Αν σκέφτεσαι να «ενδώσεις» στο online dating αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Πέρα από τα social media, είναι trend πια να επικοινωνείς με το αντίθετο φίλο και μέσα από διαδικτυακές εφαρμογές, όπως το Tinder, το Bumble και το Hinge.

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια τα social media είναι «κομμάτι» της ζωής μας. Σχεδόν όλοι μας έχουμε προφίλ στο Instagram ή στο Τik Tok αλλά και το Facebook. Είναι πλέον, ένας τρόπος να επικοινωνούμε με τους φίλους μας και με τους συγγενείς μας και να μοιραζόμαστε στιγμές από την καθημερινότητά μας, μιας και η κλήση στο τηλέφωνο ή το SMS, θα λέγαμε ότι δεν είναι τόσο «trendy» πια. Όλα «γυρίζουν» στον κόσμο του διαδικτύου.

Πέρα από τις γνωστές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, πλέον είναι «τάση» και οι εφαρμογές για online dating, όπως είναι το Tinder, το Bumble και το Hinge. Βέβαια, αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν να κάνεις προφίλ μόνο αν είσαι άνω των 18 ετών και όχι άδικα, αφού ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Γι' αυτό, αν έχεις γνωρίσει ένα αγόρι μέσα από τα social media ή κάποια online dating εφαρμογή, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

laura-chouette-vNBXlOKdwl8-unsplash.jpg

Αρχικά, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως δεν είναι όλα «αγγελικά» πλασμένα σε αυτές τις εφαρμογές και σίγουρα δεν είναι πάντα όλα όπως δείχνουν.

Τι εννοούμε με αυτό; Πολύ απλά ότι σε αυτές τις εφαρμογές, όπως και στα υπόλοιπα social media, μπορεί να υπάρχουν και χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν καλό σκοπό. Πολλές φορές άτομα που αργότερα έχουν προβεί σε κακοποιητικές πράξεις, έχουν βρει τα θύματά τους μέσα από τέτοιου είδους εφαρμογές. Αν και οι περισσότερες από τις εφαρμογές online dating έχουν την λειτουργία «επαλήθευσης» ελέγχοντας αν η φωτογραφία ή το email που δηλώνεις είναι έγκυρο, και πάλι τα προφίλ που βλέπεις μπορεί να μην είναι 100% έγκυρα.

Πέρα από αυτό, αν μιλάς με κάποιο αγόρι ή κορίτσι σε τέτοιου είδους εφαρμογή ή στο Instagram και τελικά αποφασίσετε να βρεθείτε, φρόντισε πρώτα να έχεις μιλήσει λίγο παραπάνω μαζί του, ώστε να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα για τη ζωή του/της. Στην συνέχεια, δώσε ραντεβού σε κάποιον δημόσιο χώρο και φρόντισε ποιος θα σε πάει στο ραντεβού, αφού δεν είναι ασφαλές να σε μεταφέρει από και προς το σπίτι σου, ένα άτομο που ακόμα δεν θα έχεις δει από κοντά. Παράλληλα, να έχεις ενημερώσει φίλους και συγγενείς για την ώρα και το μέρος του ραντεβού και να τους ενημερώνεις με ένα απλό μήνυμα ότι όλα είναι καλά. Παράλληλα, έχε φορτισμένο το κινητό σου, ώστε αν γίνει το οτιδήποτε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Επίσης, εχε το νου σου στα πράγματά σου και φυσικά σε αυτό που θα πίνεις και αν αισθάνεσαι άβολα έχεις πάντα την επιλογή να φύγεις.

Κάποιος ή κάποια με την οποία μιλάμε μέσω Ιnternet μπορεί να φαίνεται ότι μάς ταιριάζει απόλυτα. Όμως, είναι τελείως διαφορετικό κάποιες φορές το να τον συναντήσεις από κοντά. Εκεί μπορεί να διαπιστώσεις πως τελικά δεν ταιριάζετε κι αυτό δεν είναι κακό.

Επίσης, να είσαι όσο το δυνατόν πιο προσεκτική/ός μπορείς με τα στοιχεία που δίνεις σε αυτές τις εφαρμογές. Καλό θα είναι να αποφύγεις να τις συνδέεις με το Instagram σου ή το Facebook που έχουν πιο πολλές πληροφορίες για σένα, όπως και καλό θα είναι να μην δίνεις εξ αρχής τον αριθμό του τηλεφώνου σου.

madrona-rose-vgUT6iBOEyk-unsplash.jpg

Τέλος, αν οποιοσδήποτε σου στέλνει άσεμνο και προσβλητικό υλικό καλό θα είναι να τον μπλοκάρεις και να κάνεις αναφορά στο προφίλ του. Επιπλέον, αν αυτός με τον οποίο μιλάτε σου ζητήσει λεφτά για τον χ,ψ λόγο επουδενί μην τα δώσεις γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πρόκειται για απάτη.

Γενικά, έχε τα μάτια σου «ανοιχτά» και όλα θα πάνε καλά!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved