https://www.instagram.com/irenetassou/

H Ειρήνη Τάσσου από τη «Γη της Ελιάς» ξέρει καλά ότι η τύχη είναι ευνοϊκή σε όσους τολμούν

Η Ειρήνη Τάσσου ξέρει πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί. Κάπως έτσι από τις σπουδές στη Νομική προσγειώθηκε στη «Γη της Ελιάς» ως το παιδί ενός μεγάλο έρωτα, εκείνου της Ιουλίας και του Στάθη.

Με πτυχίο Νομικής και με μότο της ζωής της τη φράση «Τοις τολμώσιν η τύχη ξύμφορος» του Θουκυδίδη, η Ειρήνη Τάσσου είναι η νέα προσθήκη στη σειρά του Mega, «Η Γη της Ελιάς».

Η ηθοποιός ενσαρκώνει την εντυπωσιακή Αριάδνη με το άγριο βλέμμα, την άγνωστη μέχρι πρότινος - κόρη του Στάθη και της Ιουλίας και στο πρώτο της τηλεοπτικό βήμα, ο Ανδρέας Γεωργίου ξεχώρισε το βιογραφικό της 23χρονης κοπέλας, ένα βιογραφικό που την έπεισε να στείλει μια συμφοιτήτριά της.

Στο αισθητικά άρτιο προφίλ της στο Instagram, θα βρεις λίγες και καλές φωτογραφίες μιας και όπως μας τόνισε, προτιμά να «ζει» τις στιγμές κι όχι να τις «απαθανατίζει» ενώ η υποκριτική ήταν για εκείνη το «μικρόβιο» που από μικρή... κόλλησε και κάτι μας λέει πως δεν θα ξεκολλήσει.

Στην πρώτη της συνέντευξη ever, η χαμένη κόρη από τη Γη της Ελιάς μας βρήκε ενθουσιασμένες, μαζί της, κι όχι άδικα!

irenetassou_1696851399_3209744636908382913_1914030148.jpg

Ειρήνη πώς ήταν τα εφηβικά σου χρόνια; Υπήρχε άγχος και διάβασμα μόνο - είσαι άλλωστε πτυχιούχος της Νομικής - ή είχες «σωστό πρόγραμμα», όπως λένε, συνδυάζοντας μαθήματα και κοινωνική ζωή;

Δεν ξέρω τι σημαίνει «σωστό πρόγραμμα». Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί πολύ διαφορετικά και καλό είναι να ακολουθεί τον τρόπο που βολεύει εκείνον. Εγώ δεν είχα συγκεκριμένο ωράριο για τη μελέτη. Γυρνούσα από το σχολείο, μετά πήγαινα προπόνηση (σ.σ αγωνιστικό kick boxing) και όταν γύριζα, μέχρι τις 21.00-22.00 δεν άνοιγα βιβλίο. Αυτό βέβαια σημαίνει πως κατέληγα να διαβάζω μέχρι τα ξημερώματα αλλά δούλευε για εμενα.

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς τελικά με την υποκριτική και η οικογένεια σου πώς αντέδρασε όταν τους το ανακοίνωσες;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήξερα ότι ο καλλιτεχνικός χώρος είναι η καλύτερη επιλογή για μένα. Μου επέτρεπε να εκφράσω συναισθήματα και σκέψεις όταν το χρειαζόμουν και όταν τα λόγια έδειχναν ότι δεν είναι αρκετά. Αλλά το τελικό κλικ έγινε με έναν κάπως αστείο τρόπο. Κάθε φορά που έβλεπα μια σειρά μου ερχόταν πολύ έντονα η επιθυμία να ακολουθήσω τα επαγγέλματα που προβάλλονταν. Δηλαδή έβλεπα Suits ήθελα να γίνω δικηγόρος. Μετά έβλεπα Grey’s Anatomy ήθελα να γίνω χειρουργός. Στο τέλος απλά κατάλαβα πως αυτό που πραγματικά ήθελα ήταν η ευκαιρία να κάνω ένα επάγγελμα που θα μου επιτρέψει να μεταμορφωθώ σε ό,τι επιθυμώ. Οι γονείς μου στην αρχή δεν καταλάβαιναν για ποιο λόγο να θέλω να ασχοληθώ με ένα επάγγελμα που δε σου προσφέρει σταθερότητα. Έπειτα όμως από πολύ προσπάθεια έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι μου fan αλλά και οι πιο δύσκολοι κριτές μου.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Ανδρέα Γεωργίου για τη σειρά «Η Γη της Ελιάς» και πώς σου φαίνεται που είσαι μέλος μιας τόσο μεγάλης παραγωγής;

Μια συμφοιτήτριά μου επέμενε να στείλω το βιογραφικό μου στον Ανδρέα καθώς είχε δει ότι ψάχνουν άτομα. Κατά τη διάρκεια κάποιου μαθήματος που βαριόμουν,το έστειλα και επικοινώνησαν μαζί μου για να περάσω από δοκιμαστικό. Μου είπαν μετά ότι με σκέφτονται για κάποιον άλλο ρόλο και μου έστειλαν ένα μονόλογο της Μαρίνας. Μετά από μισή ώρα με πήραν τηλέφωνο και μου ανακοίνωσαν ότι πήρα τη δουλειά.
Το ότι έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με αυτήν την υπέροχη ομάδα καθώς και τον εξαιρετικό Ανδρέα Γεωργίου είναι τουλάχιστον τιμή για εμένα και θα είμαι πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε, ευελπιστώντας σε μια μακροχρόνια συνεργασία.

Eίσαι μια ιδιαίτερα εμφανίσιμη κοπέλα και οι αναρτήσεις σου στο Instagram έχουν πολύ ωραία αισθητική. Αν δεν ήξερε κανείς ότι είσαι ηθοποιός θα πίστευε ότι ασχολείσαι με τον χώρο της μόδας. Σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο ή είχες ποτέ αντιστοιχη πρόταση;

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ. Η μόδα είναι ένας χώρος που μου κινεί πολύ έντονα το ενδιαφέρον, όποτε ναι, θα ήθελα να ασχοληθώ κάποια στιγμή. Προς το παρόν δεν έχω κάποια πρόταση.

irenetassou_1689351062_3146827253579739323_1914030148.jpg



Στο προφίλ σου στο Instagram έχεις αναλογικά με παιδιά της ηλικίας σου λίγες αναρτήσεις. Ασχολείσαι με τα social media;

Προτιμώ να απολαμβάνω τις στιγμές μου, όταν είναι όμορφες παρά να τις απαθανατίζω.

https://www.instagram.com/p/CuWZhI4Ibs5/



Από τις φωτογραφίες που έχεις δημοσιεύσει φαίνεται να προτιμάς το φυσικό look. Πολλά νεαρά κορίτσια ωστόσο, έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις κυρίως για να βελτιώσουν χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Εσύ θα έκανες ποτέ κάτι τέτοιο;

Το να θέλει να επέμβει κάποιος στο look του είναι προσωπική επιλογή καθώς και ελευθερία έκφρασης. Ένας άνθρωπος, με την προϋπόθεση πως είναι κύριος του εαυτού του, καλό είναι να κάνει τις επιλογές που τον κάνουν χαρούμενο όποιες και αν είναι αυτές. Στην τελική η ζωή είναι πολύ μικρή.

Υπάρχει κάποιο μυστικό ομορφιάς που έχεις «κλέψει» από τη μαμά σου;

Η μητέρα μου ήταν και συνεχίζει να είναι η πιο εντυπωσιακή γυναίκα που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Αν και δεν συμφωνούμε πολλές φορές στο αισθητικό κομμάτι, αυτό που σίγουρα έχω κρατήσει από εκείνη είναι το ότι περιποιούμαστε για τον εαυτό μας και όχι για τους άλλους.

Αν μπορούσες να διαλέξεις ένα ρούχο που θα πρέπει να το φοράς για όλη σου τη ζωή ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Δεν θα μπορούσα. Βαριέμαι πολύ εύκολα για να καταφέρω να κρατήσω ένα ρούχο όλη μου τη ζωή.

Στη «Γη της Ελιάς» η Αριάδνη που υποδύεσαι είναι η κόρη του Στάθη και της Ιουλίας. Η ίδια πιστεύει πως την εγκατέλειψαν όταν ήταν μωρό και δεν «βλέπει» με καλό μάτι την βιολογική της μητέρα, αφού δεν ξέρει το παρασκήνιο της υιοθεσίας της. Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι σε αυτόν τον ρόλο;

Η περιπλοκότητα του χαρακτήρα της Αριάδνης με ιντρίγκαρε από το πρώτο λεπτό που διάβασα το σενάριο. Ενώ κουβαλάει πολλά τραύματα, έχει πολύ αγάπη να δώσει. Επίσης, νομίζω, ότι έχει έναν καλώς εννοούμενο εγωϊσμό. Όταν έχεις την ευκαιρία να «ζωντανέψεις» ένα χαρακτήρα, οφείλεις να παλέψεις για τη δικαίωσή του. Αυτό το συνεχόμενο μονοπάτι εξερεύνησης που έχω την ευκαιρία να διαβώ μέσω της Αριάδνης είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι για μένα.

Ποιος πιστεύεις μπορεί να ήθελε να κάνει αυτό το κακό στην Ιουλία και τον Στάθη παίρνοντας το παιδί τους; Yπάρχει κάποιος χαρακτήρας στη σειρά που ακόμα το τηλεοπτικό κοινό δεν έχει δει;

Όχι δεν υπάρχει. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα θα μπορούσα εγώ να συμβουλεύσω έναν άνθρωπο. Θα επικαλεστώ όμως τον Θουκυδίδη…«Τοις τολμώσιν η τύχη ξύμφορος» (δηλαδή «Η τύχη είναι ευνοϊκή σε αυτούς που τολμούν»).

gitiselias_megatv_1699969300_3235899488530326842_8461155316.webp

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved