5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν έχεις σπυράκια

Θα κάνουν όλη τη διαφορά στο πρόσωπό σου #word!

rawpixel 1092930 unsplash

Τα σπυράκια είναι κάτι που απασχολεί τα περισσότερα κορίτσια (και αγόρια) κάθε ηλικίας! Όχι, δεν είσαι μόνη σου σε αυτό... Ακόμα και οι μεγαλύτερες υποφέρουν από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες στο πρόσωπό τους και οι λύσεις για όλες τις ηλικίες -αλλά κυρίως για τη δική σου- είναι απλές. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίζεις το δέρμα σου σωστά, να πας σε έναν δερματολόγο και να σταματήσεις να κάνεις τα παρακάτω 5 πράγματα....

luca campioni 215076 unsplash

Μην κοιμάσαι στην ίδια μαξιλαροθήκη για πολύ
Τα μικρόβια από τα σπυράκια στήνουν ένα μικρό πάρτι στην μαξιλαροθήκη σου και έτσι το δέρμα σου μολύνεται ξανά και ξανά. Δημιουργείται λοιπόν ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπας κάθε δεύτερη μέρα. Άλλαζε τη μαξιλαροθήκη σου συχνά λοιπόν και θα δεις τεράστια διαφορά.

Μην σκουπίζεσαι με πετσέτα
Με την πετσέτα του προσώπου σου συμβαίνει ό,τι και με τη μαξιλαροθήκη επί δέκα! Τα μικρόβια περνούν υπέροχα στο υγρό περιβάλλον και πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις στην άκρη την πετσέτα και να σκουπίζεις το πρόσωπό σου αποκλειστικά με χαρτί για να σταματήσεις να επιμολύνεις το δέρμα σου.

luke porter 203637 unsplash
kelly searle 583444 unsplash

Καθάριζε το κινητό σου
Μελέτες που έγιναν έδειξαν πως... το κινητό σου είναι ό, τι πιο βρώμικο μπορείς να βάλεις επάνω στο δέρμα σου. Αν δεν έχεις ακουστικά, τότε φρόντισε να καθαρίζεις πολύ συχνά το κινητό σου με αντισηπτικά μαντηλάκια. Μόνο έτσι θα σωθείς από τα μικρόβια που ζουν επάνω του...

jose ros photo 556463 unsplash

Μην πιάνεις το πρόσωπό σου
Τα χέρια σου είναι εστία μικροβίων και όσο περισσότερο πιάνεις το πρόσωπό σου (ή κάποιο σπυράκι για να δεις αν μεγάλωσε) τόσο περισσότερο μολύνεις το δέρμα σου. Άσε το πρόσωπό σου ήσυχο και πλένε τα χέρια σου πολύ συχνά.

ΜΗΝ ΣΠΑΣ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΣΟΥ
Αυτό το γράψαμε με κεφαλαία γιατί είναι και το πιο σημαντικό. Δεν θα σε τρομάξουμε με ιστορίες τρόμου αλλά αρκεί να ξέρεις ότι αν σπας τα σπυράκια σου, μπορεί να καταλήξεις με δεκαπλάσιου μεγέθους πρόβλημα στο δέρμα σου. Κάνε λίγη υπομονή, κρατήσου και άσε τα σπυράκια ήσυχα!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved