5 μοναδικά μουσεία του κόσμου - Πρέπει να τα επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου

Καθώς τα μουσεία έχουν ανοίξει αρκετό καιρό τώρα, αυτά τα 5 πρέπει να είναι πρώτα στη λίστα σου!

Υπέροχα και μοναδικά μουσεία, αρχαιολογικά και μη, έχουν ανοίξει τις πόρτες τους και μας περιμένουν, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τους υγειονομικούς κανονισμούς. Αν θέλεις να έρθεις ξανά σε επαφή με τις πλούσιες και ανεκτίμητες συλλογές αυτών των μουσείων, τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω όπου θα βρεις 5 από τα πιο συναρπαστικά του κόσμου, που πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου.

Για να πάμε να τα δούμε!

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Niteroi - Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προσφέρει πανοραμική θέα στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, τον κόλπο Guanabara και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Το μοντέρνο σχέδιό του, έργο του αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer, το κάνει να μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, που προσγειώθηκε σε μια απόκρημνη πλαγιά. Οι εκθέσεις είναι προσωρινές, επομένως το περιεχόμενό τους θα εξαρτηθεί από το πότε θα το επισκεφτείς.

Ανυπομονείς να ταξιδέψεις; Αυτοί είναι οι 8 πιο Instagram-able προορισμοί σε όλο τον κόσμο



Σημείωση: Μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο με φέρι και, στη συνέχεια, έχεις περίπου 15 λεπτά με τα πόδια για να μπεις στο εσωτερικό του μουσείου.

Μουσείο Χρυσού - Μπογκοτά, Κολομβία

Το μουσείο αυτό φιλοξενεί αρχαίες δημιουργίες απο χρυσό της προ ισπανικής εποχής.

Έχεις ακούσει ποτέ για τον θρύλο του El Dorado; Λέγεται ότι, τον 16ο αιώνα, μια πόλη της Νότιας Αμερικής ήταν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από χρυσό. Μεταξύ 1530 και 1650, χιλιάδες Ευρωπαίοι εξερευνητές και κατακτητές πίστεψαν τον μύθο και διένυσαν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν πολύτιμους θησαυρούς. Επιτέθηκαν σε πόλεις και έκλεψαν χρυσό, αλλά δεν βρήκαν ποτέ το El Dorado. Το μουσείο, που ονομάζεται επίσης El Museo del Oro, περιέχει περίπου 34.000 κομμάτια χρυσού, καθιστώντας το την πιο εκτεταμένη συλλογή χρυσού στον κόσμο.



Σημείωση: Μπορείς να επισκεφθείς και να εξερευνήσεις το μουσείο χάρη σε μια ηχητική περιήγηση στην οποία θα ακούσεις ιστορίες στα αγγλικά ή τα ισπανικά.

Υποβρύχιο Μουσείο Τέχνης - Κανκούν, Μεξικό

Αυτό είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο στον κόσμο – φιολοξενεί περίπου 500 αγάλματα, 8,5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Υποβρύχιο Μουσείο δημιουργήθηκε το 2009 με σκοπό να αναδείξει την αλληλεπίδραση μεταξύ της περιβαλλοντολογικής επιστήμης και της τέχνης. Παράλληλα με την αισθητική τους αξία, τα αγάλματα βοηθούν στην προστασία του απειλούμενου Μεσοαμερικανικού Υφάλου, αφού λειτουργούν ως καταφύγιο για τη θαλάσσια ζωή και βοηθούν στην αναπαραγωγή των διάφορων ειδών.



Σημείωση: Πρέπει να είσαι άνω των 13 ετών και να μην έχεις κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα για αυτού του είδους την αποστολή. Ωστόσο, τοπικοί εκπαιδευτές είναι διαθέσιμοι για να προπονούν άπειρους δύτες.

Μουσείο βουνών Messner – Μπολτσάνο, Ιταλία

Ένα μουσείο της Zaha Hadid, θαμένο στην κορυφή των Άλπεων! Βρίσκεται συγκεκριμένα στην καρδιά του όρους Kronplatz, 2275 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο κέντρο του χιονοδρομικού κέντρου του Νότιου Τιρόλο, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του μουσείου προσφέρει πανοραμική θέα, από τις Άλπεις του Zillertal μέχρι τους Δολομίτες και το Νότιο Τιρόλο. Το μουσείο είναι προσβάσιμο μέσω των ορεινών σιδηροδρόμων.



Είναι το έκτο μουσείο στην περιοχή των Άλπεων αφιερωμένο στον Reinhold Messner, έναν από τους πιο διάσημους ορειβάτες του κόσμου (είναι ο πρώτος που ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ χωρίς οξυγόνο). «Στο Kronplatz παρουσιάζω την εξέλιξη της σύγχρονης ορειβασίας και 250 χρόνια προόδου σε σχέση με τον εξοπλισμό», εξήγησε ο Messner.

Σημείωση: Σου προτείνουμε να προγραμματίσεις το ταξίδι σου εκ των προτέρων και να βεβαιωθείς ότι ο καιρός είναι ευνοϊκός.

Μουσείο της Ακρόπολης - Αθήνα, Ελλάδα

Το Μουσείο Ακρόπολης, από τα σπουδαιότερα του κόσμου, φιλοξενεί ευρήματα που συνδέονται άμεσα με τον Ιερό Βράχο της αθηναϊκής Ακρόπολης. Το αρχιτεκτονικό γραφείο του γαλλοελβετού Μπερνάρ Τσουμί και το ελληνικό γραφείο του Μιχάλη Φωτιάδη της Αρχιτεκτονικής Συνεργασίας ΕΠΕ ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό του κτηρίου, το οποίο άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουλίου 2009.

Το Μουσείο περιλαμβάνει τρεις ορόφους, την «Αίθουσα των Κλιτύων της Ακρόπολης» στο ισόγειο, την «Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων» στον πρώτο όροφο (αντικείμενα από την μυκηναϊκή ως την πρώιμη κλασική εποχή της Ακρόπολης) και την «Αίθουσα του Παρθενώνα» στον τελευταίο, όπου εκτίθενται όλα τα σωζόμενα στην Αθήνα γλυπτά του μνημείου.



Ποιο από αυτά σου ακούγεται πιο ενδιαφέρον; Σίγουρα η Ακρόπολη είναι η πιο εύκολη… και κοντινή επιλογή, αλλά ποια θα ήταν η δεύτερή σου;

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @zahahadidarchitects

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved