Μήπως είσαι εθισμένη στα socia media περισσότερο απ' όσο νομίζεις;

Έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά είναι απροστάτευτα στους κινδύνους του διαδικτύου

Έρευνα η οποία έγινε σε Έλληνες μαθητές ανησυχεί γονείς και εκπαιδευτικούς. Η έρευνα αναφερόταν στην ενασχόληση των μαθητών με το διαδίκτυο και ειδικότερα με τα social media. Το 70% των παιδιών φτιάχνει προφίλ στα social media κάτω από την ηλικία των 13 ετών. Αυτό προκαλεί εντύπωση γιατί δεν επιτρέπεται να κάνεις λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα αν είσαι κάτω από 13 ετών. Άρα είτε τα παιδιά δίνουν ψευδή στοιχεία, είτε χρησιμοποιούν τα στοιχεία των γονιών τους.

Ένα 21% έχει συναντηθεί με άγνωστο από το διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι τραγικό. Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος. Το γεγονός ότι μιλάς με κάποιον στο messenger δε σημαίνει ότι τον ξέρεις προσωπικά. Δεν ξέρεις ποτέ ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την οθόνη. Οι φωτογραφίες επίσης δεν λένε τίποτα. Είναι τόσο εύκολο να στείλεις μια ψεύτικη φωτογραφία. Γι’ αυτούς τους λόγους καλό είναι να μην αποδέχεσαι ποτέ τα αιτήματα φιλίας από αγνώστους.

Το 14% των παιδιών έχει μοιραστεί προσωπικές φωτογραφίες μέσω διαδικτύου. Ακόμα και αν εμπιστεύεσαι το αγόρι σου ή την φίλη σου, το κινητό μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια και το αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό.

Το 21% των παιδιών έχει δεχθεί κάποιου είδους παρενόχληση. Επίβλεψη στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει, αν και είναι απαραίτητη αφού το 41% των παιδιών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο από 7-8 ετών και πάνω.

Ένα ακόμα αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ότι τα ποσοστά εθισμού στο διαδίκτυο είναι πολύ υψηλά. Επειδή αυτό είναι δύσκολο να διαπιστωθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς πολλές φορές τα παιδιά μένουν αβοήθητα. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι για να το διακρίνουν.



Δες ακόμα Η εφαρμογή που προστατεύει το κινητό σου από αδιάκριτα βλέμματα

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved