Δε φαντάζεσαι ποια μαθησιακή δυσκολία έχει η Μαντώ Γαστεράτου

Η παρουσιάστρια δίνει ένα ωραίο μήνυμα σε όλα τα παιδιά.

Κατά καιρούς θα έχεις ακούσει και εσύ πολλούς συμμαθητές σου που αντιμετωπίζουν κάποια μαθησιακή δυσκολία. Ή μπορεί και εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο να έχεις δυσλεξία ή οτιδήποτε άλλο.

Σε πολλές περιπτώσεις τα περισσότερα παιδιά νιώθουν μειονεκτικά όταν τους συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ κανονικά δε θα έπρεπε, γιατί πολύ απλά συμβαίνει σε πολλούς.

Στην ουσία πρόκειται για διαταραχές σε μία ή περισσότερες ψυχολογικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην κατανόηση ή τη χρήση της γλώσσας, προφορικής και γραπτής και μπορούν να εκδηλωθούν ως ανεπαρκής ικανότητα στην ακρόαση, τη σκέψη, την ομιλία, την ανάγνωση, τη γραφή και την εκτέλεση μαθηματικών υπολογισμών.

Σε αυτό το τελευταίο θέλουμε να μείνεις. Στις πράξεις των μαθηματικών. Η δυσαριθμησία είναι η μαθησιακή δυσκολία κατά την οποία ένας άνθρωπος δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει πράξεις μαθηματικών. Επίσης, όταν τις πραγματοποιεί χρησιμοποιώντας τη σωστή μεθοδολογία και φτάνοντας στο σωστό αποτέλεσμα μπορεί να τις έχει διεκπεραιώσει μηχανικά και να μην έχει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Τη συγκεκριμένη μαθησιακή δυσκολία έχει και η Μαντώ Γαστεράτου. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ανακάλυψε στα 30 της χρόνια.

Στο παρακάτω βίντεο η γνωστή παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός εξηγεί τη δυσκολία της από πολύ μικρή ηλικία να κάνει αριθμητικές πράξεις, πώς ένιωθε με αυτό, το ρόλο των γονιών της σε όλο αυτό και πώς διαχειρίζεται αυτή τη δυσκολία πλέον στην ενήλικη ζωή της.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved