Πανελλήνιες 2023: 3 φυσικοί τρόποι αρκούν για να διώξεις άγχος και στρες

Mάθε τα πάντα μέσα σε λίγες γραμμές και άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά σου.

Το άγχος αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, να μειώσει σημαντικά το στρες, που αισθανόμαστε έντονα κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Eάν θέλεις και εσύ να αλλάξεις τη ζωή σου στο μέγιστο, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας. Κάθισε αναπαυτικά και συνέχισε να διαβάζεις τις παρακάτω γραμμές. Είσαι έτοιμη; Aς ξεκινήσουμε!

«Tι μπορώ να κάνω για να νικήσω το καθημερινό άγχος;»

Η κίνηση είναι ο σύμμαχος σου

Όταν αισθάνεσαι αγχωμένη, το σώμα σου απελευθερώνει ορισμένες ουσίες, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη, επιτείνοντας το συγκεκριμένο αίσθημα. Σύμφωνα με έρευνες της επιστημονικής κοινότητας έχει αποδειχθεί, πως η κίνηση μπορεί να μειώσει δραστικά το στρες, που βιώνουμε καθημερινά. Έτσι, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σηκωθείς από τον καναπέ και να βγεις να περπατήσεις στη γειτονιά σου έστω και για 10 λεπτά σε καθημερινή βάση. Δοκίμασε διαφορετικά είδη σπορ, τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις στον ελεύθερό σου χρόνο, ώστε να ανακαλύψεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου γούστο και στις προσωπικές σου ανάγκες.

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή

Το διαιτολογικό μας πρόγραμμα δεν επηρεάζει μόνο το σώμα και την εικόνα μας αλλά και την υγεία μας σε όλες της τις εκφάνσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής μας κατάστασης.

Οργάνωση, διαλείμματα και 2 ακόμα tips για γρήγορη και αποτελεσματική απομνημόνευση

Συγκεκριμένα, πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει, πως όσοι ακολουθούν μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε επεξεργασμένα τρόφιμα και ζάχαρη, είναι πιθανό να βιώσουν πολύ υψηλότερα επίπεδα στρες, συγκριτικά με όσους έχουν υιοθετήσει ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο. Επομένως, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, ξηρών καρπών, ψαριών, έχει εξαιρετικά οφέλη για την σωματική και ψυχική μας υγεία, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική μείωση του άγχους.

Βάλε «φρένο» στη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής ιδίως στη σύγχρονη εποχή. Το να αφιερώνεις το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου, μπροστά από μια οθόνη έχει αποδειχθεί πως είναι επιζήμιο για την ψυχική υγεία τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο, πως επηρεάζει δραστικά την ποιότητα του ύπνου και μειώνει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή σου. Μήπως έφτασε η ώρα, να αφήσεις στην άκρη το smartphone και να περάσεις περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σου;

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως οι ψυχικές διαταραχές έχουν αυξηθεί κατά πολύ στη σημερινή εποχή, κάτι το οποίο προβληματίζει τόσο τους επιστήμονες, όσο και εμάς τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους. Έτσι, εάν έχεις παρατηρήσει, πως το άγχος δυσχεραίνει την καθημερινή σου ζωή, τότε μήπως ήρθε η ώρα να προβείς σε ορισμένες δραστικές αλλαγές υιοθετώντας καινούργιες συνήθειες; Βγες στον έξω κόσμο, πέρασε χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, δοκίμασε νέες δραστηριότητες, σκέψου θετικά, διαλογίσου και προσπάθησε να βρεις με κάθε τρόπο την ψυχική σου ηρεμία και ισορροπία. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δες τη ζωή σου να αλλάζει σε λίγες μόνο ημέρες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved