Η Έλενα Τσαγκρινού «βλέπει» τον έρωτα παντού, στη ζωή και στο τραγούδι

Η Έλενα Τσαγκρινού μιλά στο TeenQueen για το νέο της άλμπουμ, τον έρωτα και τη συνεργασία με τον σύντροφό της, DJ Stephan, τη Eurovision και τα όνειρά της για το μέλλον.

Το 2013, η Έλενα Τσαγκρινού ήταν το νέο, πολυσυζητημένο entry της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας αφού σε ηλικία 18 ετών επιλέχθηκε ως frontwoman του γνωστού συγκροτήματος «Otherview», με τους οποίους πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα στην Ελληνική δισκογραφία.

Το χαρισματικό, «φωτεινό» κορίτσι με τη βελούδινη φωνή έδωσε νέα πνοή στο δημοφιλές group που μετά την αποχώρηση της Κρυσταλλίας, έψαχνε μια δυναμική τραγουδίστρια για να το επαναφέρει στην κορυφή των charts.

Η Έλενα Τσαγκρινού έφερε εις πέρας αυτή την αποστολή και για πέντε ολόκληρα χρόνια χάρισε τη φωνή της σε κομμάτια που λάτρεψε το κοινό («Ξανά», «Ο γύρος του κόσμου», «Τώρα ή ποτέ», «What you want», «Όλα Αυτά Που Νιώθω») και εξακολουθεί να ακούει μέχρι και σήμερα.

Το 2018 η 29χρονη pop star ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει solo καριέρα και έκτοτε επέστρεψε δισκογραφικά μέσα από την Panik Records, κυκλοφορώντας τραγούδια σε εντελώς διαφορετικό στυλ και ύφος («Πάμε απ' την Αρχή, «Παράδεισος», «Λόγια», «Αmore», «Επαφή», «Μύκονος και Σαντορίνη», «Γύρισε;», «Υποπτεύομαι») τα οποία οι fans της έχουν αγαπήσει και κάνει επιτυχίες.

Σταθμός στην καριέρα της αποτελεί η συμμετοχή στη Eurovision 2021 όπου εκπροσώπησε την Κύπρο με το «El Diablo» και κατέκτησε την 16η θέση.

Η Έλενα Τσαγκρινού μιλά στο TeenQueen για το νέο της άλμπουμ, τον έρωτα, τη συνεργασία με τον σύντροφό της, DJ Stephan, τη Eurovision και τα όνειρά της για το μέλλον.

elena2.jpeg

Πριν λίγες ημέρες, ανήμερα των γενεθλίων σου κυκλοφόρησες το single «Έρωτας», ένα πολύ αισθαντικό κομμάτι και το πρώτο single από το album που ετοιμάζεις. Πώς νιώθεις γι’ αυτό; Τι να αναμένουμε να ακούσουμε στο νέο σου δίσκο;

Σ´ευχαριστώ! Ναι, θα έλεγα πως είναι θέμα χρόνου να μοιραστώ μαζί σας επιτέλους ένα ολοκληρωμένο δίσκο με παραπάνω από 10 καινούρια τραγούδια, στα οποία κυριολεκτικά νιώθω πως έχω δώσει τη φωνή και την ψυχή μου κι ελπίζω να σας αγγίξουν.

Ο δίσκος έχει ανατολίτικα στοιχεία, oriental με σύγχρονες μουσικές παραγωγές από house μέχρι pop λαϊκές παραγωγές, φτιαγμένες από τους συνεργάτες μου DJ Stephan και Nore. Ανυπομονώ να τα μοιραστώ μαζί σας.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη δική σου ζωή;

Ο έρωτας είναι μαγικός και κατά την άποψη μου παίζει σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητα όλων μας. Μας γεμίζει, υπάρχει παντού γύρω μας, τον νιώθουμε με τον αγαπημένο μας φίλο, με τον/ την σύντροφό μας, την οικογένειά μας, το κατοικίδιό μας… Εγώ συνηθίζω να μη βάζω την ταμπέλα πως αυτό το συναίσθημα αφορά μόνο μια ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Έγινες 29 ετών και τα τελευταία χρόνια έχεις τολμήσει μεγάλες αλλαγές τόσο στο μουσικό σου στυλ αλλά και στην εικόνα σου. Ποιες είναι οι μουσικές αλλά και οι στυλιστικές σου επιρροές;

Ισχύει! Εξαρτάται με την κάθε μου κυκλοφορία. Ως artist έχω τολμήσει να δίνω κάθε φορά μια καινούργια ακόμα και extreme εικόνα στους αγαπημένους μου fans και ειλικρινά έχουν προκύψει αυθόρμητα όλες οι αλλαγές στην εμφάνισή μου. Εμπνέομαι από το σήμερα, αλλά κυρίως από το χθες και καλλιτέχνες των 60s, 70s, 80s, 90s που άφησαν ιστορία με τις αλλαγές στην εικόνα τους.

Ο σύντροφός σου, Dj Stephan έγραψε τη μουσική και τους στίχους του νέου σου τραγουδιού. Πόσο δύσκολο είναι (αν είναι) να συνεργάζεσαι με τον άνθρωπό σου; Είναι ο Κώστας ο πιο αυστηρός σου κριτής;

Είναι ο πιο αυστηρός μου κριτής ασυζητητί. Στο συνθετικό κομμάτι ο Κώστας αναλαμβάνει όλο το ύφος της μουσικής μου γιατί είναι και μουσικός παραγωγός όπως και στιχουργός.

Νομίζω δεν θα είχα την εξέλιξη που έχω μουσικά αν δεν είχαμε δουλέψει μαζί. Όσο για το αν είναι δύσκολο σχέση και συνεργασία, για εμάς είναι ολοκλήρωση, συνδετικός κρίκος και συναισθηματική ένωση. Μας ενώνει παρά μας φθείρει.

elena3.jpeg

Ένας από τους σταθμούς της καριέρας σου ήταν η συμμετοχή στη Eurovision με το «El Diablo» όπου απέσπασες θριαμβευτικές κριτικές. Θα ξαναπήγαινες στη Εurovision;

Πέρασα απίστευτες συγκινήσεις και μαγικές στιγμές με τους ανθρώπους του ΡΙΚ, τη δισκογραφική μου εταιρία (Panik Records) και όλους τους συνεργάτες μου στην Eurovision. Θεωρώ πως όπως μου δόθηκε κι εμένα η ευκαιρία έτσι θα ήταν ωραίο να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιο νέο παιδί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Απλά είναι ένας κύκλος που για μένα θα έλεγα ότι έχει κλείσει, αλλά… ποτέ μη λες ποτέ!

https://www.instagram.com/p/COqhhswhCkY/

Έχεις υπάρξει μέλος ενός από τα πιο γνωστά συγκροτήματα στην Ελλάδα (OtherView) και αργότερα ακολούθησες solo καριέρα. Ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά σε κάθε περίπτωση;

Με τους OtherView ήταν η παρέα, περνάγαμε πολύ καλά και ολοκληρώναμε μαζί πολλά τραγούδια και άλλοτε πολλές επιτυχίες. Τα υπέρ είναι ότι διδάχτηκα από την ομάδα πάρα πολλά στην αρχή της καριέρας μου και η πορεία μου ξεκίνησε δυναμικά, ώστε τώρα έχω όλα τα εφόδια να προχωρήσω ως σόλο artist.

Τα κατά θα έλεγα πως είναι ότι όταν μοιράζεσαι την κούραση και τον ανταγωνισμό με άλλους δυο συνεργάτες ως group στη συνέχεια σαν solo artist χρειάζεσαι περισσότερη σκληραγώγηση για να προχωρήσεις στον «δύσκολο» χώρο της showbiz, των media και της δισκογραφίας.

1702036399397-277110411-elena1.jpeg

Μέσα από τις αναρτήσεις σου έχεις εκφράσει την αγάπη/σεβασμό προς το Ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο θα ήθελες πολύ να συνεργαστείς στο άμεσο μέλλον;

Με την Χάρις Αλεξίου, την Γιώτα Νέγκα, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και πολλούς άντρες ερμηνευτές, φυσικά, όπως τον Γιώργο Νταλάρα.

https://www.instagram.com/reel/C0bx0m2MFkS/

Η αδερφή σου, Villy είναι πάντα στο πλευρό σου και σε στηρίζει διακριτικά. Υπήρξε ποτέ ανταγωνισμός ανάμεσά σας;

Ανταγωνισμός δεν νομίζω! Υπάρχει σχέση αφοσίωσης της μίας για την άλλη.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;

Θα ήθελα να με αγαπάει ο κόσμος και να στηρίζει τη μουσική μου το ίδιο όσο με σήμερα.

Το 2009, σε ηλικία 14 ετών συμμετείχες στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο». Ποια είναι η γνώμη σου για αυτού του είδους τα τηλεοπτικά προγράμματα; Θα φανταζόσουν τον εαυτό σου στη θέση του coach ή του vocal coach σε κάποιο talent show;

Χαρά μου θα ήταν. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να δει τα πράγματα κοντά στην οπτική γωνία του διαγωνιζόμενου, μπορεί να αντιληφθεί τις αμφιβολίες και την ψυχολογία του, γιατί ίσως τις έχει περάσει και ο ίδιος.

Πιστεύω πως ίσως μελλοντικά θα μπορούσα να βοηθήσω με την παρουσία μου ένα νέο ταλέντο, να του δώσω εφόδια και πληροφορίες που μπορούν να τον εξελίξουν και να τον βοηθήσουν στη μετέπειτα καριέρα του στη μουσική.

Τι συμβουλή θα έδινες σε μια νέα κοπέλα που ονειρεύεται μια θέση στην εγχώρια μουσική βιομηχανία;

Το πιο σημαντικό για μένα να μη σταματήσει ποτέ να πιστεύει στον εαυτό της και να κάνει μεγάλα όνειρα.

Το νέο άλμπουμ της Έλενας Τσαγκρινού θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα από την Panik Records ωστόσο μέχρι τότε μπορείς να την απολαμβάνεις μέσα από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες ή τον επίσημο λογαριασμό της σε Instagram και TikTok.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved