Τι είναι και πώς θα αποτρέψεις μαύρα στίγματα

Όσα πρέπει να ξέρεις για τα μαύρα στίγματα και την πρόληψη.

Η εφηβεία είναι μια χρονική περίοδος κατά την οποία συμβαίνουν πολλές αλλαγές στο σώμα σου και στο πρόσωπό σου. Ψηλώνεις, μεγαλώνει το στήθος σου, έρχεται η περίοδος για πρώτη φορά, ενώ κάνει την εμφάνισή της η ακμή και τα μαύρα στίγματα. Με αυτά ακριβώς θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι τα μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα προκύπτουν από την υπερ-παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, εκείνη την καφέ χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματός μας. Επίσης, η μελανίνη δίνει στα μαλλιά και στα μάτια το χρώμα τους.

Αν και όλοι έχουμε διαφορετικά επίπεδα μελανίνης στο δέρμα μας, η διαδικασία που δημιουργεί τη μελανίνη, η μελανογένεση, συμβαίνει σε όλους μας.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. «Χρειάζονται μήνες για να δεις αποτελέσματα», λέει ο Δρ Battle. «Επίσης, χρειάζεται να ακολουθήσεις συγκεκριμένη θεραπεία, διαφορετικά αυτά θα επανεμφανιστούν».

Το πώς θα αντιμετωπίσεις τα μαύρα στίγματα εξαρτάται από το είδος του σημαδιού, αν είναι δηλαδή ουλή, αν είναι επιφανειακό ή πιο βαθύ στίγμα. «Για βαθύτερα στίγματα, ειδικές κρέμες και θεραπείες είναι η καλύτερη επιλογή», λέει ο Δρ Battle.

Στην παρακάτω gallery θα μάθεις τι προκαλεί τα μαύρα στίγματα και πώς θα τα αποτρέψεις.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved