Η Ζωή Γεράζη μόνο ένα κοινό έχει με τον ρόλο της στη Γη της Ελιάς, την αγάπη της για τον αδερφό της

Η Ζωή Γεράζη αγαπάει τις προκλήσεις, γι' αυτό και ο ρόλος της αντιδραστικής Ειρήνης στη Γη της Ελιάς ήταν καρμικός γι' αυτήν.

Η επιλογή της να σπουδάσει υποκριτική στο Λονδίνο, δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού από μικρή παρίστανε την Αγγλίδα. Από μικρή όμως, αγαπούσε να φτιάχνει και γλυκά μαζί με τον μπαμπά της, γι' αυτό κι έχει πτυχίο και στη ζαχαροπλαστική.

Η Ζωή Γεράζη ενσαρκώνει στη Γη της Ελιάς την Ειρήνη Καπερνάρου, την αντιδραστική κόρη της Ασπασίας και του Δημοσθένη που έχασε τον αδερφό της αλλά η μοίρα της επιφυλάσσει μια έκπληξη και η συνεργασία με τον Αντρέα Γεωργίου στη δεύτερη κιόλας τηλεοπτική της συμμετοχή στα 25 της, δεν ήταν τελικά κάποια «πλάκα» αλλά η απόδειξη πως όταν κάτι θέλεις πολύ μπορείς να το πετύχεις.

Χειμαρρώδης - με την καλή έννοια - γεμάτη ζωντάνια και ενθουσιασμό για όσα συμβαίνουν και καταφέρνει στη ζωή της, η Ζωή Γεράζη μάς συγκίνησε με τα λόγια που είπε για τον αδερφό της αλλά και με την ευχή που έκανε για το 2024.

413411238_405251151947860_5971935588556699043_n.jpg

Πριν ασχοληθείς με την υποκριτική, σπούδασες ζαχαροπλαστική. Πώς προέκυψε αυτή η «γλυκιά» αγάπη;

Ο μπαμπάς μου είναι μάγειρας, οπότε όταν ήμουν μικρό παιδί μαγειρεύαμε μαζί κι εγώ είχα μια ιδιαίτερη λατρεία στα γλυκά. Θυμάμαι όταν ήμουν 10-11 χρονών να βλέπω στην τηλεόραση τις Γλυκές Αλχημείες του Στέλιου του Παρλιάρου και να λέω "Θα το κάνω κι εγώ, θα προσπαθήσω κι εγώ αυτό το γλυκό". Ξεκίνησα λοιπόν, με τον μπαμπά να κάνω «πειράματα», έγινε το χόμπι μου και είπα να το σπουδάσω όταν μεγαλώσω.

Σκέφτηκες ποτέ να δηλώσεις και συμμετοχή στο MasterChef;

Όχι δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό.

Υποκριτική ωστόσο, σπούδασες στο Λονδίνο. Ήταν μία συνειδητή απόφαση;

Είχα πάντα λατρεία, από μικρή, με τα αγγλικά και την Αγγλία. Υπάρχουν βίντεο στο σπίτι που είμαι 5 - 6 χρονών κι έκανα την Αγγλίδα κι έλεγα "Γεια σας, είμαι μια μικρή λαίδη". Γεννήθηκα με αυτή την αγάπη και μάλλον σε κάποια προηγούμενή μου ζωή ίσως ήμουν Αγγλίδα. Από μικρή επίσης, είχα κλίση στη γλώσσα και μεγαλώνοντας, έβλεπα πολλές ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους, ενώ γενικά είμαι και φαν του ξένου ρεπερτορίου. Ευτυχώς, λοιπόν είχαμε την ίδια σκέψη με τον αδερφό μου, ο οποίος κι αυτός ήθελε να πάει στην Αγγλία και φύγαμε μαζί. Ήμουν 19 στα 20 όταν φύγαμε κι έτσι είχαμε την παρέα και την βοήθεια ο ένας του άλλου. Κάτσαμε 3 χρόνια μαζί στην Αγγλία, μετά εγώ γύρισα πίσω κι ο αδερφός μου είναι ακόμα εκεί.

Η Γη της Ελιάς είναι η δεύτερη τηλεοπτική σου δουλειά, αφού είχες παίξει και στο 3ο επεισόδιο της Καρτ Ποστάλ στην ΕΡΤ. Προέκυψε τυχαία αυτή η συνεργασία;

Η Γη της Ελιάς είναι η δεύτερη τηλεοπτική δουλειά για μένα, όμως είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που «κρατάει», αφού είμαι ένα χρόνο σε αυτήν. Η συνεργασία με τον Αντρέα Γεωργίου προέκυψε τυχαία. Είναι παιδικός μου φίλος ο ξάδερφος του Μιχάλη Αναγνωστόπουλου, που είναι στην παραγωγή της σειράς, οπότε ήξερε ότι έχω τελειώσει τις σπουδές μου, είμαι στην Αθήνα και πηγαίνω σε διάφορα castings και βλέποντας πως έρχεται ο ρόλος της Ειρήνης, θεώρησε ότι θα μου ταίριαζε. Έστειλα βιογραφικό, επικοινώνησαν μαζί μου, κάναμε ένα casting, κάναμε και δεύτερο - και γι' άλλους ρόλους - και με πήραν τηλέφωνο λέγοντάς μου "Μάζεψε τα πράγματά σου έρχεσαι. Θα παίξεις την Ειρήνη". Νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. "Μην το σκέφτεσαι" μου λέει ο Αντρέας Γεωργίου και δεν υπήρχε περίπτωση να το σκεφτώ γιατί το ήθελα πάρα πολύ. Νιώθω πραγματικά σα να βρήκα μια δεύτερη οικογένεια.

Στη Γη της Ελιάς είστε αρκετοί νέοι σε ηλικία ηθοποιοί και ασχολείστε με το TikTok και το Instagram. Οι μεγαλύτερης ηλικίας ηθοποιοί όπως η Βάσια Παναγοπούλου ή ο Απόστολος Γκλέτσος, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάποια από τα βίντεο σας αντιλαμβάνονται τη viral ορολογία των social και λέξεις όπως είναι για παράδειγμα το delulu;

Έχει συμβεί κιόλας, επειδή με την Βάσια Παναγοπούλου είμαστε πλέον σαν μαμά και κόρη και στην πραγματική ζωή (κάνουμε παρέα, μιλάμε στο τηλέφωνο κι εκτός γυρισμάτων), να της πω κάποια πιο "νεανική" ατάκα και να με κοιτάξει και να μου πει "Τι είπες τώρα; Tι είναι αυτό;» Είναι αστείο, αλλά ενώ εμείς μαθαίνουμε στους μεγάλους τις νέες λέξεις, εκείνοι με τη σειρά τους, μάς μαθαίνουν περισσότερα πράγματα στην υποκριτική.

Αφιερώνεις αρκετό χρόνο καθημερινά στα social media;

Aνάλογα με τη διάθεσή μου. Υπάρχει μέρα που μπορεί να μην ασχοληθώ καθόλου. Είναι κι αυτό πλέον ένα κομμάτι της δουλειάς - όχι μόνο της υποκριτικής αλλά γενικά των δημοσίων σχέσεων. Είναι ευχάριστη η ώρα που «σπαταλάω» εκεί.

Πιστεύεις πως τα social media και η τεχνολογία, έχουν απομονώσει τη δική σου γενιά; Έχετε στερηθεί, ακόμη και την απλή προσωπική επαφή ή ακόμη και το φλερτ…

Μερικοί φίλοι μου επικοινωνούν μόνο με μηνύματα, άλλοι είναι στο τηλέφωνο με τις ώρες, αλλά εγώ προσπαθώ να κάνω το αντίθετο, να τους βλέπω πάντα από κοντά. Δεν γίνεται να είμαστε συνεχώς μπροστά σε μία οθόνη. Θεωρώ πολύ απρόσωπο να με φλερτάρει κάποιος είτε μέσω μηνυμάτων είτε στα Social media. Το φλερτ δεν είναι μόνο τι θα πεις, είναι κι ο τρόπος που θα το πεις, είναι και τα βλέμματα, είναι κι η αύρα. Σε ένα chat δεν μπορείς να νιώσεις τον «ηλεκτρισμό».

Ποιο είναι το στυλ που προτιμάς; Τι ρούχα σου αρέσουν;

Γενικότερα το στυλ μου είναι πολύ απλό και minimal και γενικά πάντα, απ' όταν ξεκίνησα να ντύνομαι μόνη μου, φορούσα πιο σκουρόχρωμα ρούχα - χωρίς πολλά πολλά, στάμπες και διάφορα.

Yπάρχει ένα πολύ αγαπημένο σου item στη ντουλάπα σου;

Αγαπώ τις μαύρες δερμάτινες αρβύλες και τα δερμάτινα jacket. Είμαι «ροκού».

414062944_1058549512118909_7084367481229641475_n.jpg

Έχεις έναν μεγαλύτερο αδελφό. Υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα, ομοιότητες στον χαρακτήρα μεταξύ σας;

Με τον αδερφό μου έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας – βασικά εγώ τη θεωρώ μεγάλη - γιατί είναι 6 χρόνια μεγαλύτερος. Ο Νίκος είναι πιο ήρεμος, πιο λογικός, ενώ εγώ πάω όπου «φυσάει ο άνεμος». Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες και πως αυτό θα πρέπει να το σεβαστούμε και να το αποδεχτούμε, όταν πήγαμε μαζί στην Αγγλία. Εκεί, δεθήκαμε πάρα πολύ. Τον Νίκο τον αγαπάω γιατί είναι αυτός που είναι, όχι γιατί είναι αδερφός μου και πρέπει να τον αγαπώ. Ακόμη και αν μου ήταν άγνωστος, θα τον αγαπούσα το ίδιο. Κι είναι αμοιβαίο αυτό.

Η 17χρονη Ειρήνη που υποδύεσαι στη σειρά, είναι αρκετά αντιδραστική προς όλους, αλλά κυρίως προς τη μητέρα της. Ποια ήταν η σχέση με τη δική σου μαμά σου, όταν αντίστοιχα ήσουν στην εφηβεία;

Την εφηβεία δεν την πέρασα τόσο άσχημα, όσο θα πίστευε κάποιος. Ήμουν πάντα αντιδραστική - όχι όμως για τους «χαζούς» λόγους που είναι η Ειρήνη - φωνακλού, μέσα στην ενέργεια και την αντίδραση. Η μαμά μου, παρόλο που ως χαρακτήρες είμαστε σαν τη μέρα με τη νύχτα, ξέρει όμως να με ηρεμεί.

Ποιο ήταν το celebrity crush σου στο σχολείο;

Ο Brad Pitt κι ακόμα είναι. Θεωρώ ότι είναι ο πιο όμορφος άντρας στον κόσμο!

Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στον ρόλο της Ειρήνης;

Στην αρχή όταν διάβασα τον ρόλο κατάλαβα πως η Ειρήνη ήταν ένα άτομο με το οποίο δεν θα έκανα παρέα. Με τον καιρό όμως, τη δικαιολόγησα. Υπάρχει και η ευθύνη των γονιών για να κάνει ένα παιδί κάνει αυτά που κάνει. Η Ειρήνη ως ρόλος είναι μία καθημερινή μου πρόκληση. Έχει πολλές συναισθηματικές μεταπτώσεις και είναι απρόβλεπτη.

Πώς θα διαχειριστεί τη νέα συνθήκη στη ζωή της, όταν μάθει πως ο Φίλιππος είναι ο ετεροθαλής αδερφός της;

Όταν μαθευτεί η αλήθεια - γιατί όλα μαθαίνονται - μπορώ να φανταστώ ότι βάσει του χαρακτήρα της η αντίδρασή της θα είναι έντονη. Θα κατηγορήσει τη μαμά της, επειδή της είπε τη μισή αλήθεια. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ειρήνη είχε δείξει ερωτικό ενδιαφέρον για τον Φίλιππο. Στην αρχή θα υπάρχουν πάρα πολλά νεύρα και πολύς θυμός. Μετά θα συνδέσει τον Φίλιππο με τον Κίμωνα και στο πρόσωπο του θα δει το νέο στήριγμά της.

Ποιο tip θα έδινες σε ένα κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Έχει τύχει να με ρωτήσουν για αυτό, στο Instagram. Θέλει γερό «στομάχι» και τρομερή υπομονή αυτό το επάγγελμα. Αλλά το tip που θα έδινα είναι να κοιτάει ψηλά, να στοχεύει στ' αστέρια, αλλά να είναι πάντα τα πόδια καρφωμένα στη γη. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ.

Τι θέλεις να σου φέρει το 2024;

Αυτή η ερώτηση πάντα με δυσκολεύει. Νομίζω το 2024 δεν θα ήθελα να μου φέρει κάτι, θα ήθελα απλά να μην μου πάρει κάτι. Έχω μάθει να μην είμαι αχάριστη. Είμαι οκ με τα μικρά πράγματα που όμως έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την δουλειά μου, το σπίτι μου...Αυτά. Δεν θέλω κάτι άλλο.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved