It's DIY time: 5 scrub ποδιών για να πεις «αντίο» στα ξηρά πέλματα

Το scrub ποδιών είναι η λύση που ψάχνεις για να μαλακώσουν τα πέλματα των ποδιών σου, που έχουν ταλαιπωρηθεί από τη θάλασσα!

Χωρίς διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου! Όχι μόνο μπορείς να απολαύσεις τα καταγάλανα νερά της θάλασσας, να αποκτήσεις την απόλυτη ηλιοκαμένη επιδερμίδα και να βάλεις τα αγαπημένα σου, δροσερά ρούχα, αλλά φυσικά μπορείς να φορέσεις τα καινούργια high heels που είχες αγοράσει, και περίμενες τόσο να έρθει το καλοκαίρι για να τα βάλεις!

Το καλοκαίρι έχει τόσα και άλλα τόσα καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πέλματά μας… δεν έχουν την ίδια άποψη. Οι εξορμήσεις στη θάλασσα συνεπάγονται με γυμνά πόδια, να «περπατούν» στην άμμο και στις πέτρες και αυτή είναι η αιτία που τα πέλματα των ποδιών σου το καλοκαίρι δεν έχουν καμία σχέση με τον χειμώνα, αφού γίνονται ξηρά.

Nails alert: 5 tips για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Το scrub ποδιών είναι η απάντηση για να πεις αντίο στα ξηρά πέλματα!

Άλλος ένας λόγος που βλέπεις τα πέλματα των ποδιών σου πιο ξηρά κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι τα πέδιλα. Ναι, καλά διάβασες μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή των ανοιχτών παπουτσιών και να βάζουμε στην άκρη τα sneakers μιας και δεν μπορούμε ούτε στη σκέψη να τα φορέσουμε, αλλά τα πέλματα των ποδιών μας με αυτά φτάνουν να... ζητούν βοήθεια.



Τον χειμώνα βάζεις ενυδατική κρέμα στα πόδια σου, τις κάλτσες σου and that’s it! Τα πόδια σου αμέσως θρέφονται και είναι πιο ενυδατωμένα από ποτέ. Το καλοκαίρι δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Αλλά μη σκας! Μπορείς να σώσεις την κατάσταση και να έχεις και πάλι απαλά, υγιή και ενυδατωμένα πέλματα ποδιών φτιάχνοντας το απόλυτο foot scrub μόνη σου. Δες 5 DIY foot scrub που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι για ενυδατωμένα πέλματα ποδιών σε χρόνο dt!

Οφέλη του scrub ποδιών

- Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τον πόνο

- Αφαιρεί τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος

- Χαλαρώνει τα πόδια, το σώμα και το μυαλό σου

- Καταπραΰνει την ενόχληση που προκαλείται από τα παπούτσια

- Βελτιώνει την υφή του δέρματος των ποδιών

- Αποτρέπει τον σχηματισμό σκληρού δέρματος ή κάλων

Food scrub με καφέ

Σου αρέσει να πίνεις φρεσκοκομμένο καφέ το πρωί για να ξεκινήσει καλά η μέρα σου; Λοιπόν, μην πετάξεις τα κατακάθια του καφέ, αφού θα γίνουν το τέλειο συστατικό για να φτιάξεις το απόλυτο foot scrub. Πώς;

Ανακάτεψε ίσες ποσότητες βρασμένου καφέ με ζάχαρη και μετά πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά, πάρε λίγη ποσότητα από το scrub σου και τρίψε τα πόδια σου με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στους αστραγάλους και τις φτέρνες σου. Μετά από λίγα λεπτά ξέπλυνε.

Scrub ποδιών με καστανή ζάχαρη

Οι κόκκοι της καστανής ζάχαρης είναι απαλοί, πράγμα που σημαίνει ότι διαλύονται εύκολα και ενυδατώνουν το δέρμα σου, διατηρώντας το απαλό και ενυδατωμένο. Σε ένα μπολ πρόσθεσε 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Εάν έχεις αρωματικά πέταλα λουλουδιών από τον κήπο σου, θρυμμάτισέ τα και πρόσθεσε και αυτά στο μείγμα. Κάνε μασάζ στα πόδια σου με το scrub, θα χαλαρώσει τόσο τα πόδια όσο και τις αισθήσεις σου και θα μειώσει το άγχος.

Scrub ποδιών με μέλι και λεμόνι

Τα scrub ποδιών μπορούν να γίνουν με σχεδόν οτιδήποτε, αρκεί να χρησιμοποιήσεις ένα απολεπιστικό και ένα θρεπτικό συστατικό για να το προετοιμάσεις. Αυτό το scrub ποδιών με μέλι και λεμόνι «φωτίζει» τα πόδια ενώ τα διατηρεί ενυδατωμένα. Η καλύτερη ώρα για να το χρησιμοποιήσεις είναι πριν πας για ύπνο.

https://www.instagram.com/p/Cf7YC89DLL9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ανακάτεψε ίσες ποσότητες αλατιού, ζάχαρης και ελαίου καρύδας και στη συνέχεια πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας μέλι και 5 σταγόνες φρέσκου χυμού λεμονιού ή αιθέριου ελαίου λεμονιού. Άπλωσε το μείγμα στα πόδια σου για θρέψη και ενυδάτωση.

Scrub ποδιών με βρώμη

Η χοντρή υφή της βρώμης την καθιστά εξαιρετικό συστατικό για απολέπιση. Αυτό το scrub ποδιών με πλιγούρι βρώμης έχει επίσης την ικανότητα να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα με τάση φαγούρας.

Πρόσθεσε σε ένα μπολ 2 κουταλάκια του γλυκού πλιγούρι βρώμης, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και αρκετό νερό ώστε να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και κάνε μασάζ στα πόδια σου χρησιμοποιώντας το scrub για 10 λεπτά. Ξέπλυνε και βάλε ενυδατική κρέμα στα πόδια σου.

Scrub ποδιών με γάλα και ζάχαρη

Το γάλα είναι πλούσιο σε γαλακτικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και χαρίζει απαλό και λαμπερό δέρμα. Η ζάχαρη απομακρύνει τη συσσώρευση νεκρού δέρματος και είναι το ιδανικό συστατικό για να σου προσφέρει απαλά και λεία πόδια μωρού.



Ανακάτεψε ίσες ποσότητες γάλακτος και νερού, κατά προτίμηση 2 φλιτζάνια από το καθένα, και πρόσθεσέ το σε μια λεκάνη για πεντικιούρ για να μουλιάσουν τα πόδια σου. Μούλιασε τα πόδια σου για 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαίρεσε και τρίψε τα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα ζάχαρης και λαδιού καρύδας. Πλύνε, άπλωσε ενυδατική κρέμα στα πόδια σου και φόρεσε κάλτσες για να «κλειδώσεις» την υγρασία μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mermaid nails: Η απόλυτη τάση του καλοκαιριού είναι βγαλμένη από παραμύθι - 10 για να διαλέξεις

Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά από το χλώριο της πισίνας διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved