Την επόμενη φορά που θα ζητήσεις τη γνώμη των φίλων σου για ένα αγόρι... ξανασκέψου το

Οι λόγοι που δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει πολλές φορές) να ζητάς ερωτικές συμβουλές από τις φίλες σου.

Κάνε εικόνα το εξής: Μόλις έφυγες από ένα ραντεβού που ήταν βγαλμένο από παραμύθι... Είσαι στον δρόμο για το σπίτι σου και δεν μπορείς να βγάλεις στιγμή από το μυαλό σου αυτό το αγόρι και το πόσο όμορφα περάσατε. Τι κάνεις μετά; Παίρνεις το κινητό σου, γράφεις κάθε λεπτομέρεια του ραντεβού στην ομαδική συνομιλία με τις φίλες σου και μετά ζητάς τη γνώμη ή τη συμβουλή τους.

Το να μιλάς με τις φίλες σου για τα αγόρια δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε κάτι κακό, αλλά η σύγχρονη τεχνολογία καθιστά πολύ εύκολη τη λήψη screeshot των συνομιλιών σας ή φωτογραφιών του από τα social media , ώστε να ενημερώνεις τις φίλες σου για κάθε λεπτομέρεια αυτού του ειδυλλίου.

sam manns p0ZvBVpW3KY unsplash

Πολλές από εμάς αρχίζουμε να μιλάμε σε φίλες για τις σχέσεις μας πριν καν γίνουν σχέσεις, ζητώντας τους συμβουλές από το πρώτο κιόλας ραντεβού που βγήκαμε με το αγόρι που μας αρέσει. Η τελευταία έρευνα της Hinge διαπίστωσε ότι η γενιά Gen Z είναι 30% πιο πιθανό από τους millennials να αγχώνονταν αν δεν μπορούσαν να μιλήσουν στους φίλους τους για μια σημαντική απόφαση για ραντεβού. Πόσο, όμως, πρέπει να ζυγίζουμε τις συμβουλές που μας δίνουν οι φίλοι μας;

Μπορείς να κάνεις τον πρώην σου να μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή που σε έχασε - Αρκεί να το θες!

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 80% των single Gen Z είπαν ότι είναι σημαντικό να ακούνε τις συμβουλές των φίλων τους για το αγόρι με το οποίο θα βγουν ραντεβού, το 86% αμφισβητούν τις συμβουλές που δίνουν οι φίλοι τους και η πλειονότητα από αυτούς πραγματικά μετανιώνουν που ακολούθησαν τη συμβουλή τους, νιώθοντας τελικά ότι πήραν τη λάθος απόφαση.



Μάθε να βάζεις πάνω απ' όλα τα θέλω και τις προσωπικές σου προτιμήσεις

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα σχέσεων Logan Ury, «Είναι σημαντικό να μάθεις πώς να συντονίζεσαι με τα δικά σου συναισθήματα και τις ανάγκες σου και να καταλαβαίνεις πώς νιώθεις για κάποιον. Άλλωστε πρόκειται για τη δική σου σχέση, όχι των φίλων σου». Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως δεν μοιραζόμαστε ολόκληρη την ιστορία όταν ζητάμε συμβουλές από τις φίλες μας. Ένα εκπληκτικό 84% της γενιάς Gen Z παραδέχτηκε ότι δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς όταν ζητούν συμβουλές και συχνά κρύβουν ορισμένες λεπτομέρειες. Και από την άλλη πλευρά, το 50% είπε ότι δεν είναι πάντα ειλικρινείς όσον αφορά στις συμβουλές που δίνουν στις φίλες τους, είτε επειδή δεν θέλουν να πληγώσουν τα συναισθήματά τους είτε επειδή πιστεύουν ότι η φίλη τους θα παρεξηγηθεί.

Γι΄ αυτό, λοιπόν, μάθε να βάζεις πάνω απ' όλα τα θέλω, τις προτεραιότητες και τις προσωπικές σου προτιμήσεις, και όχι τις συμβουλές που θα σου δώσουν οι φίλες σου, γιατί μόνο έτσι θα γίνεις πραγματικά χαρούμενη. Άλλωστε, και λάθη να κάνεις, από αυτά μαθαίνουμε και γινόμαστε πιο επιλεκτικές στην πορεία της ζωής μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως χρειάζεσαι ένα time-out από την κολλητή σου; Τα 3 σημάδια που το φανερώνουν

Η κολλητή σου βγαίνει με τον πρώην σου; Δεν θα κάτσεις να σκάσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved