Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις τα ακουστικά χωρίς να τα χαλάσεις

Η εύκολη διαδικασία καθαρισμού των ακουστικών σου για να μη χρειαστεί να αγοράσεις καινούρια. 

Τα ακουστικά είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο χρήσιμα gadgets της ζωής μας αφού μας επιτρέπουν να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική όπου κι αν είμαστε.

Χάρη σε αυτά έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε στο τηλέφωνο λίγο πιο ήσυχα και ιδιωτικά ή όταν βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο. Tα περισσότερα επώνυμα ακουστικά που διατίθενται στην αγορά είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα γι' αυτό αξίζει να επενδύσεις σε ένα λίγο πιο ακριβό ζευγάρι, το οποίο θα έχεις για πολύ περισσότερο καιρό.

Mη ξεχνάς πως χρησιμοποιούνται καθημερινά με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν υγρασία, μικρόβια, βακτήρια, σκόνη κ.ά. τα οποία επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα του ήχου αλλά και την υγεία σου. Είναι απαραίτητο λοιπόν να τα καθαρίζεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και απόφυγε να τα μοιράζεσαι με τρίτους.

Πώς θα καθαρίσεις τα ακουστικά σου χωρίς να τα χαλάσεις

Για να καθαρίσεις εύκολα τα ακουστικά σου στο σπίτι θα χρειαστείς μερικά απλά υλικά: ένα πανί μικροϊνών, βαμβάκι, μια μαλακή οδοντόβουρτσα και ισοπροπυλική αλκοόλη (ή οινόπνευμα).

Αν τα ακουστικά σου έχουν λερωθεί με αρώματα, κρέμες, αντηλιακό ή βαφή θα πρέπει να τα καθαρίσεις με ένα νωπό πανί προσέχοντας πάντα να μην εισχωρήσει το υγρό στις εσοχές των ακουστικών.

Τα περισσότερα ακουστικά είναι ανθεκτικά στο νερό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πλήρως αδιάβροχα. Πριν επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσεις μεγάλες ποσότητες υγρού για τον καθαρισμό τους καλό θα ήταν να κοιτάξεις τις οδηγίες χρήσης.

Στο παρακάτω video θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα για να σου λυθεί κάθε απορία.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved