Going out στα ΒΟΥ-ΠΟΥ: Τα 5 πιο ινσταγκραμικά brunch spots για το Σαββατοκύριακο

Τα ωραιότερα μαγαζιά για να φωτογραφηθείς και να απογειώσεις τον ουρανίσκο σου.

Το brunch έγινε ευρέως γνωστό στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και άλλαξε τον τρόπο που είχαμε μάθει να απολαμβάνουμε το πρωινό μας γεύμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η λέξη brunch αποτελεί τη συνένωση της αγγλικής λέξης breakfast (πρωϊνό) και lunch (μεσημεριανό). Πρόκειται δηλαδή για νόστιμα, ελαφριά πιάτα που αντικαθιστούν τα 2 αυτά γεύματα της ημέρας.

Τα Σαββατοκύριακα αποτελούν για εμένα μεγάλη ανάπαυλα και προσπαθώ να τα αξιοποιώ ατο έπακρο. Το Κυριακάτικο brunch είναι με διαφορά ο καλύτερος τρόπος για να «κλείσεις» μια κουραστική εβδομάδα και να ξεκινήσεις θετικά την ερχόμενη. Όποτε μου το επιτρέπει το πρόγραμμά μου προσπαθώ να κανονίζω συνάντηση με τις κολλητές για κους κους και εξερεύνηση νέων spots με λαχταριστά πιάτα και ροφήματα.

Food lovers: 10 Instagram captions για τις φωτογραφίες με πίτσα, brunch και κάθε είδους φαγητό

Η πρωτεύουσα έχει κυριολεκτικά αμέτρητες επιλογές ωστόσο σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου 5 από τα αγαπημένα μου μαγαζιά στα Βόρεια προάστια τα οποία και προτείνω ανεπιφύλακτα. Η αισθητική, ο χώρος και το menu τους θα σε ανταμείψουν και θα σου χαρίσουν την απόλυτη γευστική εμπειρία.

5 brunch spots που αξίζει να επισκεφθείς στα Βόρεια προάστια

1) Penny Lane, Χαλάνδρι

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια μένω στο Χαλάνδρι ωστόσο ανακάλυψα το Penny Lane πολύ πριν γίνω κάτοικος Βορείων προαστίων. Το μαγαζί φημίζεται για το brunch του το οποίο μπορείς πλέον να απολαύσεις και στο σπίτι σου μέσω delivery. Αν αγαπάς τα αυγά αξίζει να επιλέξεις το avocado toast ενώ αν είσαι λάτρης των γλυκών πες ναι στα pancakes. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρεις πιάτα που καλύπτουν τις γευστικές σου προτιμήσεις και αξίζουν μια θέση στα Instagram-stories σου.

https://www.instagram.com/p/Cg6No4Qo8ua

2) Pipistrello, Νέα Ερυθραία

Ελ. Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία

Το Pipistrello άνοιξε τις πόρτες του πριν ένα χρόνο και από τότε έχει προστεθεί στη λίστα με τα αγαπημένα μου spots στα Βόρεια προάστια. Ο καταπράσινος κήπος ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία, καφέ και φυσικά brunch με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα αλμυρά και τα γλυκά πιάτα του καταλόγου, εγώ ωστόσο θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την Pipistrello omelette ή το Croque Madame.

https://www.instagram.com/p/Cj7d3kVscGQ

3) The Dalliance House, Κηφισιά

Κυριαζή 19, Κηφισιά

Το Dalliance House είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά μαγαζιά της Κηφισιάς. Η αλήθεια είναι πως το επισκεπτόμουν κυρίως για καφέ μέχρι βέβαια να δοκιμάσω το brunch menu που διαθέτει. Η ομελέτα του είναι μια από τις πιο νόστιμες που έχω φάει μέχρι σήμερα ενώ το καλάθι με τα φρέσκα κρουασάν συνοδεύει άψογα το τσάι ή τη ζεστή σοκολάτα σου.

https://www.instagram.com/p/COch0X3lDNd

4) Ellyz, Χαλάνδρι

Αγίου Γεωργίου 30, Χαλάνδρι

Το πιο girly και Instagramable μαγαζί προσγειώθηκε στα Βόρεια προάστια. Το Ellyz είναι ένας ροζ παράδεισος για κάθε κοπέλα και κάθε του γωνιά αποτελεί ιδανικό spot για φωτογραφίες. Σερβίρει καφέ, smoothies, brunch και πεντανόστιμα γλυκά που μοιάζουν με έργο τέχνης.

https://www.instagram.com/p/CjKmpqfrfm7

5) Troufa Bread & Chocolate, Δροσιά

Λεωφ. Θησέως 4, Δροσιά

H Troufa είναι ένα από τα μέρη που μου ξυπνάνε τις αισθήσεις και μου υπενθυμίζουν ότι το καλό φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε αυτή τη ζωή. Το κατάστημα σερβίρει πολλά, διαφορετικά πιάτα εγώ όμως ξεχωρίζω τα αυγά Benedict και το Chicken Quinoa Poke Bowl. Η μυρωδιά των φρεσκοψημένων κρουασάν θα εκτοξεύσει την επιθυμία σου για κάτι γλυκό και θα σε βάλει να διαλέξεις ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα προϊόντων.

https://www.instagram.com/p/CjH6ZRHqKrk

Αν πάλι αποφασίσεις να μείνεις σπίτι, δες τις παρακάτω συνταγές που μπορείς εύκολα να φτιάξεις με υλικά από την κουζίνα σου.

Πηγή κεντρικής: ellyzcafe

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved