Δεν θέλεις βρώμικα μαλλιά! Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα εργαλεία hairstyling

Δεν καταλαβαίνεις για τι σκόνη και βρωμιά μιλάμε!

Συνήθως το καλοκαίρι, που έχει αφόρητη ζέστη, δεν χρησιμοποιώ καθόλου πιστολάκι και άλλα εργαλεία hairstyling. Προτιμώ τα μαλλιά μου να στεγνώνουν φυσικά και, βέβαια, να μην τα ταλαιπωρώ με θερμότητα.

Τώρα, όμως, που σιγά-σιγά η θερμοκρασία πέφτει, φτιάχνω πού και πού μπούκλες ή ισιώνω τα μαλλιά μου. Εκεί, λοιπόν, που μια μέρα έκανα το ωραιότατο χτένισμά μου σκέφτηκα ξαφνικά: «μήπως και αυτά τα εργαλεία θέλουν καθάρισμα;». Και αμέσως έψαξα, ρώτησα και έμαθα.

Ναι! Και τα εργαλεία hairstyling θέλουν την καθαριότητά τους.

DIY: Τα 5 καλύτερα tutorials για να κάνεις μπούκλες σε κοντά μαλλιά

Γιατί να καθαρίσεις τα εργαλεία θερμότητας

Τα εργαλεία θερμότητας συγκεντρώνουν τους ρύπους της ατμόσφαιρας, αλλά και τα υπολείμματα των προϊόντων hairstyling που εσύ χρησιμοποιείς.

Σκέψου το απλά! Εσύ κυκλοφορείς στους δρόμους και συσσωρεύονται στα μαλλιά σου ρύποι από την ατμόσφαιρα, χρησιμοποιείς λακ, αφρούς και άλλα hairstyling items, και τέλος ισιώνεις τα μαλλιά σου με την πρέσα ή κάνεις μπούκλες με το ψαλίδι.

Η βρωμιά και οι ρύποι, λοιπόν, ανακυκλώνονται από τα μαλλιά σου στα εργαλεία θερμότητας.

via GIPHY

Πώς θα το σταματήσεις αυτό; Καθαρίζοντας τακτικά τα εργαλεία hairstyling.

Πώς θα καθαρίσεις τα εργαλεία hairstyling

Σεσουάρ

Με ένα βαμβακερό ύφασμα καθάρισε τον εξαερισμό στο πίσω μέρος, όπου και συσσωρεύονται πολλά χνούδια και αρκετή σκόνη. Κάνε ακριβώς το ίδιο και στο μπροστινό μέρος, αφαιρώντας το στόμιο.

Αυτήν τη διαδικασία μπορείς να την κάνεις μία φορά τον μήνα, ανάλογα βέβαια με το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το πιστολάκι στην καθημερινότητά σου.



Πρέσα ισιώματος και ψαλίδι μαλλιών

Βάλε στην πρίζα την πρέσα και το ψαλίδι να ζεσταθούν, βγάλε τα από την πρίζα και άσε τα να κρυώσουν λίγο. Πρέπει, δηλαδή, να είναι ελαφρώς ζεστά για να μπορέσεις να τα καθαρίσεις σωστά.

Πάρε ένα κομμάτι βαμβάκι, το οποίο θα έχεις εμποτίσει με οινόπνευμα και καθάρισε τις πλάκες και όλη την επιφάνειά τους. Αν χρησιμοποιείς πολύ συχνά προϊόντα hairstyling, καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

Photos: @ghdhair

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved