12-3-30 πάμε - Το workout trend που έχει κατακτήσει το TikTok είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις

Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να τρέξουμε πολύ φέτος!

Αν έχεις καταφέρει να πας στο γυμναστήριο τελευταία, μπράβο. Ίσως εντόπισες μια νέα τάση που πρωταγωνιστεί όσον αφορά την άσκηση σε διάδρομο γυμναστικής. Πιο συγκεκριμένα, το 12-3-30 workout. Και να μην έχεις πάει ωστόσο, είναι πιθανό να είδες την τάση να απογειώνεται στο TikTok. Το hashtag #12330challenge έχει ήδη 42,5 εκατομμύρια προβολές και φαίνεται ότι κάθε fitness influencer του δίνει μια ευκαιρία.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό το workout trend έχει γίνει τόσο δημοφιλές. Ακολουθεί ουσιαστικά τρεις απλούς κανόνες: ρύθμισε την κλίση του διαδρόμου στο 12%, την ταχύτητα στα 3 mph (μίλι ανά ώρα) και περπάτησε για 30 λεπτά. Εξ ου και το όνομα: 12-3-30 workout. Το περπάτημα είναι αρκετά λιγότερο τρομακτικό από το τρέξιμο - για να μην πούμε καλύτερο για τα γόνατα και λιγότερο επικίνδυνο.

Από πού προήλθε στην πραγματικότητα η προπόνηση 12-3-30

Αν και φαίνεται ότι η προπόνηση 12-3-30 εμφανίστηκε από το πουθενά, στην πραγματικότητα προήλθε από τη social media influencer Lauren Giraldo, η οποία τη μοιράστηκε στο YouTube το 2019 και ξανά στο TikTok τον Νοέμβριο του 2020.

askiseis_gimnastikis_tiktok.jpg

Για πάμε! Τα workout trends του Tik Tok θα σε κάνουν να ξεκινήσεις τώρα τη γυμναστική

Στο TikTok της, η Lauren δήλωσε πως η συγκεκριμένη προπόνηση «άλλαξε πραγματικά τα δεδομένα» και εξήγησε ότι «το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας διάδρομος. Τον βάζεις σε κλίση 12, ταχύτητα 3 και περπατάς για 30 λεπτά όσες φορές την εβδομάδα μπορείς», πριν προσθέσει ότι το κάνει πέντε φορές την εβδομάδα.

Ολοκλήρωσε λέγοντας πως «Παλιά με τρόμαζε τόσο πολύ το γυμναστήριο και δεν μου έδινε κίνητρο. Τώρα πηγαίνω ωστόσο, κάνω αυτό το ένα πράγμα και μπορώ να νιώθω καλά με τον εαυτό μου».

Είναι αποτελεσματική αυτή η προπόνηση;

Η προπόνηση 12-3-30 έχει θετικά και αρνητικά. Από τη μία πλευρά, είναι μια καλή προπόνηση για να εμπνεύσει τον κόσμο να αρχίσει να γυμνάζεται, να κάψει θερμίδες και να βελτιώσει τα επίπεδα της φυσικής του κατάστασης. Ωστόσο, αυτή η προπόνηση σίγουρα δεν πρέπει να είναι η μόνη που κάνεις. Εάν κάνεις την ίδια προπόνηση επανειλημμένα, από ένα σημείο και μετά θα σταματήσεις να γυμνάζεσαι. Ιδανικά, πρέπει να αλλάξεις την ταχύτητα και την ένταση αυτών των προπονήσεων – διαφορετικά, δεν θα βελτιωθείς.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @laurengiraldo

Διάβασε επίσης:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved