Γιατί το περπάτημα σαν άσκηση είναι καλύτερο και από το τρέξιμο;

Βάλε το περπάτημα στην καθημερινότητά σου και δεν θα χάσεις!

Τι κι αν η καραντίνα μας έχει κόψει τα φτερά, όσον αφορά τις εξόδους μας με φίλους, μας έχει βοηθήσει να σκεφτούμε τον εαυτό μας, να τον φροντίσουμε και να τον περιποιηθούμε. Η μετακίνηση 6 μπορεί να σε ωφελήσει σε πολλά, πόσο μάλλον αν θέλεις να γυμναστείς! Αλήθεια εσύ γυμνάζεσαι κατά τη διάρκεια της καραντίνας; Το περπάτημα είναι ευεργετικό τόσο για το σώμα σου όσο και το νου σου αφού θα «καθαρίσεις» τις σκέψεις σου.

Ήξερες εσύ πως το περπάτημα μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο και από το τρέξιμο; Έρευνες έχουν διαπιστώσει πως ένα γρήγορο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και φυσικά οι πιθανότητες τραυματισμού είναι λιγότερες από ό,τι όταν τρέχεις, αρκεί φυσικά να φοράς σωστά αθλητικά παπούτσια.

Το περπάτημα ενδυναμώνει τους μύες των ποδιών και των κοιλιακών σου, μπορεί να σταματήσει την απώλεια οστικής μάζας για άτομα με οστεοπόρωση σε μεγαλύτερη ηλικία, μπορεί όμως και να προλάβει ανεπιθύμητα «κουσούρια», σύμφωνα με τον Michael A. Schwartz, MD, του Plancher Orthopedics & Sports Medicine στη Νέα Υόρκη.

Ο ρυθμός αναπνοής αυξάνεται και έτσι το οξυγόνο «ταξιδεύει» γρηγορότερα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Έρευνες έχουν διαπιστώσει πως το περπάτημα βελτιώνει τη ροή του αίματος αλλά και του οξυγόνου στον εγκέφαλο ενώ οι πιθανότητες να εμφανίσεις ασθένειες όπως ο διαβήτης μειώνονται περίπου κατά 29%.

Όπως αναφέρεται στο arthritis, με ένα γρήγορο περπάτημα των 30 λεπτών μπορείς να χάσεις γύρω στις 200 θερμίδες!

Το περπάτημα βοηθά και στον ύπνο! Μετά την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως γυναίκες μέχρι την ηλικία των 50 που περπατούσαν μία ώρα το πρωί δεν ξυπνούσαν το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Λοιπόν, ναι, το περπάτημα μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για γυμναστική και ναι, είναι αντάξια του τρεξίματος! Μήπως να ξεκινήσεις λοιπόν να περπατάς συχνότερα;

Δες περισσότερα στο παρακάτω video:



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved