3 τρόποι να χαλαρώσεις μετά από μία έντονα αγχωτική μέρα

Το άγχος είναι κάτι που πρέπει να μάθεις να ελέγχεις.

Οι αγχώδεις μέρες δεν είναι άγνωστες σε κανέναν άνθρωπο στον πλανήτη γη, ειδικά αν είσαι μαθητής, και πόσο μάλλον μαθητής που τελειώνει το σχολείο, έχει εξετάσεις, κι ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο.

Όλη η εμπειρία αυτή της τελευταίας χρονιάς του σχολείου με τις πανελλήνιες, την επιλογή σχολής κ.ο.κ περικλείεται κυρίως με άγχος και δυστυχώς κάπως έτσι σε οδηγεί στην ενηλικίωση με δουλειές, λογαριασμούς, άγχη κ.λπ.

Αν δίνεις πανελλαδικές και είσαι αγχωμένη δες και αυτό.

Η επικινδυνότητα του άγχους

Το άγχος είναι επικίνδυνο για το σώμα και το μυαλό. Οι άνθρωποι μπορούν να νοσηλευτούν λόγω άγχους και δεν είναι μια εμπειρία που θέλει κάποιος να περάσει. Είναι λοιπόν καλό να φροντίζεις πολύ καλά τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων. Σε τελική ανάλυση, εάν φροντίζεις το σώμα σου, θα πρέπει επίσης να προσέχεις τον τρόπο που αισθάνεσαι.

Δες τρεις τρόπους να χαλαρώσεις μετά από μία πολύ κουραστική και αγχωτική μέρα

Νιώσε άνετα στο σπίτι σου

Το νούμερο ένα είναι να νιώσεις άνετα. Βγάλε τα παπούτσια σου, ξεβάψου, βγάλε παντελόνι, σουτιέν, ρούχα τα πάντα. Αισθάνεσαι ήδη ελαφρύτερη σωστά; Λιγότερο περιορισμένη και ικανή να αναπνεύσεις περισσότερο. Αυτά τα ρούχα τα φορούσες αυτή την αγχωτική δύσκολη μέρα και σου υπενθύμιζαν πόσο κακή μέρα ήταν. Φόρα καλύτερα τις πιτζάμες σου και τις πιο άνετες παντόφλες σου, ρίξε τα ρούχα στο πλυντήριο, φτιάξε κάτι να πιείς και απλά χαλάρωσε στον καναπέ σου.

xalarosi

Κάνε ένα ντους ή ένα μπάνιο

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να ενισχύσεις τη διάθεσή σου είναι να κάνεις ένα ζεστό / χλιαρό ντους ή μπάνιο. Το ζεστό νερό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις τους μύες σου από την κούραση της ημέρας και είναι ένας φανταστικός τρόπος να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Βάλε την αγαπημένη σας λίστα αναπαραγωγής, άναψε ένα κερί, χρησιμοποίησε το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και απλά απόλαυσε τη στιγμή. Βεβαιώσου πως έχεις το κινητό σου βρίσκεται σε flight mode ή στο «μην ενοχλείται» και φρόντισε τον εαυτό σου.



Κάνε κάτι δημιουργικό ή διασκεδαστικό

Δεν μπορείς να ζωγραφίσεις; Δεν πειράζει καθόλου. Κάνε κάτι που απολαμβάνεις και μην επικεντρώνεσαι στο αν το κάνεις καλά ή όχι. Απόλαυσε απλά αυτό που κάνεις. Βγάλε απλά μια κόλλα χαρτί και ζωγράφισε κάτι, εάν απολαμβάνεις το γράψιμο γράψε, ποίηση, τις σκέψεις σου, πώς αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή… απλά αφέσου. Είναι πολύ θεραπευτικό. Επιπλέον είναι ένας υπέροχος τρόπος να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη. Χόρεψε, ζωγράφισε, χρωμάτισε, απλά κάνε ό,τι σε κάνει να απολαμβάνεις τη στιγμή.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved