Πανελλήνιες 2021: Έδωσα το πρώτο μάθημα και... μπλόκαρα από το άγχος!

Μήπως να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά;

Άρχισαν οι Πανελλήνιες

Πρώτη μέρα Πανελληνίων σήμερα και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Ή τουλάχιστον έτσι νιώθεις. Το άγχος είναι ένα φυσιολογικό συνεπακόλουθο της διαδικασίας και δεν πρόκειται να σου πω ότι έχεις άδικο.

Αυτό που θα σου πω, όμως, είναι τη δική μου εμπειρία δύο χρόνια πριν. Μπορεί να σε βοηθήσει, μπορεί και όχι, αλλά πιστεύω πολύ στην παροιμία του λαού «Το πάθημα θα σου γίνει μάθημα».

Πανελλήνιες 2021: Ο απρόσμενος τρόπος διαβάσματος που με βοήθησε να πετύχω

panellinies2021

Δύο χρόνια πριν...

Δύο χρόνια πριν, λοιπόν, έδινα το πρώτο μου μάθημα. Οι Πανελλήνιες ξεκίνησαν επίσημα κι εγώ βρέθηκα σε πανικό. Δεν ξέρω γιατί. Ήμουν προετοιμασμένη -ή έτσι πίστευα- αλλά, όταν τα χαρτιά έφτασαν μπροστά μου στο θρανίο, πάγωσα.

Πανελλήνιες 2021: Το smoothie που έφτιαχνα κάθε απόγευμα

Απάντησα στις ερωτήσεις, όμως, όχι με τον τρόπο που θα ήθελα. Στο περίπου. Για θεωρητικά μαθήματα αυτό είναι κάτι καταστροφικό. Δεν είναι ότι δεν ήξερα τις απαντήσεις. Όταν επέστρεψα σπίτι, πήρα μία ανάσα και τις σκέφτηκα, αναρωτήθηκα γιατί έπαθα αυτό το black out.

Η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι πολύ απλή: άγχος!

Όταν το άγχος εμφανίζεται

Είχα τόσο άγχος που ξαφνικά απλά μπλόκαρα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα. Δεν μπορούσα να το δω δημιουργικά και παραγωγικά. Να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου να γράψω και να φύγω.

Πανελλήνιες 2021: Έτσι θα ξεπεράσεις το άγχος των εξετάσεων

Πήρα, όμως, το lesson μου για τα επόμενα μαθήματα. Αν το καλοσκεφτείς, το να αγχωθείς δε σημαίνει ότι θα γράψεις καλύτερα στα μαθήματα. Μάλλον το αντίθετο. Το άγχος μπλοκάρει το μυαλό σου και δε σε αφήνει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς.




Δε θα χαλάσει ο κόσμος

Στην τελική, ακόμα και τα πράγματα να μην πάνε έτσι όπως τα θες ή όπως τα περιμένεις, δε θα χαλάσει ο κόσμος. Και το εννοώ. Δεν κρίνεται η ζωή σου από μερικές εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2021: Τι θα γίνει αν δεν πετύχω;

Ξέρω πολλούς ανθρώπους του «20» που δε θεωρούνται επιτυχημένοι επαγγελματικά και άλλους που, ενώ δεν έγραψαν καθόλου καλά, βρήκαν τον δρόμο τους και πέτυχαν.

Στο τέλος της ημέρας, σημασία έχεις εσύ. Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, αλλά, αν είσαι εσύ καλά, πάντα θα τη βρίσκεις τη λύση. Οπότε, πάρε μια βαθιά ανάσα, χαλάρωσε και πάμε για τα επόμενα μαθήματα.

You can do it!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved