Αν αγαπάς την αρχιτεκτονική... βάλε ASAP αυτές τις πόλεις στο travel bucket list σου

Από το Bauhaus και το Brutalist στο μπαρόκ και το βυζαντινό, θα βρεις αυτό που ψάχνεις για ένα αξέχαστο ταξίδι!

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να περιπλανιέσαι σε μια πόλη που είναι ξεχωριστή και καθηλωτική – και αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της αρχιτεκτονικής. Σίγουρα, η όσφρηση, ο ήχος και η γεύση παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα καλοσχεδιασμένο κτήριο που θα ταξιδέψει στον χρόνο τον κάθε επισκέπτη του. Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί, αν αγαπάς την αρχιτεκτονική, μπορεί να αφορούν από αρχαίες πόλεις με παραδείγματα ιστορικών έργων τέχνης έως πιο σύγχρονες, καινοτόμες και βιώσιμες πόλεις.

Σε κάθε σενάριο, αν σκέφτεσαι να οργανώσεις ένα ταξίδι και η αρχιτεκτονική είναι ένα από τα βασικά κριτήριά σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να δεις ποιοι είναι οι προορισμοί που σου προτείνουμε.

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Οι ξένοι που ταξιδεύουν στη Βραζιλία μπορεί ενστικτωδώς να κατευθυνθούν προς τις αμμώδεις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής γνωρίζουν ότι το πραγματικό hot spot είναι το Σάο Πάολο. Αυτή η πόλη είναι γνωστή για τα κτίρια της φτιαγμένα από μοντερνιστές, όπως οι Oscar Niemeyer και Lina Bo Bardi, οι οποίοι σχεδίασαν το αγαπημένο Μουσείο Τέχνης της πόλης του Σάο Πάολο. Ένα από τα αληθινά αρχιτεκτονικά διαμάντια που μπορεί κανείς να βρει εδώ είναι το Hotel Unique, ένα κτήριο που σχεδιάστηκε από τον Ruy Ohtake που, ανάλογα με το ποιον ρωτάς, μοιάζει με πλοίο ή καρπούζι.

xenodoxeia_instagrammable2.jpg

Τα 10 πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στο Instagram - Θα θέλεις μαγικά να βρεθείς εκεί!



Chefchaouen, Morocco

Το Chefchaouen ή αλλιώς «το Μπλε Μαργαριτάρι» βρίσκεται στο βορειοδυτικό Μαρόκο, και πολύ κοντά στην Ισπανία. Είναι γνωστό για το εντυπωσιακό μπλε χρώμα στους τοίχους των κτιρίων, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ορισμένοι πίστευαν ότι το μπλε χρώμα συμβολίζει τον ουρανό και τον παράδεισο, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούσαν ότι αυτό το χρώμα απωθεί τα κουνούπια.



Αρχαία πόλη Χόι Αν, Βιετνάμ

Το Hội An είναι μια αρχαία πόλη-λιμάνι που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Μπορείς να περιμένεις έναν συνδυασμό από γαλλική, ιαπωνική, κινέζική και βιετναμέζικη αρχιτεκτονική σε μια επίσκεψη σε αυτό το μαγικό μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των κίτρινων σπιτιών που αντικατοπτρίζουν τις γαλλικές αποικιακές επιρροές της περιοχής. Υπάρχουν 1.107 παραδοσιακά ξύλινα κτίρια σε αυτήν την πόλη που είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Να επισκεφτείς σίγουρα την ιαπωνική γέφυρα με μια παγόδα που προέρχεται από τον 17ο αιώνα, καθώς και την ανοιχτή αγορά που μπορείς να απολαύσεις καλύτερα κάτω από τον νυχτερινό ουρανό.



Taos, Νέο Μεξικό

Το Τάος στο Νέο Μεξικό είναι γνωστό για την κοκκινωπή αρχιτεκτονική adobe, που επιλέγει υλικά από τη γη (όπως πηλό, άχυρο και νερό) για κατασκευή. Στο Taos, συγκεκριμένα, θα βρεις το Taos Pueblo: μια τοποθεσία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο. Τα κτίρια που βλέπεις εκεί σήμερα υπολογίζεται ότι κατασκευάστηκαν μεταξύ το 1000 και 1450 μ.Χ. και περίπου 150 άτομα ζουν εκεί όλον τον χρόνο.



Πούλια, Ιταλία

Αυτή η περιοχή, η οποία βρίσκεται στη νότια χερσόνησο, δεν είναι μόνο ένας φανταστικός προορισμός για φαγητό, αλλά τυχαίνει να έχει και απίστευτη αρχιτεκτονική. Στο Λέτσε κατά τη διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα, εμφανίστηκε ένα νέο αρχιτεκτονικό στυλ — το Leccese Baroque.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η Σεβίλλη χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, πράγμα που σημαίνει ότι μια εκτεταμένη ποικιλία αρχιτεκτονικών στυλ μπορεί να βρεθεί εδώ – η αρχιτεκτονική Μουδέχαρ είναι από τις πιο γνωστές. Το παλάτι Alcázar είναι ένα καλό παράδειγμα αρχιτεκτονικής Μουδέχαρ με τη διακόσμηση με πλακάκια, την καλλιγραφία και τα γεωμετρικά του σχέδια. Ο καθεδρικός ναός της Σεβίλλης είναι άλλο ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι που δεν πρέπει να χάσεις.



Κεμπέκ Σίτι, Καναδάς

Η αρχιτεκτονική του στυλ Νέας Γαλλίας της παλιάς πόλης δίνει στην περιοχή μια ευρωπαϊκή αισθητική και ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια.

Καρταχένα, Κολομβία

Η Καρταχένα, γνωστή και ως «η πόλη των χρωμάτων», είναι χτισμένη στις βόρειες ακτές της Καραϊβικής. Το πιο όμορφο σημείο θεωρείται η Περιτειχισμένη Πόλη, που αποτελεί μνημείο Unesco – εκεί θα βρεις και τα μοναδικά χρωματιστά κτίρια. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια, εδώ είναι το Torre del Reloj, ένας κίτρινος πύργος του Ρολογιού που βρίσκεται στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και που χτίστηκε γύρω στα 1600.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @oneskinnylatte

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανυπομονείς να ταξιδέψεις; Αυτοί είναι οι 8 πιο Instagramable προορισμοί σε όλο τον κόσμο

5 μοναδικά μουσεία του κόσμου - Πρέπει να τα επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved