Επιστροφή στο σχολείο: 6 κανόνες για είσαι όσο πιο προστατευμένη γίνεται

Πράγματα που καλό θα ήταν να μην παραλείπεις.

Η καραντίνα πέρασε -προς το παρόν, τουλάχιστον- και ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στο σχολείο. Σίγουρα δεν περίμενες να σου έχουν λείψει τα θρανία, αλλά έλα που με τόσο εγκλεισμό στο σπίτι, άρχισες να τα βλέπεις με διαφορετικό μάτι. Από την άλλη, το σχολείο είναι ένας χώρος που συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος κόσμου, οπότε καλό είναι να είσαι λίγο πιο προσεκτική αυτό το διάστημα για να δούμε πώς θα πάει η κατάσταση.

  1. Έχε μαζί σου απολυμαντικά. Στην αγορά κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές, οπότε μπορείς να επιλέξεις είτε μαντηλάκια είτε υγρά τσέπης και να τα έχεις μαζί σου ανά πάσα στιγμή.

  2. Ακριβώς επειδή υπάρχει πολύς κόσμος, κάθε επιφάνεια του χώρου μπορεί να συγκεντρώσει πολλούς παθογόνους οργανισμούς. Τα θρανία, τα πόμολα, οι βρύσες της τουαλέτας είναι αντικείμενα που πιάνουν όλοι, άρα και αυξάνουν τις πιθανότητες να μεταδοθεί μέσω αυτών ο ιός. Προσπάθησε να τα ακουμπάς όσο το δυνατόν λιγότερο κι όταν χρειάζεται να το κάνεις, να πλένεις κατευθείαν τα χέρια σου και να τα απολυμαίνεις με τα «όπλα σου» από το Νο1.

  3. Απόφυγε να ακουμπάς το πρόσωπό σου με τα χέρια σου, ώστε ακόμα και να υπάρχει ο ανεπιθύμητος οργανισμός στην επιφάνειά τους, να έχεις χρόνο να τα απολυμάνεις και να μην τον αφήσεις να εισέλθει στο εσωτερικό.

  4. Μην τρως από τάπερ άλλων παιδιών και γενικά μην μοιράζεσαι το φαγητό σου. Δεν έχει να κάνει με οικονομία, αλλά με τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία όλων. Ακολούθησε την ίδια τακτική με στιλό, μολύβια και ό,τι άλλο μπορεί να πάει από χέρι σε χέρι.

  5. Σε περίπτωση που έχεις βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψε το στόμα σου. Δεν μπορείς να ξέρεις από τι είναι, οπότε καλύτερα να έχεις πάρει τα μέτρα σου για να προστατεύσεις και τους άλλους.

  6. Όταν πρόκειται να πλύνεις τα χέρια σου, έχε στο μυαλό σου η διαδικασία να διαρκέσει για 40 με 60 δευτερόλεπτα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.




Υ.Γ. Το ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση κι οι κανόνες που έχει φέρει μαζί της δεν είναι αυτό που ήθελες. Κανείς μας δεν το ήθελε και, ναι, πολλές φορές δυσκολευόμαστε. Το μόνο που χρειάζεται, όμως, είναι λίγη υπομονή, ώστε να διώξουμε τον κορονοϊό από τις ζωές όσο πιο σύντομα γίνεται. Γιατί αυτό θα γίνει.

Διάβασε επίσης: Try Not To Cry: Μια καρδιά από drone στο Ρότερνταμ για χάρη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved