Going out: Πού θα φας τις πιο νόστιμες γλυκές και αλμυρές κρέπες

Βρήκαμε τα hot spots της πρωτεύουσας που αξίζει να επισκεφθείς.

Η κρέπα είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα.

Τα βασικά συστατικά της ζύμης τους είναι: αλεύρι, αυγά, γάλα, βούτυρο και λίγο αλάτι. Υπάρχουν δύο τύποι κρέπας, οι γλυκιές και οι αλμυρές.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα μας γιατί συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα. Η ευκολία του να ταιριάζουν τόσο με γλυκά όσο και αλμυρά υλικά, τις καθιστά ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γεύμα για κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας.

Aν τρελαίνεσαι για ιδιαίτερα ροφήματα τσέκαρε αυτά τα 5 hot spots στην Αθήνα

5 creperie που αξίζει να επισκεφθείς για τις πιο νόστιμες κρέπες

1) Κρεπηλατείον (Λεωφ. Κηφισίας 59, Μαρούσι)

Από το 1992, το Κρεπηλατείον βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση, επί της λεωφόρου Κηφισίας, αποτελώντας κλασική στάση με το αυτοκίνητο για μία κρέπα στο χέρι. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε βράδυ η ουρά φτάνει μέχρι τον δρόμο αφού η ποιότητα και η γεύση του παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

https://www.instagram.com/p/BsTYn7bgStu

2) Κρέπες Κηφισιάς (Αδριανού 4, Κηφισιά)

Αν μένεις στα βόρεια προάστια δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχεις δει. Δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά, η κρεπερί λειτουργεί εδώ και χρόνια και αποτελεί σημείο συνάντησης εκατοντάδων teens (και όχι μόνο).

https://www.instagram.com/p/CeNzNBuOW9u

3) Crepaland (Αιγύπτου 25, Γλυφάδα)

Το Crepaland απαριθμεί δεκάδες καταστήματα και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά στο είδος του. Τα υλικά και οι συνδυασμοί που σου προσφέρει είναι πέρα από κάθε φαντασία, δίνοντάς σου την ευκαιρία να φτιάξεις την κρέπα των ονείρων σου.

https://www.instagram.com/p/CqFcEprom5_

4) Zuccherino (2ας Μαΐου 12, Νέα Σμύρνη)

Η γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων διαθέτει αρκετές γευστικές επιλογές για πρωινό και η κρέπα είναι μία από αυτές. Το μαγαζί φημίζεται για το παγωτό του γι' αυτό αξίζει να δημιουργήσεις το πιο απολαυστικό γλυκό, συνδυάζοντας κρέπα με τις αγαπημένες σου γεύσεις παγωτού.

https://www.instagram.com/p/ClS_xNoKMZP

5) Dix Sept Crepes & More (25ης Μαρτίου 17, Χολαργός)

Στο Dix Sept θα βρεις αμέτρητες γευστικές επιλογές από την ομώνυμη κρέπα Dix Sept, με τυρί, φέτα, κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρια, φρέσκια ντομάτα και κρέμα γάλακτος μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς. Η κρεπερί ανοίγει τις πόρτες της κάθε απόγευμα στις 6 και σερβίρει λαχταριστά πιάτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

https://www.instagram.com/p/CiIxCyXq1YU

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved