Alma: «Δεν πίστευα ότι με τη μουσική μου θα άγγιζα ένα τόσο μεγάλο και διαφορετικό κοινό»

Η 16χρονη τραγουδίστρια μιλά αποκλειστικά στο Teen Queen!

Είναι ένα πολύ φρέσκο κορίτσι με έντονα μπλε μάτια και σγουρά μαλλιά, αλλά κυρίως με μια μαγική φωνή, την οποία μόλις ακούσεις θα θέλεις να πατάς το play ξανά και ξανά. Η Alma, με καταγωγή από τη Βουλγαρία και τη Μεγάλη Βρετανία, είναι μόλις 16 ετών, και εδώ και αρκετό καιρό έχει καταφέρει να μας «πάρει τα μυαλά» με τις μουσικές της, που κυκλοφορούν από την Panik Records.

Άρχισε να τραγουδά για πλάκα και «ανέβαζε» στο Instagram τα covers που έκανε, τα οποία ηχογραφούσε με το κινητό της τηλέφωνο. Από εκεί την ανακάλυψε ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες και παραγωγούς της Ρουμανίας, ο Christian Tarcea, που ερωτεύτηκε αμέσως τη μουσική της και λίγο αργότερα την κάλεσε να επισκεφθεί το studio του.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα success story για το οποίο θα μάθεις τα πάντα στην παρακάτω αποκλειστική συνέντευξη της Alma στο Teen Queen. Το ανερχόμενο teen idol μιλά για την έως τώρα επαγγελματική της πορεία, για το πώς βίωσε την πανδημία του κορονοϊού, για τις συνεργασίες της με άλλους καλλιτέχνες, αλλά και για τη μεγάλη λατρεία της στην Ελλάδα.

Παιδιά, ας γνωρίσουμε καλύτερα την Alma!

alma photo

Μίλησέ μας για σένα…

Η καταγωγή μου είναι από τη Βουλγαρία και τη Μεγάλη Βρετανία. Είμαι μισή-μισή. Από πέντε χρόνων παίζω πιάνο και για ένα διάστημα, στα 13 μου χρόνια, μετακόμισα στο Βερολίνο, αλλά κατά βάση έχω μεγαλώσει στη Βουλγαρία. Από πέρσι τον Σεπτέμβριο ξεκίνησα να ζω στη Βρετανία, όπου πήγα για σπουδές, έπειτα με βρήκε εκεί η πανδημία του κορονοϊού και μετά από τέσσερις μήνες lockdown, κατάφερα να έρθω στη Βουλγαρία όπου με πετυχαίνεις και τώρα.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική και το τραγούδι;

Και οι δύο γονείς μου δουλεύουν στη μουσική βιομηχανία. Γνωρίζοντας, λοιπόν, τη δύναμη της μουσικής, έγραψαν εμένα και την αδερφή μου- από πολύ μικρή ηλικία- σε μαθήματα πιάνο. Το ενδιαφέρον μου για τη μουσική με έκανε να θέλω να μάθω και κιθάρα. Ο μπαμπάς δουλεύει για κάποιες από τις μεγαλύτερες συναυλίες. Θυμάμαι ότι τα 6α γενέθλιά μου τα γιορτάσαμε στην Αθήνα, στη συναυλία της Madonna. Κάποια στιγμή ρώτησα τη μαμά μου αν μπορώ να κάνω μαθήματα φωνητικής με έναν φίλο της, που είναι ένας από τους καλύτερους δασκάλους φωνητικής στη Βουλγαρία. Έτσι έμαθα και λίγο για το τραγούδι. Το πιο σημαντικό για εμένα και τη σχέση μου με τη μουσική είναι ότι πάντα υπήρχε καλή μουσική παντού, από τότε που ήμουν μωρό – στο σπίτι, στο αμάξι κτλ. Παρόλο που δουλεύει για τους μεγαλύτερους pop και rock stars, ο μπαμπάς είναι ένας πραγματικός fan της κλασικής μουσικής. Μου έμαθε τον Mahler, τον Wagner, τον Strauss και την όπερα. Με πήγαινε σε μερικά από τα καλύτερα festivals όπερας και σε πολλές κλασσικές συναυλίες στο Βερολίνο. Η μαμά μου μας έβαζε πάντα την καλύτερη pop και rock μουσική, καθώς έχει μία μεγάλη δισκογραφική εταιρία στη Βουλγαρία. Οι ψηφιακές πλατφόρμες με βοήθησαν να βγάλω τη μουσική προς τα έξω κι από εκεί ακούω και ανακαλύπτω μουσική κι εγώ η ίδια.

alma sunenteuksi 1

Τι σημαίνει για σένα η μουσική; Έχεις κάποια πρότυπα στα οποία θα ήθελες να μοιάσεις;

Η μουσική είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ορίζει τις μέρες μου, με βοηθάει να βρίσκω τη συναισθηματική μου πυξίδα. Μου δίνει καθαρή απόλαυση απλά από την ανακάλυψη νέων καλλιτεχνών. Σίγουρα θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες, αλλά δε θα έλεγα ότι θέλω να τους μοιάσω. Προτιμώ να εξερευνήσω το δικό μου μονοπάτι και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να παραμείνω μοναδική.

alma interview

Tι μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για σένα, ώστε να γράψεις ένα τραγούδι;

Μπορώ να βρω έμπνευση παντού. Από άλλη μουσική, ανθρώπους, συζητήσεις, όνειρα, στιγμές… Νιώθω πολύ ευγνώμων που μπορώ να γράφω μελωδίες και στίχους και θα ήθελα να αναπτύξω κι άλλο τον τρόπο που γράφω στο μέλλον.

Έχεις πει ότι το τραγούδι σου, «Be Alright», είναι πολύ ιδιαίτερο για σένα και το έγραψες σε μια δύσκολη στιγμή. Μίλησέ μας για αυτό…

Ήμουν εσώκλειστη στο σχολείο μου όταν το έγραψα και ήταν μια γκρίζα και βροχερή μέρα. Ένιωθα περίεργα με τον καιρό και όταν νιώθω έτσι πάντα χρειάζομαι μουσική για να μου φτιάξει τη διάθεση. Έκατσα σε ένα δωμάτιο μουσικής και άρχισα να παίζω μερικές συγχορδίες στο πιάνο και ξεκίνησα να τραγουδάω. Κατά κάποιον τρόπο- υποσυνείδητα- έγραψα/έστειλα στον εαυτό μου ένα μικτό ενθαρρυντικό μήνυμα. Η όλη ιδέα πίσω από το τραγούδι είναι πως όσο άσχημα και να είναι τα πράγματα, αν έχεις θέληση θα είσαι καλά.



Σε ανακάλυψαν μέσω Instagram, όπου και ανέβαζες τα τραγούδια σου. Πώς ακριβώς συνέβη αυτό; Πες μας δυο λόγια…

Η μαμά μου ήταν ήδη σε επικοινωνία με έναν πολύ ταλαντούχο Ρουμάνο παραγωγό και τραγουδοποιό, τον Chris Tarcea ή αλλιώς Monoir. Μία μέρα, λοιπόν, συναντήθηκαν στη Σόφια για κάποια sessions με κάποιους Βούλγαρους καλλιτέχνες που προωθεί η μαμά μου και άρχισαν να μιλούν για παιδιά. Κάπως έτσι κοίταξαν κάποια από τα βίντεό μου στο Instagram και ο Monoir αμέσως ρώτησε αν θα μπορούσα να πάω στην Constanta στη Ρουμανία να περάσω λίγο χρόνο μαζί του στο studio. Ευτυχώς, πήγα άμεσα και γράψαμε το «Perfect», το πρώτο μου single. Αρχικά, δεν ήμασταν σίγουροι αν έπρεπε να κυκλοφορήσουμε το τραγούδι, αλλά άρεσε σε όλους πολύ και τελικά αποφασίσαμε να γυρίσουμε ένα βίντεο και να το κυκλοφορήσουμε. Δεν το πίστεψα ποτέ ότι θα φτάσει ως εδώ, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media; Εκτός από το Instagram, όπου και ανακαλύφθηκες, έχεις ασχοληθεί με το Tik Tok, που γίνεται χαμός τελευταία;

Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά που έρχονται με τα social media. Από τη μία μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να επικοινωνήσεις με καινούριους ενδιαφέροντες ανθρώπους, να μοιραστείς τις δημιουργίες σου, την τέχνη σου, τη ζωή σου, αλλά από την άλλη, υπάρχει και η πιο σκοτεινή πλευρά τους. Μπορεί να χάσεις την ιδιωτικότητά σου, να υπάρξει διαδικτυακό bullying κλπ. Όσον αφορά το Tik Tok, όχι, εγώ δεν το χρησιμοποιώ. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν εδώ και καιρό να με πείσουν να φτιάξω λογαριασμό. Οπότε, τώρα τελευταία κάπως το σκέφτομαι. Χα χα!

alma singer

Δέχεσαι μηνύματα από θαυμαστές στα social media; Τι σου λένε;

Έχω λάβει πολλά γλυκά μηνύματα από ανθρώπους από πολλές χώρες. Μου στέλνουν από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Λατινική Αμερική. Ακόμα και από την Ινδία και την Αφρική. Όλο αυτό είναι πραγματικά φανταστικό, γιατί ποτέ δεν πίστεψα ότι θα άγγιζα με τη μουσική μου ένα τόσο μεγάλο και διαφορετικό κοινό. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που τους αρέσει η μουσική μου και εμπνέονται.

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον; Υπάρχει ανάμεσά τους κάποιος Έλληνας ή Ελληνίδα;

Δεν έχω στο νου μου συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή μουσικούς που θα ήθελα να δουλέψω οπωσδήποτε. Θέλω απλά να συνεχίσω να γνωρίζω και να συνεργάζομαι με δημιουργικούς ανθρώπους και- φυσικά- να μη χάνω το ενδιαφέρον μου για αυτό που κάνω. Ήδη πέρασα λίγο χρόνο με τον Claydee στο studio του στην Αθήνα, μετά από μία πρόσκληση-έκπληξη που έλαβα από αυτόν για ένα session. Είχε πολλή πλάκα! Είναι καταπληκτικός τύπος – γεμάτος ενέργεια και νέες ιδέες. Γράψαμε μαζί δύο tracks, το ένα ήδη κυκλοφόρησε ως dance project και το άλλο είναι για εμένα. Ηχογράφησα τα φωνητικά πρόσφατα, οπότε πιστεύω ότι θα το ακούσετε σύντομα. Μου έδειξε πολλούς ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες και θα συνεργαζόμουν ευχαρίστως μαζί τους.

alma moysiki 1

Έχεις έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα… Πώς σου έχει φανεί;

Ευτυχώς η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη Βουλγαρία. Γι’ αυτό και έχω περάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας στην Ελλάδα μιας και κάθε καλοκαίρι- μερικές φορές ακόμα και τον χειμώνα- ερχόμασταν οικογενειακώς και περνούσαμε πολύ καιρό σε διάφορα ελληνικά νησιά. Έχουμε πάει στην Κρήτη, στην Αλόννησο, στη Λευκάδα, στη Σκιάθο, αλλά ένα μέρος έγινε ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός: η Σάμος. Ερχόμαστε πια κάθε χρόνο στη Σάμο και βρίσκουμε τους φίλους μας. Αγαπώ την ενέργεια της Ελλάδας και των Ελλήνων, το φαγητό και τα υπέροχα μέρη της. Μερικοί από τους πιο στενούς φίλους της οικογένειάς μου είναι Έλληνες.

Έχεις φανταστικά μαλλιά και επιδερμίδα. Ποια είναι τα beauty μυστικά σου;

Δε θα έλεγα ότι έχω κάποιο μυστικό ομορφιάς, αλλά για το δέρμα μου χρησιμοποιώ οργανικά προϊόντα, προσέχω πάντα να το καθαρίζω και να το ενυδατώνω καθημερινά. Τα μαλλιά μου, από την άλλη, είναι λίγο ένα χάος επειδή είναι πολύ πυκνά και σγουρά. Δεν μπορώ καν να τα χτενίσω αν δεν έχω βάλει conditioner στο λούσιμο. Μου κάνουν πολλά κομπλιμέντα για τα μαλλιά μου, αλλά πραγματικά κάνουν ό,τι θέλουν αυτά.

synenteuksi alma

Πώς βίωσες την πανδημία του κορονοϊού; Πόσο επηρεάστηκαν τα επαγγελματικά σου από αυτό;

Ήταν λίγο ενοχλητικό που δεν μπορούσα να δω τους φίλους μου ή τους γονείς μου, αλλά γενικά προσπάθησα να το μετατρέψω σε μια θετική εμπειρία. Είχα χρόνο να συγκεντρωθώ στα μαθήματά μου και στον εαυτό μου, που συνήθως δεν έχω. Πέρασα την καραντίνα στο Λονδίνο με την αδερφή μου, που επίσης ήταν ωραίο γιατί δεν τη βλέπω τόσο συχνά. Δε με επηρέασε τόσο πολύ επαγγελματικά, γιατί είχα χρόνο να γράψω μουσική, αλλά έπρεπε να περιμένω μέχρι να μπορώ να μπω πάλι μέσα στο studio και να ηχογραφήσω.

tragoudistria alma

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; Ετοιμάζεις κάποιο νέο τραγούδι ή κάποια εμφάνιση;

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πλάνο για το μέλλον μου, γιατί υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις που μπορώ να ακολουθήσω αυτήν την στιγμή στη ζωή μου. Με ενδιαφέρουν και έχω πάθος για πολλά πράγματα και το να επικεντρωθώ μόνο σ’ ένα δε μου αρέσει. Όσον αφορά τη μουσική, πάντα δουλεύω για νέα projects με διαφορετικούς ανθρώπους, οπότε σύντομα θα ακούσετε κι άλλα από εμένα.

Διάβασε ακόμα: H Vemily ερμηνεύει Χατζηγιάννη και μπορείς να «ονειρευτείς» άφοβα!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved