Back to school: Οι βασικοί κανόνες για να προφυλαχθείς από τον Covid-19

Το challenge της φετινής σχολικής χρονιάς είναι πιο εύκολο από όσο νόμιζες.

Ένα «επιτέλους» αναφωνούν όλοι με την ανακοίνωση της επιστροφής στην καθημερινότητα αλλά κυρίως με την επιστροφή στα θρανία. Όσο κι αν γκρινιάζουμε για τις κουραστικές και ατελείωτες ώρες στις σχολικές τάξεις, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φίλοι, τα αστεία, ακόμη και το άγχος των διαγωνισμάτων είναι αξία ανεκτίμητη. Μετά από τόσους μήνες «αδράνειας» η νέα σχολική χρονιά μας υποδέχεται λίγο διαφορετικά από όλες τις άλλες. Υπάρχουν βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις και τότε να ξέρεις, η καθημερινότητα σου στο σχολείο θα φανεί παιχνιδάκι.

Σίγουρα, το πρώτο και κύριο μέτρο προστασίας είναι η χρήση της μάσκας. Σε κλειστούς χώρους όπως μια σχολική αίθουσα η μάσκα είναι απαραίτητη, φρόντισε λοιπόν να τη φοράς. Το tip που θα μπορούσαμε να σου δώσουμε είναι σίγουρα να βρεις ή ακόμη και να φτιάξεις την ιδανική μάσκα για εσένα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου για να είσαι cool αλλά και να ξεχωρίζεις. Καλό θα ήταν επίσης να έχεις πάντα μαζί σου μια επιπλέον μάσκα για ώρα ανάγκης ή, τέλος πάντων, σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξεις αυτή που ήδη φοράς.

Αντισηπτικό σπρέι, αντισηπτικά μαντιλάκια χεριών, γάντια, γιατί όχι και μικρά, ταξιδιωτικά σαπουνάκια. Ίσως μας βρεις λίγο υπερβολικές, όμως η υγιεινή είναι το Α και το Ω, ιδίως στο σχολείο που θα σπαταλήσεις τόσες ώρες σε θρανίο και προαύλιο. Πρέπει σίγουρα να απολυμαίνεις την επιφάνεια στην οποία θα ακουμπάς το κολατσιό σου για να φας και πρέπει σίγουρα τα χέρια σου να είναι πεντακάθαρα, μιας και-αν και δεν πρέπει- σίγουρα θα σου ξεφύγει ένα αυθόρμητο άγγιγμα στο πρόσωπό σου.

Ο τρίτος κανόνας της... «επιτυχίας» είναι σίγουρα να μην έχεις στενές επαφές. Φιλιά και αγκαλιές σε κολλητές, ξέχασέ τες! Υπάρχουν τόσες χειρονομίες και τόσοι cool νέοι τρόποι να χαιρετήσεις τη φίλη σου που θα βρείτε σίγουρα λύση. Επίσης, πρέπει να προσέξεις και να μη χρησιμοποιήσεις τα πράγματα της φίλης σου, όπως το μπουκάλι νερού, ακόμη όμως και το στυλό της. Είναι βασικό να έχεις τα δικά σου προσωπικά αντικείμενα, το ίδιο και οι φίλες σου για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Kαι μην ξεχνάς να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα πακέτο αντιβακτηριδιακά μαντήλια Wet Hankies που χάρη στην ενισχυμένη αντιβακτηριδιακή τους σύνθεση, με οινόπνευμα και επιπλέον αντιβακτηριδιακό παράγοντα, αποτελούν τον Νο1 σύμμαχο ενάντια στα μικρόβια.

WH Antibacterial 72 553x553

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved