατό από τέρατα.

Το Shadow and Bone επιστρέφει στο Netflix στις 16 Μαρτίου.

DCU: Η DC επιτέλους φτιάχνει σύμπαν για σινεμά, τηλεόραση και gaming - 10 ταινίες και σειρές

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved